Realitatea obiectiva a prezentului
Moderatori: dragos6, dia21, dorina17
18 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
Realitatea obiectiva a prezentului
Cum provocarile prezentului sunt active si imi dau suficiente batai de cap, am zis sa separ trecutul de prezent. Nu intotdeauna am disponibilitatea de a evoca evenimente ale trecutului cand prezentul imi solicita resursele interioare.
Asa ca mi-am zis sa am un loc unde sa pot asterne toate balariile ce-mi trec prin cap acu.
Unul din defectele ce le port cu mandrie (sic!) in prezent este lipsa unei discipline interioare. Sunt haotica, sar de la una la alta. Acum am doua provocari: tre sa prelucrez niste acte sa pot inchide luna octombrie ca sa ma pot apuca de zugraveala. Dar n-am chef de acte ... da` nici de zugraveala nu ma pot apuca pana nu le fac.
Offffff.... canutza om sucit ce sunt si eu.
Ma duc sa iau o gura de aer proaspat (cat de proaspat poate fi in Bucuresti?) poate mi se mai limpezesc mintile si ma apuc de acte.
Revin.
Asa ca mi-am zis sa am un loc unde sa pot asterne toate balariile ce-mi trec prin cap acu.
Unul din defectele ce le port cu mandrie (sic!) in prezent este lipsa unei discipline interioare. Sunt haotica, sar de la una la alta. Acum am doua provocari: tre sa prelucrez niste acte sa pot inchide luna octombrie ca sa ma pot apuca de zugraveala. Dar n-am chef de acte ... da` nici de zugraveala nu ma pot apuca pana nu le fac.
Offffff.... canutza om sucit ce sunt si eu.
Ma duc sa iau o gura de aer proaspat (cat de proaspat poate fi in Bucuresti?) poate mi se mai limpezesc mintile si ma apuc de acte.
Revin.
"Am urcat pe scara succesului esec cu esec."
- florannce
- mochaccino
Re: Realitatea obiectiva a prezentului
Inteligenta mea nu poate straluci pe ritmurile de rotopercutanta ce rezoneaza din pereti... asa ca am sa trec la activitati mai domestice ce nu solicita implicarea ei.
- florannce
- mochaccino
aaaaa... stai in Bucuresti... ???
si ce e aia: "ritmurile de rotopercutanta ce rezoneaza din pereti"... ? ca eu era sa ma inec cu cafeaua..... !!! 
si ce e aia: "ritmurile de rotopercutanta ce rezoneaza din pereti"... ? ca eu era sa ma inec cu cafeaua..... !!! 
-

barboneli - frappuccino
bravo,bine te-ai gandit cu un jurnal la zi
imi face placere sa te citesc
Barbo,adica zice ca sta la bloc si mai e una lumecare da cu bormasina de-ti reaseaza gandurile fara sa ai nevoie
imi face placere sa te citesc
Barbo,adica zice ca sta la bloc si mai e una lumecare da cu bormasina de-ti reaseaza gandurile fara sa ai nevoie

- reyhan01
- irish coffee
aha... !!! ca bine mi-ai explicat si am inteles totul... ! multumesc ! rotopercutant... !
deci eu nu am mai auzit cuvantul asta... pe vremea mea, nu se folosea ! ca percutant, mai e si fara roto... !
de ex.: "ciocanel pneumaticean"... !!! 
deci eu nu am mai auzit cuvantul asta... pe vremea mea, nu se folosea ! ca percutant, mai e si fara roto... !
de ex.: "ciocanel pneumaticean"... !!! 
-

barboneli - frappuccino
Neatza si voua.
Io nu mi-s de specialitatea asta cu constructiile. Asa am auzit si eu anu` trecut la niste "meseriasi" ca-i zice. Indiferent cum i-o zice ai senzatia ca-ti curata si scoarta cerebrala cand rezoneaza prin pereti si creieri-ti danseaza samba.
Da` am gasit solutia... am niste tevi in baie pe care nu le curatasem tocmai din cauza zgomotului pe care l-as fi facut. Ei zgaltaie peretii... eu cu spaclu` pe tevi... restu` vecinilor se muta clar!
Io nu mi-s de specialitatea asta cu constructiile. Asa am auzit si eu anu` trecut la niste "meseriasi" ca-i zice. Indiferent cum i-o zice ai senzatia ca-ti curata si scoarta cerebrala cand rezoneaza prin pereti si creieri-ti danseaza samba.
Da` am gasit solutia... am niste tevi in baie pe care nu le curatasem tocmai din cauza zgomotului pe care l-as fi facut. Ei zgaltaie peretii... eu cu spaclu` pe tevi... restu` vecinilor se muta clar!
- florannce
- mochaccino
sa ai spor!
acum daca la renovat sau la mutatul vecinilor...vezi tu! 

"Universul nu este constient de existenta ta. Relaxeaza-te!" (Anthony de Mello)
-

dia21 - frappuccino
dia21 scrie:sa ai spor!acum daca la renovat sau la mutatul vecinilor...vezi tu!
Pe bieti vecini nu-i mut inca ca nu locuiesc aici. Vechiul proprietar a murit in vara, ei abia au cumparat si isi amenajeaza casa. Asa ca ii iert...
Ieri am avut un spor nebun la... vorba. De la ora 1 si pana seara la 10 am vorbit intruna. Cu toate ca am vorbit cu patru persoane diferite... tema principala a fost tendinta catre sacrificiul de sine, determinat (zic eu) in principal pe sentimentul de vinovatie dar nu numai. Si m-a acaparat atat de tare ca azi noapte nu m-a luat somnul gandindu-ma la asta. Istoria mea de viata e plina de sacrificii de sine(multe din ele s-au dovedit inutile in final). La mine am rezolvat acest aspect. Mi se pare insa un interesant subiect de disctuie.
Voi ce credeti despre sacrificiul de sine?
De cate ori ati renuntat la a va fi bine voua doar pentru ca ati considerat ca facand asta ii va fi bine altcuiva? Si de cate ori s-a si intamplat sa ii foloseasca cu adevarat sacrificiul vostru?
- florannce
- mochaccino
Si o mare rugaminte... nu exprimati parerea in raport cu tendinta altora...
In masura in care puteti, asterneti in randuri propriile evenimente de viata, ce ati trait voi insiva.
In masura in care puteti, asterneti in randuri propriile evenimente de viata, ce ati trait voi insiva.
- florannce
- mochaccino
...........
Ultima oară modificat de florannce pe Mar Dec 14, 2010 11:59 pm, modificat 1 dată în total.
- florannce
- mochaccino
Poate ne spui si cu ce ganduri acest "nou inceput"! 
Ca dc ai reusit sa pui capat trecutului....o sa reusesti sa iti muti si vecinii cu rotopercutanta ta si cu spclul pe tevi...si apoi?
P.S.
ai nevoie de o cafea tare sa ai spor la munca si pe ziua de azi!

Ca dc ai reusit sa pui capat trecutului....o sa reusesti sa iti muti si vecinii cu rotopercutanta ta si cu spclul pe tevi...si apoi?
P.S.
ai nevoie de o cafea tare sa ai spor la munca si pe ziua de azi!- pisi.pisi
- cafe-latte
florannce scrie:dia21 scrie:sa ai spor!acum daca la renovat sau la mutatul vecinilor...vezi tu!
De cate ori ati renuntat la a va fi bine voua doar pentru ca ati considerat ca facand asta ii va fi bine altcuiva? Si de cate ori s-a si intamplat sa ii foloseasca cu adevarat sacrificiul vostru?
...se spune ca pentru fiecare lucru exista un timp al lui...sa-l faci, sa-l ai, sa te bucuri de el.si nu ma refer aici la lucrurile in sine...ci la visurile pe care fiecare le are, la idealuri, la ceea ce-l face sa se simta un intreg,realizat,implinit.
privind acum in urma detasat de tot ce a fost candva, cand ma ascundeam in baie sufocandu-ma de plans la gandul ca e musai sa renunt doar pentru a-i fi mai bine alttcuiva, cand imi vedeam sperantele naruite in momentul ala si ma intrebam "de ce?"...da, pot spune ca am renuntat la mine, la ceea ce-mi doream atunci pentru binele acelui altcineva. si da, i-a ajutat aceasta renuntare din partea mea...
nu-mi pare rau. chiar daca in momentul respectiv,cand am facut asta am pierdut un tren, data urmatoare am prins intercity
.pe undeva,sunt o norocoasa.si chiar daca la un moment dat m-am sacrificat pe mine, am fost rasplatita inzecit.Ai un pistol in buzunar sau doar te bucuri ca ma vezi?
-

colipici - frappuccino
sacrificiul de sine isi are temelia, izvorul intr-o informatie arhetipala transmisa ontogenetic , si anume, ca suportul oricarei forme de existenta, fie materiala fie subtila, este unul energetic .
ENERGIA primordiala, este dragostea. nu e cazul sa strambe cineva din nas ori sa consume hellas, caci stim puterea creatoare si purificatoare a iubirii. vorbesc de sentiment autentic, integral, care presupune o comuniune totala cu celalalt. iubirea aceasta integrala care te asimileaza in celalalt, fara a-ti pierde propria identitate.
in abisurile fiintei noastre (un microcosmos) se regaseste acest adevar. sapi adanc si descoperi ca toti oamenii sunt egali, ca nu esti strain de cel aflat la mii de km distanta, ca toti suntem parte a aceluiasi intreg.de aceea, sacrificiul de sine e o expresie a iubirii , e o dovada a UMANULUI, e gestul ce-l inalta pe om din ipostaza de simpla uzina biologica.si important este ca, asa cum se spune in jurnalul fericirii, poti darui atat din preaplin cat si din lipsa...darul din lipsa este cel ce te imbogateste.
sacrificiul de sine este expresia modestiei, echilibrului interior, fortei , si mai presus de toate,...iubirii.
ENERGIA primordiala, este dragostea. nu e cazul sa strambe cineva din nas ori sa consume hellas, caci stim puterea creatoare si purificatoare a iubirii. vorbesc de sentiment autentic, integral, care presupune o comuniune totala cu celalalt. iubirea aceasta integrala care te asimileaza in celalalt, fara a-ti pierde propria identitate.
in abisurile fiintei noastre (un microcosmos) se regaseste acest adevar. sapi adanc si descoperi ca toti oamenii sunt egali, ca nu esti strain de cel aflat la mii de km distanta, ca toti suntem parte a aceluiasi intreg.de aceea, sacrificiul de sine e o expresie a iubirii , e o dovada a UMANULUI, e gestul ce-l inalta pe om din ipostaza de simpla uzina biologica.si important este ca, asa cum se spune in jurnalul fericirii, poti darui atat din preaplin cat si din lipsa...darul din lipsa este cel ce te imbogateste.
sacrificiul de sine este expresia modestiei, echilibrului interior, fortei , si mai presus de toate,...iubirii.

-

vladuli - espresso
auzi tu... cand ai timp, scrie-mi si mie traducerea... !!!!!
cand am incercat sa pronunt cu voce tare "arhetipala transmisa ontogenetic"... pac... mi-am muscat limba de doua ori !!!! dar te iert....... 
cand am incercat sa pronunt cu voce tare "arhetipala transmisa ontogenetic"... pac... mi-am muscat limba de doua ori !!!! dar te iert....... 
-

barboneli - frappuccino
ia spune, barb (stiu ca adori sa-ti spun asa...)...de ce alegi only avatare de acest gen?
parca ai mai avut unul cu doi copii explorandu-si reciproc intimitatile
...apoi o pasarica
...acum asta...

parca ai mai avut unul cu doi copii explorandu-si reciproc intimitatile
...acum asta...

-

vladuli - espresso
18 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2