Divortul-lumina de la capatul tunelului
Moderatori: dragos6, dia21, dorina17
25 mesaje
• Pagina 2 din 2 • 1, 2
Re: Divortul-lumina de la capatul tunelului
Eu dupa sapte ani de casatorie am divortat in conditiile in care pe vremuri nu se acordau divorturile decat dupa ani buni de judecata. Nu insela, nu bea excesiv, aducea bani in casa dar il deranja grija pe care i-o aratam fetitei, desi stand cu parintii am avut ajutor mare de la ei si practic nu stia ca e copil in casa. Nu tolera faptul ca aveam personalitate si incerca sa mi-o distruga incercand sa-mi sugereze ca el e MAXIMUS si eu nu sunt buna de nimic. Lucram in acelas institut ca ingineri si inchipuieste-ti ca imi baga strambe la proiectele pe care le faceam. Toata lumea ma descuraja ca " asa sunt barbatii", ca daca nu bea si nu inseala ar trebui sa fiu fericita" si in special " ai un copil, sacrifica-te". Cand mi s-a acordat divortul dupa vreo trei ani am vazut luminita de la capatul tunelului, mi-am recapatat increderea in mine desi lumea ma condamna iar el ma barfea. Dupa doi ani l-am cunoscut pe sotul meu cu care suntem impreuna de 45 de ani, fata a avut toata grija si dragostea lui, a ajuns medic primar, am mai facut un copil, este tot medic- cum ar fi fost viata mea daca nu aveam curaj si ramaneam cu primul? Probabil ca n-as fi avut permisiunea nici sa scriu pe un forum si as fi fost o batrana acrita si desiluzionata de viata. Iti este usor pentru ca demult probabil nici nu-l mai iubesti. Si la mine a fost tot asa, se umpluse paharul. Sunt fete pe forum care au suferit enorm la despartire si totusi acum le e mai bine; sunt fete pe forum care inca nu si-au refacut viata desi au trecut ani buni si totusi le e mai bine. Nu aluneca in a-ti sacrifica viata ta de femeie pentru copil caci acesta va creste, va avea viata lui si vei ramane singura. Ai scos raul din viata copilului, ai grija si de tine, cauta-ti un partener cu suflet care sa va iubeasca si incepe o noua viata.. SUCCES!
"eu am fost ca tine(?),tu vei fi ca mine
-

michi 73 - frappuccino
barboneli scrie:rosedusable scrie:Azi am avut o zi grea.Dupa atatia ani petrecuti aici am iesit pt prima data sa achit facturile...uff,am pierdut vreo doua ore.Apoi am umblat dupa o jucarie,iar in magazin am vazut o masuta super,cu scaun,numaratoare,cifre,litere,etc.,dar destul de grea ca s-o pot lua singura.M-am hotarat ca de luna viitoare sa incep scoala de soferi,sa-mi iau permisul si sa ma descurc mai bine,mai ales ca de anul viitor fata va merge la gradinita care e destul de departe...Totusi m-am bucurat ca am reusit sa ma descurc singura,e greu,dar in nici un caz imposibil.
nimic nu e imposibil.... ! darrr.... nu orice e chiar usor pentru toti, la fel. carnet ? sa nu crezi ca il iei cu una cu doua... ! Suzi l-a luat din prima... vara-sa de la Eilat, o snoaba intelectual...l-a luat dupa 14 incercari !!! mai trebuie sa cumperi si masina. sa capeti experientza... ca atunci cand iei carnetul, esti ca si in clasa intai ! abia incepi sa scri si sa citesti... ! iar cu masuta, nu ai procedat bine. contra unui comision, ti-o duceau aia acasa fara sa astepti sa-ti iei carnet si masina... !!!
![]()
dar sigur o sa te descurci... trebuie doar putin antrenament !!!!
Imi imaginez ca nu-mi va fi usor sa conduc(mai ales ca am si o frica imensa de masinile mai mari de pe strada),dar chiar n-am ce face.Ma gandeam oricum sa incep scoala,dar sa mai fac si in particular mai multe ore de conducere pt a capata o oarecare incredere.Cu masuta am rezolvat-o pe seara,am trimis portarul sa o aduca,magazinul de jucarii nu beneficiaza de o masiina pt transport
.Si alta chestie super tare:de luna viitoare tot el va merge sa plateasca facturile apa\curent,iar mie imi va ramane doar internetul(e f departe,iar sanatatea nu-i permite sa umble atat de mult)...totul pt aproximativ 5 euro 
- rosedusable
- cafe-latte
michi 73 scrie:Eu dupa sapte ani de casatorie am divortat in conditiile in care pe vremuri nu se acordau divorturile decat dupa ani buni de judecata. Nu insela, nu bea excesiv, aducea bani in casa dar il deranja grija pe care i-o aratam fetitei, desi stand cu parintii am avut ajutor mare de la ei si practic nu stia ca e copil in casa. Nu tolera faptul ca aveam personalitate si incerca sa mi-o distruga incercand sa-mi sugereze ca el e MAXIMUS si eu nu sunt buna de nimic. Lucram in acelas institut ca ingineri si inchipuieste-ti ca imi baga strambe la proiectele pe care le faceam. Toata lumea ma descuraja ca " asa sunt barbatii", ca daca nu bea si nu inseala ar trebui sa fiu fericita" si in special " ai un copil, sacrifica-te". Cand mi s-a acordat divortul dupa vreo trei ani am vazut luminita de la capatul tunelului, mi-am recapatat increderea in mine desi lumea ma condamna iar el ma barfea. Dupa doi ani l-am cunoscut pe sotul meu cu care suntem impreuna de 45 de ani, fata a avut toata grija si dragostea lui, a ajuns medic primar, am mai facut un copil, este tot medic- cum ar fi fost viata mea daca nu aveam curaj si ramaneam cu primul? Probabil ca n-as fi avut permisiunea nici sa scriu pe un forum si as fi fost o batrana acrita si desiluzionata de viata. Iti este usor pentru ca demult probabil nici nu-l mai iubesti. Si la mine a fost tot asa, se umpluse paharul. Sunt fete pe forum care au suferit enorm la despartire si totusi acum le e mai bine; sunt fete pe forum care inca nu si-au refacut viata desi au trecut ani buni si totusi le e mai bine. Nu aluneca in a-ti sacrifica viata ta de femeie pentru copil caci acesta va creste, va avea viata lui si vei ramane singura. Ai scos raul din viata copilului, ai grija si de tine, cauta-ti un partener cu suflet care sa va iubeasca si incepe o noua viata.. SUCCES!
Buna,ma bucur ca ai postat.In prima parte m-am regasit si eu in cuvintele tale.Sotul meu(viitorul fost sot de fapt) este un om model in societate,f apreciat si respectat.A muncit extrem de mult,iar dupa 10 ani a reusit sa obtina o functie de conducere.La randul lui respecta pe toata lumea(de la portar pana la cel mai mare),mai putin pe mine.M-am chinuit luni de zile sa inteleg ce s-a intamplat cu el dupa ce-am ramas insarcinata,pt ca in ceilalti doi ani cat am fost inainte impreuna s-a comportat exemplar.El a fost cel care a insistat sa avem un copil,deci nu acest fapt l-a schimbat.Am avut o sarcina toxica,am stat mai mult in pat,iar el nu putea sa inteleaga de ce nu fac un efort sa-mi revin
.Am revenit la lucru dupa 4 luni de la nastere,iar din cauza programului aglomerat de la munca si acasa am lesinat in timp ce scriam niste acte.Mi-a reprosat ca l-am facut de rusine...Apoi a inceput ce-a fost mai rau:n-am mai avut voie sa ies din casa decat la lucru(impreuna),sa nu mai invit pe nimeni la noi,sa nu mai vb la tel decat cu mama,sa stau in permanenta cu fata(oricum asta faceam) in timpul meu "liber" si sa nu auda o soapta in casa atunci cand vrea sa doarma cam... 14 ore pe zi
.Parea tot timpul suparat si nefericit in casa(afara total opus),iar cand zambea sau vorbea copilului aveam impresia ca era fals.Poate m-am inselat,poate mi s-a parut...nu stiu,oricum nu exista o mare apropiere intre ei doi.M-am intrebat si eu daca-l mai iubesc si habar nu am cand si cum,dar a disparut orice urma de sentiment ...nu-l mai iubesc,dar nici nu-l urasc,nu imi doresc nici sa-l vad,nici sa-i vorbesc...nimic.Poate o fi ceva in neregula cu mine,am impresia ca s-au "sters" cativa ani din viata mea.Am senzatia ca am stat cu o punga de platic pe cap,iar acum am reusit s-o scot si sa respir...asa ma simt...ca respir pana imi umplu plamanii de aer curat
.- rosedusable
- cafe-latte
Am totusi o intrebare:de ce n-a plecat mai demult,de ce a stat atata timp cu noi daca se simtea atat de nefericit?De ce a asteptat pana i-am facut eu bagajul ??I-o fi fost lene oare? 

- rosedusable
- cafe-latte
rosedusable scrie:Si alta chestie super tare:de luna viitoare tot el va merge sa plateasca facturile apa\curent,iar mie imi va ramane doar internetul(e f departe,iar sanatatea nu-i permite sa umble atat de mult)
rose, unele lucruri sunt intr-adevar complicate, dar de ce nu platesti pe net facturile? iti ia cateva minute.
- mira2010
- frappuccino
rosedusable scrie:... de luna viitoare tot el va merge sa plateasca facturile apa\curent,iar mie imi va ramane doar internetul(e f departe,iar sanatatea nu-i permite sa umble atat de mult)...totul pt aproximativ 5 euro
Auzi, da' la voi nu s-a descoperit internet-banking-ul? ca io imi platesc facturile de la PC! gratis.
Apropo de intrebarea "de ce n-a plecat pana acum?", vad ca ai gasit si raspunsul. E tare greu sa iesi dintr-un ciclu bine stabilit (si comod, pe deasupra!) de viata!
Soferia... hm, e mai greu. Adica asta ori "o ai", ori nu. Poti incerca si cateva ore de simulator (nu 'Need for speed'!) daca e asa ceva prin satul tau.

We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone...
-

dragos6 - Rasnita de cafea
Am impresia ca esti putin derutata, probabil si eu am fost, nu mai stiu. Dar tin minte ca repede am luat totul in mana mea astfel ca ajunsesem si barbat si femee in casa.
Spui ca vine zilnic 1/4 ora sa vada copilul? Pai daca nu-l iubeste ce cauta atat de des? Sau tine la el si dupa ce il scoti din greu il va atrage si-l va infiltra cu povestea lui despre tine? La toate astea ar trebui sa reflectezi, carnetul, foarte util dealtfel si masuta, fiind detalii nesemnificative. Mai e ceva, ce nu ai spus? Daca vrei sfaturi, trebuie prezentate toate datele problemei, n-ai ce sa te feresti fiind sub protectia anonimatului.
Spui ca vine zilnic 1/4 ora sa vada copilul? Pai daca nu-l iubeste ce cauta atat de des? Sau tine la el si dupa ce il scoti din greu il va atrage si-l va infiltra cu povestea lui despre tine? La toate astea ar trebui sa reflectezi, carnetul, foarte util dealtfel si masuta, fiind detalii nesemnificative. Mai e ceva, ce nu ai spus? Daca vrei sfaturi, trebuie prezentate toate datele problemei, n-ai ce sa te feresti fiind sub protectia anonimatului.
"eu am fost ca tine(?),tu vei fi ca mine
-

michi 73 - frappuccino
michi 73 scrie:Am impresia ca esti putin derutata, probabil si eu am fost, nu mai stiu. Dar tin minte ca repede am luat totul in mana mea astfel ca ajunsesem si barbat si femee in casa.
Nu stiu de ce vine,probabil vrea sa dea impresia('lui sau celorlalti) ca isi face intr-un fel datoria de tata,sau poate ca asa simte,habar nu am.Uite de ex aseara n-a fost si nici n-a sunat sa anunte('de obicei anunta cand vine),poate a avut un motiv sau poate i-a fost lene...
Daca e ceva ce nu am spus?Sunt sute de chestii poate,dar nu imi dau seama ce-ar "lipsi" ca sa completez tabloul ratat al casniciei mele.
- rosedusable
- cafe-latte
dragos6 scrie:rosedusable scrie:... de luna viitoare tot el va merge sa plateasca facturile apa\curent,iar mie imi va ramane doar internetul(e f departe,iar sanatatea nu-i permite sa umble atat de mult)...totul pt aproximativ 5 euro
Auzi, da' la voi nu s-a descoperit internet-banking-ul? ca io imi platesc facturile de la PC! gratis.
Apropo de intrebarea "de ce n-a plecat pana acum?", vad ca ai gasit si raspunsul. E tare greu sa iesi dintr-un ciclu bine stabilit (si comod, pe deasupra!) de viata!
Soferia... hm, e mai greu. Adica asta ori "o ai", ori nu. Poti incerca si cateva ore de simulator (nu 'Need for speed'!) daca e asa ceva prin satul tau.
Exista si posibilitatate sa platesc facturile pe internet,dar am nevoie pt reanoirea actului de rezidenta de dovada lunara ca platesc apa\lumina(internet facultativ) stampilata de lucratorul de la ghiseu(asa se cere aici),asa ca...sa platesc pe net si dupa aia sa merg dupa hartii,sau sa platesc la ghiseu tot aia e.
Soferia...hm,nu mi se pare ceva super usor,dar nici imposibil.
- rosedusable
- cafe-latte
mira2010 scrie:rosedusable scrie:Si alta chestie super tare:de luna viitoare tot el va merge sa plateasca facturile apa\curent,iar mie imi va ramane doar internetul(e f departe,iar sanatatea nu-i permite sa umble atat de mult)
rose, unele lucruri sunt intr-adevar complicate, dar de ce nu platesti pe net facturile? iti ia cateva minute.
Pt ca am nevoie de aceste foi in fiecare an pt dosarul depus pentru cartea de rezidenta.
- rosedusable
- cafe-latte
25 mesaje
• Pagina 2 din 2 • 1, 2