Mituri despre ciocolata

Moderatori: Night_du, moderatori_chocology

Mesajde mamitza_16 » Lun Dec 14, 2009 11:46 pm

barboneli scrie:
Night_du scrie:
oana_daniela scrie: Este substanta neurochimica numita.......

.................................?

"dopamina activeaza centrul de recompensa al creierului. Este substanta neurochimica numita"

sau nu ! nu intodeauna....!!! :twisted: :D

si pentru ca tot e vorba de ciocolata, cu sau fara substante neurochimice, v-a trimit doua figurine din ciocolata facute....! sa-mi spuneti daca v-au exitat sau nu.....!!!!! :twisted: :D :drunken:

Imagine

Imagine

prima.. in nici un caz . picaturile alea sau ce or fi , sunt ce-or vrea sa fie, dar aia de la nas, ma "cheama" cu o batista. parca ii curg mucii(sorry barbo , da' exact la asta m-am gandit :mrgreen: )
pe a doua,in schimb , parca n-as lasa-o in preajma domnului meu .daca se apuca sa o "guste" ?
mamitza_16
frappuccino

Re: Mituri despre ciocolata

Mesajde mmal3 » Mar Mai 11, 2010 5:02 am

da
mmal3
cafe-latte

Mesajde Safari Sunrise » Mie Ian 05, 2011 6:00 pm

concluziile unui studiu al cercetatorilor de la Scoala de medicina Johns Hopkins (SUA), informeaza ca ciocolata neagra, fara zahar si unt contribuie la reducerea coagularii sangvine datorita flavonoidelor, substantele chimice prezente in boabele de cacao, ceea ce impiedica formarea cheagurilor de sange. Cantitatea zilnica recomandata de medici este de doua linguri de ciocolata pura sau 2-3 cubulete, Faceti astfel un bine inimii dumneavoastre si tensiunii arteriale, care se echilibreaza datorita continutului mare de magneziu, diminuand riscul de blocare a arterelor, responsabil pentru aparitia infarctului sau a accidentelor cerebrale.
Safari Sunrise
irish coffee

Mesajde barboneli » Sâm Feb 05, 2011 2:30 am

subscriu... !
barboneli
frappuccino

Mesajde ana_maria2010 » Joi Feb 17, 2011 6:29 pm

Intr-adevar, si eu am auzit ca ciocolata neagra este benefica pentru sanatate...aceea gen 70% cacao.
Ideala este cea preparata in casa, sigur n-are E-uri sau conservanti ca cele industriale, dar nu prea avem timp si retetele sunt cam complicate...
ana_maria2010
cafe-latte

Mesajde pe_lucia » Mie Mar 16, 2011 9:51 pm

Sanatoasa sau nu, eu sunt o dependenta de ciocolata, nu neaparat de cea amaruie.
pe_lucia
cafe-latte

Mesajde Busha » Mie Mar 23, 2011 1:03 pm

Mie foarte buna mi se pare ciocolata de casa, eventual cea cu nuca :D

Va las reteta aici.Reteta este pentru 10 portii.Pregatirea: 10 minute, fierberea: 5 minute.

Ingrediente:

500g cioco de menaj rasa
400 ml lapte condensat
1 praf de sare
1/2 cana miez de nuca taiat
2 lingurite esenta de vanilie

Se amesteca cioco rasa cu laptele condensat si praful de sare si se topeste la foc mic, amestecand continuu.
Cand s-a omogenizat compozitia,se ia vasul de pe foc,se adauga miezul de nuca si esenta de vanilie. Se toarna ciocolata intr-o tavita imbracata cu folie de plastic.Se lasa la racit minimum doua ore ca sa se intareasca.

Cam atat.
Busha
irish coffee

Anterior

Înapoi la Chocology