Visul american???
Moderator: sweetsweet
13 mesaje
• Pagina 1 din 1
Visul american???
Ma uitam eu asa la Tv pe un post american de televiziune si am vazut un fel de reportaj despre soldatii americani cazuti in Irak,ce m-a socat era varsta acestora,care varia intre 18-25 ani...si multi...f multi...am ramas uimita ca desi poporul asta american,desi e format numai din emigranti,nativii americani sunt f putini,au senzatia ca sunt buricul pamantului.
Din pacate din ceea ce am vazut sistemul american e o mare tampenie,60% din populatie e obeza,50% e divortata,gasesti o multime de pedofili,criminali in serie,f multi sufera de boli de alimentatie gen bulimie,anorexie,au fobii cat cuprinde,familia americana middle class traieste la limita saraciei,taind cupoane din ziare ptr groceries cumparaturi,avand 2 -3 joburi sa acopere cheltuielile lunare,multi sunt someri...si as putea continua...sa ma lumineze si pe mine cineva...CARE ESTE VISUL AMERICAN??IN CE CONSTA?
Sincer eu nu cred ca exista asa ceva...
Din pacate din ceea ce am vazut sistemul american e o mare tampenie,60% din populatie e obeza,50% e divortata,gasesti o multime de pedofili,criminali in serie,f multi sufera de boli de alimentatie gen bulimie,anorexie,au fobii cat cuprinde,familia americana middle class traieste la limita saraciei,taind cupoane din ziare ptr groceries cumparaturi,avand 2 -3 joburi sa acopere cheltuielile lunare,multi sunt someri...si as putea continua...sa ma lumineze si pe mine cineva...CARE ESTE VISUL AMERICAN??IN CE CONSTA?
NEVER SAY NEVER....AND SMILE TODAY TOMORROW CAN BE WORSTE!!!
-

ankita - espresso
Re: Visul american???
ankita scrie:CARE ESTE VISUL AMERICAN??IN CE CONSTA?
consta in faptul ca stiu sa fie mandri de ceea ce au, chiar si atunci cand nu au nimic ... cu alte cuvinte stiu "sa-si vanda marfa" (indiferent daca e buna sau proasta)
hasi khusi meye ... sukhi meye
-

paagli - frappuccino
Cred ca visul american a fost puternic in anii 60, cand fabricile dadeau case la muncitori si cand oricine isi putea cumpara o masina uriasa (Pe vremea aceea s-au facut cele mai mari automobile). In rest, din punct de vedere cultural sunt jalnici...dar ce le pasa ? ei stiu ca sunt singura putere mondiala.
P.S. Dar Bush este monument de prostie!
P.S. Dar Bush este monument de prostie!
- Dachau
- cafe-latte
unii cand folosesc sintagma asta se refera la faptul ca in america poti realiza orice,toate-s posibile...zic ca se duc in america sa-si implineasca visul american...adik sa ajunga mari si tariankita scrie:CARE ESTE VISUL AMERICAN??IN CE CONSTA?
-

dalayla - irish coffee
Aveam o vecina la etajul 4,dupa revolutie sotul ei a plecat in America,era inginer,dupa 10 ani a chemat-o si pe ea...dupa 10 ani taica?10 ani?Dupa ce a plecat si ea,a revenit in tara in vacanta dupa vre-o 4 ani singura,(nu o fi avut bani ptr 2 bilete de avion ) si se plangea lui mama ca e greu,ca nu s-a adaptat,ca asa si pe dincolo...
Mai sunt cazuri din astea...multi pleaca sa faca ceva...dar din pacate la destinatie ii asteapta altceva!!!
Cat despre cultura...VALELEU SI VALELEU...sunt underground....
Mai sunt cazuri din astea...multi pleaca sa faca ceva...dar din pacate la destinatie ii asteapta altceva!!!
NEVER SAY NEVER....AND SMILE TODAY TOMORROW CAN BE WORSTE!!!
-

ankita - espresso
la asta ai mare dreptate!..o clega de a mea a for anul asta cu work& travel, undeva pe langa new york.tot ce stiau americanii despre romania era dracula s-atat.Din intamplare a dat peste o fundatie unde era un banner mare afisat: strangem sandale pentru cele mai sarace tari ale lumii,locul intai: Romania,apoi africa..etcankita scrie:Cat despre cultura...VALELEU SI VALELEU...sunt underground....
-

dalayla - irish coffee
dalayla scrie:unii cand folosesc sintagma asta se refera la faptul ca in america poti realiza orice,toate-s posibile...zic ca se duc in america sa-si implineasca visul american...adik sa ajunga mari si tariankita scrie:CARE ESTE VISUL AMERICAN??IN CE CONSTA?
daca nu stiati,desi ma indoiesc ca nu stiti si romania e tara tuturor posibilitatilor
ai toate sansele sa mori de foame in primul an de pensie,sa stati 4 oameni intr-o garsoniera si exemplele ar putea continua
dar daca ai bani poti sa traiesti bine mersi fara sa sti ca exista oameni care mananca carne doar de pasti si craciun,ca dorm imbracati sa nu inghete in case,sau ca garsonierele acelea pot gazdui mai mult de o persoana
asa ca haideti sa ne promovam mai bine imaginea si sa facem ca visele noastre sa se implineasca in tara noastra,nu sa slugarim in tari straine,sora mea e de 5 ani plecata din tara si cand o intreb cum se simte raspunsul e promt" cum se simte un sclav,sti asa ma simt,suntem bataia de joc a strainilor"
niciunde nu sta mancarea pe garduri
-

Saga - frappuccino
ankita scrie:CARE ESTE VISUL AMERICAN??IN CE CONSTA?
ce a facut America sa fie mare nu a fost faptul ca fiecare om s-a luptat pentru propria supravietuire, ci ca fiecare a acceptat responsabilitatea individuala pentru supravietuirea tuturor. cam pe asta s-a bazat idealul american si visul american. un fel de dragoste frateasca, armonie si belsug pentru toata lumea, nu doar pentru unii.
pe 4 iulie (1776) in declartia lor de independenta ziceau ca Statele Unite e "o natiune aflata sub protectia lui Dumnezeu". da' intre timp si-au cam pierdut idealul.
inainte, adica pe vremea declaratiei de independenta, America era o natiune care nu intorcea spatele celor flamanzi, nu ii refuza pe cei cu probleme, imparteau totul si daruiau din abundenta lor si o faceau cu mandrie si placere.
dar de cand America a devenit mare, americanii au devenit hrapareti. nu toti, dar foarte multi dintre ei. pe masura ce au vazut ca este posibil sa aiba ce e mai bun, s-au gandit ca se poate si mai bine si sa aiba si mai mult, si mai mult... si asta insemna ca altcineva sa aiba si mai putin, si mai putin...
buuun ! din "America, tara tuturor posibilitatilor" a devenit "America, tara unde maretia a fost inlocuita cu lacomia".
"dragostea frateasca" si responsabilitatea individuala pentru binele tuturor, s-a schimbat in egoismul, aroganta si preocuparea pentru propria persoana. idealul si visul existent la fondarea Americii (dragostea frateasca si bunastarea tuturor), au fost erodate. au fost inlocuite cu un nou tip de americanism : mintea ascutita care sa te invete ce sa faci ca sa pastrezi ce este al tau si sa-ti revendici "dreptul" (ca natiune suprema), "dreptul" de a fi ascultati si recunoscuti de intreaga omenire, ca putere dominanta. (declinul nu se ia in considerare)
America a fost generoasa cu unii, da. dar, in mod evident, politica ei externa a devenit una de extensie a propriilor interese de investitie si de reclamare a puterii (??) idealul initial, visul american au cam fost uitate...
(cine a trait acolo, stie ce spun)
Mai ganditi si cu picioarele, lasati capul sa se odihneasca !
-

Safari Sunrise - irish coffee
America e o mare greaseala. Motivu pt care ei sustin ca sunt Irak este foarte lipsit de imaginatie. The "War on terror" este ceva lipsit de logica, e ca si cum ai declara razboi ploii, defapt este inexistent, normal ca la televizor, ii vezi pe "viteji" soldati americani cautand in pesteri dupa teroristi, pe care oricum nu o sa ii gaseasca din moment ce, "War on Terror" e doar o strategie de ai inrobi pe oameni de libertati cu pretexte ca "War on Terror" in numele "siguranta natiuni", poate o auzit cineva de "VCHIP". E o sansa mare ca in viitoru apropiat Venezuela sa fie invadata de americani, ca sa il inlature pe Hugo Chavez ca nu a fost un lap-dog cuminte in ultimu timp, si ce ma deranjeaza e ca le mai si da motive si pretexte americanilor sa invadeze tara, pe langa ca is deja motive destule, cum ar fi petrolu care sa afla acolo.
Pe scurt, America e o tara de ca.cat, cu oameni ignoranti, obeji, inculti si toate elementele care fac o tara de ca.cat.
Pe scurt, America e o tara de ca.cat, cu oameni ignoranti, obeji, inculti si toate elementele care fac o tara de ca.cat.
- Mariano Rodissy
- cafe-latte
Din pacate din ceea ce am vazut sistemul american e o mare tampenie,60% din populatie e obeza,50% e divortata,gasesti o multime de pedofili,criminali in serie,f multi sufera de boli de alimentatie gen bulimie,anorexie,au fobii cat cuprinde,familia americana middle class traieste la limita saraciei,taind cupoane din ziare ptr groceries cumparaturi,avand 2 -3 joburi sa acopere cheltuielile lunare,multi sunt someri...si as putea continua
Asa cum si despre Romania se aude numai la negativ, se mai poate auzi si despre alte tari.
Daca decupeaza lumea cupoane cupoen din ziare nu insemana ca e saraca, de ce sa cumperi aceeasi marfa cu bani mai multi cind poti sa ai o reducere seminificativa?
Nu inseamna ca esti sarac.
Ca lumea are mai multe joburi, dintre cei cu drept legal de munca, e din cauza ca au timp si cultura americana isi spune cuvintul,
Cultura americana nu este intotdeuna sa te duci la opera si sa stai acasa sa citeste nuvele etc.
Probabil au ei probleme cu alimentatia dar nu sint toti grasi, si nu cred ca romanii sint cei mai frumosi din lume sa poata sa ii critice pe altii.
Cine sint acei someri, imigrantii legali ori ilegali, care nu se pot integra in societate?
Si ce daca sint si divortati? Si in Romania sint divortati, e mai bine divortat decit intr-o casnicie care te distruge.
Sollen wir Ihren alten Pass gleich dabehalten?
-

Silke - cafe-latte
inainte, adica pe vremea declaratiei de independenta, America era o natiune care nu intorcea spatele celor flamanzi, nu ii refuza pe cei cu probleme, imparteau totul si daruiau din abundenta lor si o faceau cu mandrie si placere.
si acum este asa,
nici nu stii cit de mult se ajuta oamenii intre ei,
nu trebuie sa te cunoasca sau sa te prezinte cineva la ei, daca ai nevoie imediat iti sar in ajutor.
sa ii vezi cum ii ajuta pe cei fara adopst, ce mai mult dintrte ei fiin oameni cu probleme care au pierdut banii la jocuri si alte chestii din astea,
in fiecare zi li se aduce mincare calda si apa, si vine masina cu medici sa ii controleze starea de sanatate.
-

Silke - cafe-latte
daca nu stiati,desi ma indoiesc ca nu stiti si romania e tara tuturor posibilitatilor
asa mi-a spus si mie un vest-european, ca nu SUA e tara tuturor posibilitatilor ci Romania.
-

Silke - cafe-latte
Aveam o vecina la etajul 4,dupa revolutie sotul ei a plecat in America,era inginer,dupa 10 ani a chemat-o si pe ea...dupa 10 ani taica?10 ani?Dupa ce a plecat si ea,a revenit in tara in vacanta dupa vre-o 4 ani singura,(nu o fi avut bani ptr 2 bilete de avion ) si se plangea lui mama ca e greu,ca nu s-a adaptat,ca asa si pe dincolo...
Citi ani avea vecina ta cind a ajuns acolo?
Ce nu ii place?
Posibil ca nu s-a adaptat acolo dupa ce aici avea unn serviciu stabill si nu isi facea griji ca pensia e asigurata indiferent daca munca e de calitate sau nu.
Amici poti sa iti fara probleme, lumea e deschisa si intri usor in vorba.
Cultura nu insemna sa il stii pe Tolstoi, Balzac, Beaudlaire etc si sa mori de foame.
Chiar daca stii mai putin si mai practic, dar poti sa traiesti cu ce stii,
Fiecare om de rind chiar daca nu citeste opere monumentale sau asculta muzica clasica,
faca sport in aer liber sau munca voluntara, sau e ocupat cu un hobby din care mai tirziu va scoate bani.
Imi pare rau de tinerii din Romania care aleg sa fie in invamint sau cercetare si sint muritori de foame, multi dintre ei abia isi piermit o chirie si sa iasa din cind in cind la restaurant.
Daca au si ei un telefon mobil tot ce fac cu el e sa iti dea beep ca tu sa ii suni ca nici asta nu isi permit.
Diferneta e ca SUA standardul lor de viata o au imigrantii ilegali sau cei cu probleme (droguri, jocuri, bautira etc)
-

Silke - cafe-latte
13 mesaje
• Pagina 1 din 1
Înapoi la Politica de orice soi!