Viata mea la 50 ani....nu mi-am imaginat-o asa

Jurnalele forumistilor 121

Moderatori: dragos6, dia21, dorina17

Viata mea la 50 ani....nu mi-am imaginat-o asa

Mesajde tizia » Vin Feb 18, 2011 1:35 am

In anul 2009 octombrie,am implinit 50 de ani ,ma simteam inca tanara ,frumoasa cu o viata implinita ,un baiat mare care urma sa se casatoreasca si intr-una din zile sa furisat in viata mea o boala nemiloasa care a schimbat totul.In urma unui control de rutina am fost diagnosticata suspect malignitate san drept.Din acel moment viata mea sa transformat peste noapte nu imi venea sa cred ca mi se poate intampla asa ceva.In cei 50 de ani nu am fost niciodata bolnava ,simple raceli si gripe de sezon ,in rest nimic grav si acum ca un traznet aceasta cumplita boala.Am inceput tratamentul in decembrie 2009 si l-am terminat in iunie 2010,chimioterapie,operatie,radioterapie,a fost un an greu.Un an care mi-a schimbat perspectivele de viitor,un an in care am avut timp sa ma gandesc cat pentru cei 50 de ani,un an in care nu vedeam speranta.Ma simteam pierduta ,am avut un job important ,a trebuit sa renunt la el trebuia sa evit stresul,nu imi gaseam locul ,nu stiam ce voi face dupa ce se va termina concediul medical.Dar este o vorba ,,Cand vii pe lume Dumnezeu iti pune o paine in mana.....este foarte adevarat acest lucru.In timpul chimioterapiei mi-a cazut parul,pe linga boala nemiloasa si perfida mai trebuie sa suporti si pierderea feminitatii,aceasta boala te poate termina si psihic mai ales daca tii la felul in care arati.Eram foarte trista si suparata ca mi-a cazut parul,am primit cadou niste baticuri si turbane foarte frumoase pe care apoi am inceput sa le fac eu mai frumoase.Asa incet ,incet a rasarit noua mea pasiune aceea de a face baticuri speciale pentru femeile care fac chimioterapie si le cade parul.A inceput sa se vada luminita de la capatul tunelului ,era o initiativa noua si proprie de a fi utila miilor de femei care au trecut si trec prin aceasta crunta boala.Acum in 2011 m-am hotarat sa deschid un magazin virtual de specialitate care vinde astfel de baticuri pentru chimioterapie.Pentru ca ma consider o supravietuitoare a cancerului de san si vreau sa ajut pacientele care fac chimioterapie sa treaca cu incredere peste aceasta perioada grea .Aceste baticuri vreau sa fie considerate o sustinere a bunastarii emotionale,astfel incat sa-si poata mentine increderea in propria persoana si acest lucru ajuta la vindecare si permite oamenilor sa mearga mai departe in viata.Prin aceste baticuri artistice si chimioterapie vreau sa ajut femeile sa aiba un look mai feminin ,sa treaca mai usor peste aceasta perioada.Scopul meu este de a va oferi baticuri cu care sa va simtiti bine si confortabil.Este o initiativa proprie si este o noutate in Romania.Cautati pagina mea de baticuri artistice si chimioterapie si sunt sigura ca nu veti fi dezamagite.
tizia
cafe-latte

Re: Viata mea la 50 ani....nu mi-am imaginat-o asa

Mesajde Shakirar » Vin Feb 18, 2011 4:01 am

Bravo :cheers: imi place ca ai initiativa!
Pacat ca din ce in ce mai multe femei fac cancer la sani.
Nu te descuraja, eu cunosc 2 femei care au avut cancer la san si au supravietuit. Numai ca ai mare grija de tine, sa nu recidiveze boala.
Sa auzim numai de bine!
Zambetul este oglinda sufletului!
Shakirar
espresso

Mesajde tizia » Vin Feb 18, 2011 11:44 pm

Multumesc de incurajare.Sa stii ca am mare grija de mine.Aceasta initiativa am avut-o pentru ca am trait aceste clipe si am vazut cum se scurgea feminitatea prin curele de chimioterapie.Femei frumoase de care ramin doar ochii tristi pentru viitorul incert, in rest numai disperare.Eu am vazut aceste baticuri prima data in Germania,am ramas tare impresionata sa vad femei cu aceasta boala la plimbare in parc aveau alt curaj sa se arate in lume pentru ca baticurile aratau ca un accesoriu nu se vedea neaparat ca fac chimioterapie.De aici mi-a venit aceasta idee vreau sa vad si la noi femei bolnave dar cu capul ridicat sa fie cu moralul ridicat pentru boala aceasta este foarte parsiva ,cum ai cedat cum incearca sa castige lupta.Cu multa credinta si curaj trebuie sa mergem inainte.Tot timpul aud in media si vad la tv ca iar cate o personalitate a invins boala.Vreau sa fim si noi romanii cat mai multi invingatori.
tizia
cafe-latte

Mesajde Shakirar » Dum Feb 20, 2011 8:18 pm

Nemtii nu sunt atat de stresati ca noi, sunt mai liberi. Ei au si alt nivel de trai, noi romanii tragem ca boul la jug.
Cu multa credinta si curaj trebuie sa mergem inainte.
Asa sa-ti spui mereu, nu conteaza despre ce este vorba: boala sau alta nereusita. Se spune ca uneori cu cat esti mai incercat de viata cu atat devii mai luptator si cu speranta sa reusesti sa biruiesti.
Zambetul este oglinda sufletului!
Shakirar
espresso

Înapoi la Povestea mea