vlad
Moderatori: dragos6, dia21, dorina17
Re: vlad
vladuli scrie:arrrom scrie:barboneli scrie:... dar Vlad vorbea de noi, oamenii mari.... !![]()
fraza asta n-o inteleg
Din cate imi amintesc, si barb (like me) se apropie de 190 cm
dragutzul de tine... asa e !!! dar eu ma refeream la oameni maturi, legat de ce a adaugat arrom de copilandrii si dictatorii dintre ei !!!!
tot aici aduc si corectia la ce a scris dragos, referitor si la alti dictatori... adica nu numai comunisti. pai nu asta am vrut sa specific... ci doar faptul ca in comunism nu au fost decat dictatori !!! adica comunismul a produs numai dictatori !!! ca au fost si in alte regimuri diferite dictatori... asta e altceva ! Vlad a zis ceva de capitalism si eu ceva de comunism... ! asta e tot. si hitler a fost dictator... si Cezar a fost... si e plina istoria de ei... dar noi vorbeam de capitalism vs comunism !

-

barboneli - frappuccino
barboneli scrie:tot aici aduc si corectia la ce a scris dragos, referitor si la alti dictatori... adica nu numai comunisti.
fara multa blablabla...toti avem un alter-ego dictatorial!
Dumnezeu nu e in cer,nu-i pe pamint.
Dumnezeu e in inima noastra!
-

arrom - frappuccino
michi 73 scrie:arrom scrie:ca bucata ei "estica"nici acum nu e refacuta,vorbeste de la sine: o imbinare comunisto-capitalista nu da prosperitate....(si aici e f.mult de spus...)
sa zicem ca daca ar fi sa fie un asemenea plan ptr.tarile estice sarace dar unde coruptia e endemica, ce s-ar alege?
Cine poate plati si risca planul?
Cine va gestiona acesti bani din plan si CUM (cind Vlad a afirmat ca romanii nu au simt capitalist?)
Am fost anul iarna asta la Berlin si cautandu-mi niste lanturi pentru cizme ca sa nu alunec pe zapada inghetata si necuratata din tot orasul, am ajuns pe bd. Karl Marx, in plin Berlin estic. Diferenta dintre est si vest e zdrobitoare chiar dupa 20 de ani. Incepand cu aspectul blocurilor, al vitrinelor urate si chiar al oamenilor imbracati destul de modest,totul arata fata celor doua sisteme sociale. Mi s-a spus ca patronii vestici sunt reticenti la angajare, considerandu-i comunisti pe estici.
Referitor la tara noastra absorbtia fondurilor europene e de numai de 3.5% (dupa sursele puterii 12%). Asta inseamna ca hotii mioritici se feresc ca de dracu' de controlul fondurilor si prefera sa liciteze terenuri de sport in sate populate exclusiv cu batrani sau parcuri acolo unde nu exista retea de apa si canalizare si padurea e la doi pasi. Sa nu mai vorbim de gazon.
Am fost si eu la Berlin si e exact cum spui. E un vizibil contrast. E adevarat ca vestul inca mai ride de estul nefericit despicat din propriul sold...
Problema vestului german se aseamana cu problema scandinava de la noi (fara sa amestec cele 2 tari vecine,prospere),anume aceasta mentalitate luterana si atitudine reticenta/neincrezatoare in angajarea emigrantilor (a celor fara relatii),considerindu-i "analfabeti & ciudati".
Problema legata de prosperitatea Ro.sint formalismul religios contraproductiv, ateismul inutil si pagubos(materialismul) si secularizarea ! Cind Ro.va scapa de toate astea,va putea sa tinteasca spre o viata demna pe care toti o doresc.
Pina atunci,nici un plan n-ar ajuta...oricit de MARShall ar fi!
-

arrom - frappuccino
arrom scrie:Problema legata de prosperitatea Ro.sint formalismul religios contraproductiv, ateismul inutil si pagubos(materialismul) si secularizarea ! Cind Ro.va scapa de toate astea,va putea sa tinteasca spre o viata demna pe care toti o doresc.
Tot ce spui e valabil pe plan filozofic. In viata reala poporul roman a fost plamadit din localnice patimase si valurI-valuri de migratori; a contat si configuratia geografica in coasta a trei mari puteri: turcii, rusii si austro-ungarii care ne-au facut pe noi romanii asa cum suntem azi: 'otzi de destepti, talentati si descurcareti, fara cuvant, cam puturosi, gata sa ne supunem. Fa-te frate cu dracu pana treci puntea, capul plecat, sabia nu-l taie... putem fi caracterizati rasfoind colectia de proverbe facute de oameni simpli cu minti sclipitoare. Suntem si fatalisti, reminiscenta oare a genelor dacice? In vara lui '44 americanii bombardau seara de seara zonele petroliere. Intreaga familie stateam ascunsi la liziera unei paduri caci ne era frica sa nu fie bombardat satul in care eram refugiati. Mi-aduc aminte cum un taran era asezat pe capra unei carute de spatele careia era atarnat un felinar aprins. Canta din frunza si mergea agale pe drum in timp ce bombele suierau in preajma. "Cum o vrea Dumnezeu" isi spunea probabil. Mai nou pe la interviewuri cu oameni amarati care traiesc din 5-600 lei/ luna, auzi din ce in ce mai des sintagma "Asta e!"
"eu am fost ca tine(?),tu vei fi ca mine
-

michi 73 - frappuccino
michi 73 scrie:arrom scrie:Problema legata de prosperitatea Ro.sint formalismul religios contraproductiv, ateismul inutil si pagubos(materialismul) si secularizarea ! Cind Ro.va scapa de toate astea,va putea sa tinteasca spre o viata demna pe care toti o doresc.
Tot ce spui e valabil pe plan filozofic. In viata reala poporul roman a fost plamadit din localnice patimase si valurI-valuri de migratori; a contat si configuratia geografica in coasta a trei mari puteri: turcii, rusii si austro-ungarii care ne-au facut pe noi romanii asa cum suntem azi: 'otzi de destepti, talentati si descurcareti, fara cuvant, cam puturosi, gata sa ne supunem. Fa-te frate cu dracu pana treci puntea, capul plecat, sabia nu-l taie... putem fi caracterizati rasfoind colectia de proverbe facute de oameni simpli cu minti sclipitoare. Suntem si fatalisti, reminiscenta oare a genelor dacice? In vara lui '44 americanii bombardau seara de seara zonele petroliere. Intreaga familie stateam ascunsi la liziera unei paduri caci ne era frica sa nu fie bombardat satul in care eram refugiati. Mi-aduc aminte cum un taran era asezat pe capra unei carute de spatele careia era atarnat un felinar aprins. Canta din frunza si mergea agale pe drum in timp ce bombele suierau in preajma. "Cum o vrea Dumnezeu" isi spunea probabil. Mai nou pe la interviewuri cu oameni amarati care traiesc din 5-600 lei/ luna, auzi din ce in ce mai des sintagma "Asta e!"
Fie filozofie dar e realistic ca sa se ajunga la o schimbare. Tot buciumind & torcind trecutul,nu realizam nimic. batem doar bita-n balta.Trecutul cu intreaga-i plamadeala,face parte dintr-o istorie cu care sa ne mindrim dar sa si luam exemple. Fiecare perioada istorica,a tinut lupte(in orice forma)cu multe varsari de singe ptr.a se putea ajunge la schimbari. Si au fost multe schimbari.
De ce sa nu se intimple si acum,in secolul asta?
Astia din Nord nu se lauda sau buciuma trecutul. Poate nu stiu istorie sau poate prea putin le pasa dar cert e ca isi traiesc prezentul cu vise de viitor! Asta da avint la progres,la schimbari ptr.bunul mers al unei culturi civilizate.
Si ca sa adaug ceva pe linga tot greul dus de poporul roman:greutatile au dat oameni destoinici&descurcareti;in trecut oamenii,oricit de saraci erau,(nu stiu cum sa zic mai bine...) erau altfel,chiar si pe vremea lui Ceasca,cu Securitate cu tot,oamenii tot se mai ajutau la greu.Atunci ziceau "Cum o vrea Domnul!"
Mai exista aceasta mare omenie??? Eu zic ca nu.Nu o mai vad cum era in copilariei,la generatia parintilor.Nu ca m-am schimbat io,ci ca lumea s-a schimbat,ca nu mai exista acele valori care batrinii le imbratisau.
Acum zic toti " Ne bate Domnul ca sintem PACATOSI!" sau altele de gen legate de pacat... (ce mi s-o acrit de asa fraze).
-

arrom - frappuccino
Trecutul.... Curând nu va mai fi amintit nici in manualele de istorie....
De nu eram noi(poporul roman) aici, pavaza la poarta Europei, alta ar fi fost istoria multora dintre țările ce azi sunt ,, pe autostrada" nu pe drumurile noastre desfundate.
Doamna Michi, lenesi peste tot(am văzut deseori câte-un lucrător in coada cazmalei ce prinsese paianjeni), priceputi( știți ce scriau Night, Arrom). Uscaturi sunt oriunde.
Stiu.....Psihologia poporului roman(C R Motru)
susține altceva
Dar faptul ca romanii fac minuni in medicina cu aparatura de pe vremea dacilor, inventii si inovatii nenumărate(dar bete-n roate sa nu fie omologate la timp si sa ia alții caimacul) ca sunt printre fruntasi la locurile lor de munca in cele patru vanturi pe unde sunt plecati dovedesc ca mai sunt resurse ale unor gene sănătoase.
Exceptiile sunt doua si datorită lor azi e tara asa.....
De nu eram noi(poporul roman) aici, pavaza la poarta Europei, alta ar fi fost istoria multora dintre țările ce azi sunt ,, pe autostrada" nu pe drumurile noastre desfundate.
Doamna Michi, lenesi peste tot(am văzut deseori câte-un lucrător in coada cazmalei ce prinsese paianjeni), priceputi( știți ce scriau Night, Arrom). Uscaturi sunt oriunde.
Stiu.....Psihologia poporului roman(C R Motru)
susține altceva
Dar faptul ca romanii fac minuni in medicina cu aparatura de pe vremea dacilor, inventii si inovatii nenumărate(dar bete-n roate sa nu fie omologate la timp si sa ia alții caimacul) ca sunt printre fruntasi la locurile lor de munca in cele patru vanturi pe unde sunt plecati dovedesc ca mai sunt resurse ale unor gene sănătoase.
Exceptiile sunt doua si datorită lor azi e tara asa.....
- Bucurie
- espresso
Petre Tutea spunea " mai mare este o baba dintr-un sat romanesc, ce se roaga seara in fata icoanei, cu picioarele murdare, decat un laureat al premiului Nobel"...Gasiti hibe, va intreceti in a diagnostica un organism pe care il socotiti bolnav, viciat, chiar dezgustator. Gresit.
Centrul puterii mondiale , dispune masuri financiare si politice. Suntem victimele fara de vina a ambitiilor altora.
Centrul puterii mondiale , dispune masuri financiare si politice. Suntem victimele fara de vina a ambitiilor altora.
-

vladuli - espresso
vladuli scrie:Centrul puterii mondiale , dispune masuri financiare si politice. Suntem victimele fara de vina a ambitiilor altora.
o,draga,MA LASI!
A da intotdeauna vina pe alti factori,nu e scuza!
Nu numai saracii romani sint VICTIME in ambitiile puterii mondiale("ale altora").
Citeste-l mai bine pe Tutea...chiar el acuza.
(fol.scuza "fara de vina" in directia coruptiei endemice si "puterea mondiala" la adresa politrucilor care v-a jucat si inca va joaca cum poftesc,tocmai la voi (la ei)acasa!n Acestia sint factorii care dau cea mai urita faima Romaniei pe intreaga Terra!!!)
-

arrom - frappuccino
DE CE ?
De ce, atunci cand eu nu mai cred, pentru ea, pentru ca ea poata credea, eu trebuie sa cred in continuare ? De ce, atunci cand eu nu mai pot, in ochii ei trebuie sa pot, ca astfel sa poata si ea in continuare ? De ce, cand eu sunt epuizat, pentru ea, trebuie sa par puternic si optimist, tot pentru ca ea sa poata in continuare ?
Par intrebari retorice. Poate asta sunt.
In virtutea carui principiu, carei idei, carui fapt, EU TREBUIE sa pot, pentru ca EA SA POATA ?...
In virtutea a ceea ce Steinhardt spunea ? Daruieste ceea ce nu ai si vei primi ceea ce-ti lipseste ?
Sau e un mecanism anti depresiv ? Adica nu mai cred PENTRU MINE, dar ea crede in credinta mea si ASTFEL MERGE SI EA INAINTE ?
Mersi.
De ce, atunci cand eu nu mai cred, pentru ea, pentru ca ea poata credea, eu trebuie sa cred in continuare ? De ce, atunci cand eu nu mai pot, in ochii ei trebuie sa pot, ca astfel sa poata si ea in continuare ? De ce, cand eu sunt epuizat, pentru ea, trebuie sa par puternic si optimist, tot pentru ca ea sa poata in continuare ?
Par intrebari retorice. Poate asta sunt.
In virtutea carui principiu, carei idei, carui fapt, EU TREBUIE sa pot, pentru ca EA SA POATA ?...
In virtutea a ceea ce Steinhardt spunea ? Daruieste ceea ce nu ai si vei primi ceea ce-ti lipseste ?
Sau e un mecanism anti depresiv ? Adica nu mai cred PENTRU MINE, dar ea crede in credinta mea si ASTFEL MERGE SI EA INAINTE ?
Mersi.
-

vladuli - espresso