vlad
Moderatori: dragos6, dia21, dorina17
Re: vlad
n-are ce cauta, marian, in fruntea statului. e o rusine nationala.
am gasit pentru cei ce se confrunta cu copii autisti, cartea "Applied Behavioral Analysis" (ABA) de Dr. Ivar Lovaas, tradusa, in format electronic. de are cineva nevoie...
am gasit pentru cei ce se confrunta cu copii autisti, cartea "Applied Behavioral Analysis" (ABA) de Dr. Ivar Lovaas, tradusa, in format electronic. de are cineva nevoie...
-

vladuli - espresso
am o curiozitate. cum s-a ajuns aici? fuma?
PS: imi pare rau, sincer. cat despre sfaturi, nu stiu, cred ca totul ar trebui sa vina de la sine, aici ma refer la atitudinea ta. sa nu para nimic fortat.
PS: imi pare rau, sincer. cat despre sfaturi, nu stiu, cred ca totul ar trebui sa vina de la sine, aici ma refer la atitudinea ta. sa nu para nimic fortat.
Soulmate, dry your eye...cause soulmates never die
Cata parere-i in destin / Cata greseala-i imprejur.

-

dargo - frappuccino
Am avut si noi un prieten in gasca noastra de la bloc care a facut cancer osos.
In 6 luni a murit. Durerile sunt infioratoare.
Noi am fost alaturi de el mereu. Il vizitam la spital, il vizitam acasa . Zilnic era cineva din gasca alaturi de el.Doar atunci cand vroia el sa ne primeasca pentru ca in ultimele 2 luni , ne primea tot mai rar. Cand eram impreuna glumeam, radeam pentru ca noi eram mereu veseli.
Dar nu fortam nimic si in momentul in care vedeam ca se schimonoseste de durere , plecam…nu vroia sa-l vedem suferind. Tot ce faceam noi era in functie de starea lui de spirit din ziua respectiva.
Dupa ce a murit, am fost alaturi de parintii lui…cu totii am stat la priveghi, la cimitir , la pomana…incercam sa fim cu ei.
Avea 23 ani cand a murit. S-a internat vara in spital pentru ca-l durea spatele si in noiembrie a murit.
In 6 luni a murit. Durerile sunt infioratoare.
Noi am fost alaturi de el mereu. Il vizitam la spital, il vizitam acasa . Zilnic era cineva din gasca alaturi de el.Doar atunci cand vroia el sa ne primeasca pentru ca in ultimele 2 luni , ne primea tot mai rar. Cand eram impreuna glumeam, radeam pentru ca noi eram mereu veseli.
Dar nu fortam nimic si in momentul in care vedeam ca se schimonoseste de durere , plecam…nu vroia sa-l vedem suferind. Tot ce faceam noi era in functie de starea lui de spirit din ziua respectiva.
Dupa ce a murit, am fost alaturi de parintii lui…cu totii am stat la priveghi, la cimitir , la pomana…incercam sa fim cu ei.
Avea 23 ani cand a murit. S-a internat vara in spital pentru ca-l durea spatele si in noiembrie a murit.
-

Adriana - frappuccino
ma ingrozesc cand aud istorisiri din astea. am avut si eu o vara ce a murit la 18 ani de cancer osos. a ajuns de ii amputase si o parte dintr-un picior. eram mica pe atunci. cum vrea Cel de Sus! tin minte ca fata asta avea o stare de spirit de nota 10. era convinsa ca va scapa, de abia astepta sa ii ajunga proteza...dar n-a fost asa
Soulmate, dry your eye...cause soulmates never die

-

dargo - frappuccino
de admirat "echipa" care i-a fost alaturi.
eu sunt singur . nu sunt singurul prieten, ci printre putinii ce-l viziteaza. e impacat cu Dumnezeu, cu el insusi- isi doreste insa sa se termine odata, constient ca suferinta lui prelungita ii epuizeaza si pe ceilalti (sotia, fetita de 6 ani, parintii,etc)
am cerut sfat, deoarece , vizitandu-l, m-am trezit...blocat, mut, incapabil de a comunica. m-a afectat f tare propria mea neputinta, faptul ca n-am putut schimba ceva pentru el.
eu sunt singur . nu sunt singurul prieten, ci printre putinii ce-l viziteaza. e impacat cu Dumnezeu, cu el insusi- isi doreste insa sa se termine odata, constient ca suferinta lui prelungita ii epuizeaza si pe ceilalti (sotia, fetita de 6 ani, parintii,etc)
am cerut sfat, deoarece , vizitandu-l, m-am trezit...blocat, mut, incapabil de a comunica. m-a afectat f tare propria mea neputinta, faptul ca n-am putut schimba ceva pentru el.
-

vladuli - espresso
Vlad chiar in blocaj de comunicare sa fii tot e important pentru el ca-i esti alaturi. Si recunoasterea neputintei e esentiala, iti dai seama ce neputincios se simte el? Si poate se invinovateste pentru asta.
Oricum ar fi du-te si stai cu el cat iti permiti, fii partener de discutie la ce vrea el sa vorbesca, nimicuri sau dileme existentiale. Si eventual asigura-l ca vei incerca sa-i ajuti pe cei ce raman(copila, sotie, parinti). Doamne ajuta sa nu se chinuie mult!
Oricum ar fi du-te si stai cu el cat iti permiti, fii partener de discutie la ce vrea el sa vorbesca, nimicuri sau dileme existentiale. Si eventual asigura-l ca vei incerca sa-i ajuti pe cei ce raman(copila, sotie, parinti). Doamne ajuta sa nu se chinuie mult!
viatzaerozsirozestelumeatoata
-

Karina33 - irish coffee
Am citit, dar nici nu stiu ce sa-ti zic... Desi e o purificare si cei care, poi, se libereaza, sunt mai purificati energetic, si mai sus cu o treapta, din pdv al evolutiei, ramane o boala care aduce suferinte multe.
Prezenta ta, linistita, este mai mult decat folositoare.
Nu stiu ce credinte are, dar ati putea discuta si despre asta.
Infine......fi alaturi de el pana la fine, si asigura-l ca vei fi acolo si in clipa plecarii... Nimic nu il intristeaza pe un muribund mai mult, decat sa stie ca a fost singur pe lume (inafara sotiei si parintilor).
Prezenta ta, linistita, este mai mult decat folositoare.
Nu stiu ce credinte are, dar ati putea discuta si despre asta.
Infine......fi alaturi de el pana la fine, si asigura-l ca vei fi acolo si in clipa plecarii... Nimic nu il intristeaza pe un muribund mai mult, decat sa stie ca a fost singur pe lume (inafara sotiei si parintilor).
-Fereste-te de cel ce-ti cere un deget. Si nu ii da toata mana. Pt ca iti va lua tot bratul si tot impotriva ta se va rascula, atunci cand vrei sa-ti iei mana inapoi....
-

Night_du - simply the best
mersi, gabi. appreciate...
e crestin , are temeri firesti- il sperie gandul ca nu e suficient eliberat de greselile de aici, ca va suferi mai mult , ca morfina nu-si va face efectul, de efectele secundare-in primul rand alterarea constientei, ...si multe altele...
apreciez implicarea ta. sunt un vorbaret, tin "discursuri" de e cazul, dar in fata lui...am amutit. nimic...asta-i aiurea
e crestin , are temeri firesti- il sperie gandul ca nu e suficient eliberat de greselile de aici, ca va suferi mai mult , ca morfina nu-si va face efectul, de efectele secundare-in primul rand alterarea constientei, ...si multe altele...
apreciez implicarea ta. sunt un vorbaret, tin "discursuri" de e cazul, dar in fata lui...am amutit. nimic...asta-i aiurea
-

vladuli - espresso
vladuli scrie:mersi, gabi. appreciate...
vlad, prietenul tau este tot el ... doar ca-i bolnav. incearca sa iei legatura si cu alti prieteni, poate din teama nu merg pe la el.
du-i ce are voie sa manance si stii ca-i place, impartiti o prajitura, chiar daca el doar gusta (sucurile naturale ar fi foarte bune), amintiti-va cand ati mai mancat asa ceva, filme la care ati fost, carti pe care le-ati citit... ii spui ce ti se mai intampla, ii trece timpul si are la ce sa se mai gandeasca.
si orice ar putea sa-l ajute/aline in vreun fel trebuie facut.
- mira2010
- irish coffee
pitbully scrie:[
Da-l in ma'sa pe Base'. E un fraier ordinar. Noi sa fim sanatosi.
Inexact Pitt; fraieri au fost cei 5 mil care l-au votat si ailalti 5 mil. trag ponoasele.
Tipul se hraneste si se regenereaza din cinism dar... nu aici e locul de comentat.

"eu am fost ca tine(?),tu vei fi ca mine
-

michi 73 - frappuccino