Povestea blestemului ! - de $ilviu Georgescu

Jurnalele forumistilor 121

Moderatori: dragos6, dia21, dorina17

Povestea blestemului ! - de $ilviu Georgescu

Mesajde silviugeorgescu » Vin Noi 13, 2009 11:17 pm

Reiau lucrul la acest topic , mai devreme , dupa ce am scris pret de 1h mi s-a blocat calculatorul si-am pierdut tot ce scrisesem ....
De aceea m-am hotarat sa scriu cate ceva dupa care sa urc pe forum , dupa care revin iarasi si iarasi pana termin de povestit totul .

Contrar stilului la care m-a indemnat Barboneli , prietenul meu , n-am s-o iau cu naratiunea de pe la 5 anishori , asta din cauza c a n-ar fi nimic interesant , am avut o copilarie normala , am fost un copil fericit , iubit de parinti , de bunici si rasfatat de o matusa care si acum ma iubeste ca pe copilul ei ( matusa actualmente traieste in Israel si este o foarte buna prietena de-a lui Barboneli ) ...
Suntem 2 frati si-o sora la parinti , dintre care eu sunt cel mai mare .

Vroiam sa pun o intrebare generala , pt toata lumea , dupa care sa dezbatem putin subiectul ... Credeti in blesteme ?
Am un motiv foarte intemeiat sa intreb asa ceva , cred ca am sa iau modelul lui Barboneli si sa va spun povestea mea , dar s-o luam cu inceputul ....

Eu niciodata n-am crezut in blesteme , dupa mine toate astea erau prostii si spuneam mereu ca doar daca crezi in asa ceva ti se poate intampla , iar eu cum nu cred n-are de ce sa-mi fie frica ....
Dar viata m-a pus pe ganduri si am inceput sa cred ca se poate sa fie adevarat , de prea multe ori am fost aproape sa am casa mea si de fiecare data am intampinat greutati de tot felul ....
“Tinerii frumosi sunt accidente ale naturii, dar oamenii batrani sunt adevarate lucrari de arta”

Sine amicitia vitam esse nullam – Fara prietenie nu exista viata !
silviugeorgescu
mochaccino

Povestea blestemului

Mesajde silviugeorgescu » Vin Noi 13, 2009 11:22 pm

Inca sunt nedumerit in privinta blestemelor , zic ca sunt prostii dar parca prea este de tot , prea s-a intamplat de prea multe ori si numai intr-o directie ......
Am auzit ca soacra mea ( ca de obicei ) , cu toate ca eu n-am nimic impotriva ei dar ce dovada mai buna sa fie daca insasi fata ei ( sotia mea ) nu mai vb cu ea din cvasi motive ?!?
Motivele le veti intelege pe parcurs .....

Deci , am auzit ca soacra mea ne-a blestemat sa nu avem niciodata casuta noastra ......Si din pacate , asa a fost vreme de mai bine de 20 de ani .....
De multe ori am fost aproape , foarte aproape de a ni se indeplini visul si de fiecare data - ca si-un facut , visul nostru s-a spulberat ....
Inainte de a merge mai departe cu povestea , trebuie sa va spun ca si la ora actuala stam cu parintii dar ma intorc in timp , pe vremea cand aveam doar 21 de ani .....

La acea varsta m-am casatorit , poate o sa va mire de ce m-am grabit atat de tare ... Pai gasisem o fata atat de dulce si atat de frumnoasa incat mi-am zis ca daca stau prea mult pe ganduri se gaseste altul sa mi-o ia inainte .... Asa ca pe 7 ianuarie 1989 mi-am legat destinele de Cristina , iubirea mea . Imediat dupa casatorie ne-am mutat la mama ei ( parintii fiind despartiti ) intr-un apartament de 3 camere . Eram 3 persoane in 3 camere .... Soacra mea fiind de acum o femeie libera si-a reluat legatura cu un prieten mai vechi dar care la randul sau avea familie si copii , acesta impartindu-si timpul intre familie si amanta ( soacra mea ) ....

Pana aici toate bune si frumoase , pe mine unul nu m-a deranjat situatia data , fiecare este liber sa-si traiasca viata asa cum crede de cuviinta ....
Dar problemele aveau sa apara cu timpul , soacra mea o tot invata pe sotie sa faca tot felul de lucruri care nu pot duce la un trai bun , ba mai mult dorea sa-l ,,inscauneze" pe amant ca si stapanul casei ..
De mentionat faptul ca noi sustineam financiar toate cheltuielile casei ! Adica noi cu cheltuielile si acel om sa-si dea cu parerea ce anume trebuie facut si cand in casa respectiva .... Inca ceva , era un om libidinos si care cauta sa ne dezbine pe noi ca si familie , fapt pt care Cristina , sotia mea , nu-l agreea absolut deloc ....
“Tinerii frumosi sunt accidente ale naturii, dar oamenii batrani sunt adevarate lucrari de arta”

silviugeorgescu
mochaccino

Mesajde lia_lia » Vin Noi 13, 2009 11:38 pm

Asa Silviu..oauu..ce uriti mi-s oameni lingai si libidinosi :twisted:
Da cum a putut o mama sa invete asa ceva pe copilul ei?
in loc sa se bucure si sa o ajute sa duca o casnicie fericita si linistita...offfffff..doamne..astea nu se numesc mame,,scuza-ma Silviu
Sa traim din plin,viata e scurta si surprinzatoare!
lia_lia
frappuccino

Povestea blestemului

Mesajde silviugeorgescu » Vin Noi 13, 2009 11:45 pm

Fac o precizare , atat eu cat si Cristina ne-am angajat de la varsta de 17 ani , mergand in paralel cu liceul la seral . Cristina a avut mai multa ambitie ca mine si l-a si terminat , eu insa dupa ce de 3 ori am reluat clasa a XI-a , am clacat si m-am dat batut . V-am spus toate astea sa va dati seama ca eram doi copii care munceau si incercam sa ne intemeiem o familie pe langa faptul ca mergeam si la scoala ....

Cum se intampla de obicei , tineri fiind si fara experienta , Cristina a ramas insarcinata imediat dupa cununie . Ghinionul a facut ca la 4 luni sa piarda sarcina . La vremea respectiva pe noi ne-a afectat foarte tare , dorindu-ne cu ardoare un copil ....
In paralel cu toate aceste evenimente eu am depus la Institutul unde lucram , o cerere de casa , pt o garsoniera . Imi dadusem deja seama ca traiul cu soacra nu mirosea a bine .
Si de aici incepe aventura sau povestea trista cu caminul la care am visat atat .
Pe parcursul povestioarei mele va veti intalni cu 6-7 ocazii in care am fost foarte aproape sa avem casuta noastra mult visata , o sa va cruciti !

Dupa pierderea sarcinii , ne-a luat 1-2 luni sa ne revenim din pc de vedere psihic si usor - usor ne-am reluat si ,,lucrul" la un bebe :D

Intre timp dosarul meu pt casa mergea bine , de cate ori ma intalneam cu cei de la Sindicat imi dadeau asigurari ca se apropie si ziua in care sa ma cheme si sa-mi inmaneze cheile de la garsoniera .
Intr-o zi de noiembrie a anului 1989 a venit si acea zi , tremuram cu toata fiinta mea cand am aflat ca sunt chemat sa-mi dea cheile de la garsoniera ce mi-a fost repartizata ...

Intru in biroul Presedintelui de Sindicat , ma balbaiam la fiece cuvant , nu vedeam nimic in lateral , nu-l vedeam decat pe acest personaj care avea in fata o lista si multe chei pe birou .
,, - Tovarase ( asa era pe vremea aceea ) , te-am chemat pt ati inmana cheile de la garsoniera ce ti-a fost repartizata !
- Numai ca mai intai am vrea sa ne asculti cu atentie , avem o propunere pt dvs .... Avem un caz deosebit , avem o tovarase care statea cu chirie , a fost evacuata de curand si sta pe la cate o colega in fiecare zi ....
- Inteleg , dar stiti si eu astept de ceva timp , cu toate ca-mi pare rau ..... ( am ingaimat eu )
- Tovarase , lasa-ma sa termin ! Uite propunerea noastra : renunti dumneata acum in favoarea acestui caz si eu iti promit ca-n cel mult 1 luna de zile vine iarasi un lot de apartamente si ca bonus pt intelegerea de care ai dat dovada , in loc de garsoniera , iti dam un apartament de 2 camere . Ai cuvantul meu de om ( era un tip recunoscut ca integru si odata ce-si dadea cuvantul si-l respecta )

Exact in data de 19 decembrie 1989 a sosit lotul de apartamente , am fost anuntat ca intr-o zi - doua voi fi chemat sa-mi iau apartamentul de 2 camere in primire cu promisiunea ca de data asta nimic nu mai are ce sa se intample .....
Cu totii stiti ca in 17 decembrie incepuse Revolutia la TImisoara , in 21 cuprinsese si Bucurestiul , iar apartamentele cu pricina nu s-au mai dat ....
A fost prima data cand imi scapa printre degete CAMINUL mult visat .....

silviugeorgescu
mochaccino

Mesajde lia_lia » Vin Noi 13, 2009 11:53 pm

Mai Silviu....parca imi derulezi viata mea....cu mici exceptii..daca m-as pune si eu sa scriu ar iesi un roman de toata frumusetea....nu te supara pe mine..am sa te citesc miine in continuare,daca mai stau in seara asta ma apuca melancolia si tristeteasi nu vreau....paaaa.... :!: Noapte buna.. :!:
Sa traim din plin,viata e scurta si surprinzatoare!
lia_lia
frappuccino

Povestea blestemului !

Mesajde silviugeorgescu » Sâm Noi 14, 2009 12:04 am

Am trecut de Revolutie cu bine , Cristina chiar a fost in P-ta Palatului la celebra fuga a sotilor Ceausescu cu elicopterul ....
Cristina a ramas iarasi insarcinata , iar de data asta la 27 octombrie 1990 a nascut o minunatie de baiat , o comoara de copil , bun si ascultator ! La ora cand va scriu toate astea este student in anul I la Universitatea Romano-Americana , la Economia Turismului Intern & International .
Dar revin la vremurile acelea ... Discutii aveam mai mereu cu soacra , numai ca invatasem sa plecam noi capul , mai ales dupa esecul cu dosarul de casa de la Institut ( era Institutul de Cercetari si Modernizari Energetice ) . Eram acuzati de te miri ce , tipa la noi ca la spectacol , taceam si induram caci aveam un copil de crescut , iar spatiu doar aici era , la parintii mei am fi avut liniste dar nu aveam loc .....

In fine , se da drumul la actiunea de cumparare a apartamentelor de la ICRAL , cum era si acesta in care stateam noi . Matusa mea din Israel , Flori , aude de toate astea si ne ajuta pe toti din Romania sa ne cumparam aceste apartamente . In cazul nostru spune ca-mi da banii dar neaparat sa-l iau pe numele meu .
Mergem la ICRAL , deschidem dosar in vederea cumpararii , numai ca nu se putea cumpara decat de catre titular sau de catre copii acestora , adica pe numele sotiei mele . Tot era bine !
Cand a fost dosarul gata mai era nevoie doar de o semnatura a soacrei mele precum ca-si da acordul sa-l cumparam noi . O sunam de la un telefon public ( nu erau mobile atunci ) si-i spunem ca trebuie sa vina dumneaei sa semneze si totul va fi in regula .
Ne spune ca o dor ingrozitor picioarele si nu se poate misca de acasa . Revenim la ghiseu , relatam situatia si functionara de acolo vine cu ideea salvatoare ( asa am zis noi atunci ) , sa mergem cu dosarul acasa , sa semneze mama soacra si sa revenim sa depunem dosarul . Fericiti sunam iarasi acasa si-i spunem soacrei ca venim noi cu dosarul acasa sa semneze actele , la care aceasta spune :
,, - Mai mama , eu oricum nu stiu sa scriu , semneaza tu Cristina in locul meu si sa va faca odata actele pe casa . "
Asa am facut , ne-am dat intr-un colt , Cristina a semnat in locul mamei sale , ne-au fost luati banii , ni s-a taiat chitanta , s-a intocmit actele de propietate pe numele de Georgescu Cristina .
Aveam casa , aveam CASA , era pe numele nostru ( eram si eu trecut la copropietar ) .

silviugeorgescu
mochaccino

Povestea blestemului !

Mesajde silviugeorgescu » Sâm Noi 14, 2009 12:11 am

Ne-am apucat sa renovam casa , pe banii nostri , era doar casa noastra . Numai ca linistea nu avea sa dureze mult ...... La cca 6 luni , pana'ntr-un an , izbucneste un scandal monstruos intre noi si soacra-mea ( tot din cauza amantului ) si incepe sa urle ca din gura de sarpe ca i-am luat casa abuziv , si ca ne baga in puscarie .....
N-am luat-o in serios , numai ca soacra a mers la ICRAL si a facut plangere ca noi i-am luat casa abuziv si ca ea n-a semnat nimic si a acuzat pe toata lumea , inclusiv functionarii de la ICRAL , ca i s-a furat casa .
Automat la aceasta plangere , cei de la ICRAL au facut sesizare la Militie si s-a deschis dosar penal pt fals in acte publice si uz de fals . Da ! Cristina avea dosar penal deschis chiar de catre mama ei ....

silviugeorgescu
mochaccino

Povestea blestemului !

Mesajde silviugeorgescu » Sâm Noi 14, 2009 12:26 am

Am fost chemati la sediul Militiei , ba la Circa 9 , ba la Militia Capitalei , am dat declaratii si totul conducea catre o condamnare a sotiei mele ....
Atunci a intervenit fratele soacrei mele si unchiul sotiei , mi-a spus cu urmatoarele cuvinte :
,, - Bai nepoate , tu ce vrei acum ? Dreptatea este de partea lui sora-mea atata vreme cat ea n-a semnat nimic ... Tu acum ce vrei ? Vrei casa si pe Cristina la puscarie sau sa se refaca actele casei pe numele lui sora-mea si Cristina scapa de acuzatii ? "

Va dati seama ca niciun om normal pe lumea asta n-ar fi optat pt casa , asa ca s-au refacut actele pe numele soacrei , iar Cristina a scapat de dosarul penal . Cu banii dati de matusa mea soacra-mea s-a vazut propietareasa ! N-am vazut niciun ban inapoi vreodata ...
A fost a II-a oara cand ramaneam fara casa !

Situatia devenise foarte , foarte incordata in casa ... Cristina n-a putut niciodata sa uite ca propria mama a fost la un pas s-o bage in puscarie . Vorbeam unii cu altii ( aici incluzand-ul si pe amantul soacrei ) doar cat era nevoie si evitam sa ne intalnim fata in fata . Reprosurile curgeau din partea soacrei care acum se afla pe pozitii de forta si ne insulta la tot pasul .
Ajunsesem la capatul rabdarii , nici cu Cristina nu ma mai intelegeam din cauza ca ea saraca se afla intre ciocan si nicovala .
Soacra-mea ii spunea de mine , eu o luam si-i spuneam de soacra-mea ....
Ajunsesem sa ma intreb unde o ingrop pe soacra dupa ce o omor , deja nu mai ma gandeam daca s-o omor sau nu , eram cu nervii intinsi la maxim ...

Intr-o zi , dupa un scandal monstruos , stropit cu reprosuri din toate partile , am tras usa dupa mine si-am plecat din casa . Am crezut ca plecarea mea va linistii spiritele ....

silviugeorgescu
mochaccino

Re: Povestea blestemului

Mesajde michi 73 » Sâm Noi 14, 2009 12:35 am

silviugeorgescu scrie:.....
Deci , am auzit ca soacra mea ne-a blestemat sa nu avem niciodata casuta noastra ......Si din pacate , asa a fost vreme de mai bine de 20 de ani .....
....

Nu-mi vine sa cred ca o mama poate fi atat de denaturata, dar..sa citesc mai departe. Deocamdata, am primul motiv sa ma indoiesc.
"eu am fost ca tine(?),tu vei fi ca mine
michi 73
frappuccino

Mesajde michi 73 » Sâm Noi 14, 2009 12:47 am

silviugeorgescu scrie:I
.. pe vremea cand aveam doar 21 de ani .....

La acea varsta m-am casatorit . Imediat dupa casatorie ne-am mutat la mama ei ( parintii fiind despartiti ) intr-un apartament de 3 camere . Eram 3 persoane in 3 camere .... Soacra mea fiind de acum o femeie libera si probabil inca tanara, vreo 45 de anisi-a reluat legatura cu un prieten mai vechi dar care la randul sau avea familie si copii , acesta impartindu-si timpul intre familie si amanta ( soacra mea ) era dreptul ei sa fie amorala, in fond ai recunoscut ca era o femeie libera. ....

Pana aici toate bune si frumoase , pe mine unul nu m-a deranjat situatia data , ba da, pentru ca voi considerati ca viata ei s-a terminat fiecare este liber sa-si traiasca viata asa cum crede de cuviinta ....
Dar problemele aveau sa apara cu timpul , soacra mea o tot invata pe sotie sa faca tot felul de lucruri care nu pot duce la un trai bun , ba mai mult dorea sa-l ,,inscauneze" pe amant ca si stapanul casei probabil ca soacra este proprietara apartamentului si asa cum a acceptat sa vii tu in casa ei, asa s-a gandit sa-si aduca si un barbat pentru ea. ..
De mentionat faptul ca noi sustineam financiar toate cheltuielile casei ! De ce nu impartiti in trei intretinerea? Din ce traieste soacra? Adica noi cu cheltuielile si acel om sa-si dea cu parerea ce anume trebuie facut si cand in casa respectiva .... Inca ceva , era un om libidinos si care cauta sa ne dezbine pe noi ca si familie , fapt pt care Cristina , sotia mea , nu-l agreea absolut deloc Cristina nu-l sufera pentru ca vede ca in inima mamei a mai aparut cineva, deci nu mai are exclusivitate....
michi 73
frappuccino

Povestea blestemului !

Mesajde silviugeorgescu » Sâm Noi 14, 2009 12:47 am

Trei luni de zile am stat despartit de familia mea , de sotia mea si de copilul meu ....
Incepusem sa ma gandesc ca pana aici a tinut casnicia mea si pt prima data am luat in calcul ca s-ar putea ajunge la divort .

Am inceput sa ma vad cu Cristina , sa-mi vad copilul .
Am aflat cu stupoare ca atacurile soacrei erau si mai dure de cand plecasem eu din casa . O ura de nedescris se pravalea din adancul inimii soacrei mele asupra propriului copil .
Multumesc lui D-zeu ca mi-a dat minte in vremea aceea si am hotarat impreuna cu Cristina ca avem un copil de crescut , iar noi suntem o familie . Atunci am luat hotararea sa ne mutam cu chirie .
Am avut noroc , am dat peste doi batranei tare cumsecade ce aveau o garsoniera la Stadionul Olimpia . Batraneii stateau la tara si garsoniera era libera , i-a impresionat povestea noastra , ne-au cerut o chirie simbolica , cam la jumatate din pretul pietei si totodata ne-au promis ca din casa lor ne vom muta direct la casa noastra . Noi sa strangem bani de casa ca ei nici nu ne dau afara , nici nu ne maresc chiria . Veneau odata pe luna cand isi luau pensia , atunci dadeam si noi chiria , era singura data cand ne vedeam ....
Eram tare fericiti si incepusem iarasi sa ne facem planuri de viitor , ne bazam pe vorbele batranilor care pareau atat de binevoitori ...

Chiar au fost bine intentionati saracii , sa le dea D-zeu sanatate , numai ca la cca 1 an de zile vine batranul si cu lacrimi in ochi ne-a spus ca avea si el o fata , lucra ca si casiera la un supermarket , iar necuratul a pus-o sa bage mana in gestiune si i se deschisese dosar penal pt furt calificat . Avea timp 2 saptamani sa acopere prejudiciul altfel intra in puscarie ....
Parca-l aud si acum pe batran cu ochii'n lacrimi :
,,- Mai copii , este adevarat ca v-am promis ca din garsoniera asta va mutati direct la casa voastra . Numai ca uitai ce-a pus-o Necuratul pe fata asta a noastra sa faca , acum ce sa facem , s-o lasam sa intre la puscarie ? Uita-ti ce va propunem noi , faceti rost de 2 milioane , sa ne scapam si noi fata de rusine , iar restul de 6 milioane o sa ni-i dati ca si chirie , adica in rate . "

La vremea aceea garsoniera facea 8 milioane , noi trebuia sa dam 2 milioane ca si avans , iar restul sa platim lunar pana ce se facea suma . Nu mai stiu sa zic cat era salariul lunar la vremea aceea , dar 2 milioane era totusi o suma destul de mare . N-a avut cine sa ne ajute , asa ca am iesit din casa respectiva , iar odata cu acest demers s-a prabusit iarasi visul nostru .
Era a III-a oara cand ramaneam fara casa !

silviugeorgescu
mochaccino

Povestea blestemului !

Mesajde silviugeorgescu » Sâm Noi 14, 2009 12:49 am

Am omis sa va spun ca atunci cand am mers la casa soacrei mele sa ne luam lucrurile noastre si-ale copilului am mai avut parte de un scandal si atunci a fost clipa cand si-a revarsat blestemele asupra noastra .......

silviugeorgescu
mochaccino

Mesajde michi 73 » Sâm Noi 14, 2009 12:51 am

lia_lia scrie:Asa Silviu..oauu..ce uriti mi-s oameni lingai si libidinosi :twisted:
Da cum a putut o mama sa invete asa ceva pe copilul ei?
in loc sa se bucure si sa o ajute sa duca o casnicie fericita si linistita...offfffff..doamne..astea nu se numesc mame,,scuza-ma Silviu

Stai LIA,nu sari, nu avem decat versiunea lui. La o judecata dreapta se asculta ambele parti.Nu uita ca femeia e sau era probabil tanara. Nu reiese ce o invata rau pe Cristina .
michi 73
frappuccino

Mesajde michi 73 » Sâm Noi 14, 2009 12:55 am

silviugeorgescu scrie:Exact in data de 19 decembrie 1989 a sosit lotul de apartamente , am fost anuntat ca intr-o zi - doua voi fi chemat sa-mi iau apartamentul de 2 camere in primire cu promisiunea ca de data asta nimic nu mai are ce sa se intample .....
Cu totii stiti ca in 17 decembrie incepuse Revolutia la TImisoara , in 21 cuprinsese si Bucurestiul , iar apartamentele cu pricina nu s-au mai dat ....
A fost prima data cand imi scapa printre degete CAMINUL mult visat .....

Ai avut mare, mare ghinion. Iata un om pentru care Revolutia trebuia sa vina macar cu o saptamana-doua mai tarziu.
michi 73
frappuccino

Mesajde silviugeorgescu » Sâm Noi 14, 2009 1:00 am

Fac o pauza pt ai raspunde lui Michi73 , imi permiti sa-ti vorbesc asa , da ? Consider ca suntem intre prieteni !
Nu eram deloc egoisti , am considerat mereu ca avand 3 camere ,avem noi cu copilul un dormitor , soacra mea cu prietenul ei un dormitor si ramanea salonul liber . Crede-ma ca nu sunt genul de om care sa ma amestec in viata cuiva , iar Cristina il detesta atat de mult pe omul acesta caci era omul care l-a indepartat pe tatal sau de langa familie . Era cauza divortului dintre parintii ei ! Relatia soacrei mele cu acest amant data de pe vremea cabd parintii Cristinei era chipurile o familie ......

silviugeorgescu
mochaccino

Următorul

Înapoi la Povestea mea