Cum sa imbatranim frumos?
Moderatori: dragos6, dia21, sweetsweet
13 mesaje
• Pagina 1 din 1
Cum sa imbatranim frumos?
Stilul de viata pe care il are societatea noastra, sedentarismul si alimenttia artificiala ne imping catre boli repetate si o batranete timpurie. Pe vremuri, foarte de demult oamenii traiau cateva sute de ani. Mai putem noi oare sa atingem aceasta speranta de viata? Putem sa ne creem de pe acum batraneti linistite si prelungite, cu voie buna, satatate si energie?
Tu ce faci ca sa imbatranesti frumos si sa traiesti cat mai mult?
Spune-ne aici sau intra cu noi in direct la 121 LIVE, miercuri, 27 ianuarie, intre 15:00 si 16:00.
INVITAT: CARLOS L'ABBATE, instructor YOGILATES
http://www.newharmonyweb.com/carlosLAbbateEN.html
Tu ce faci ca sa imbatranesti frumos si sa traiesti cat mai mult?
Spune-ne aici sau intra cu noi in direct la 121 LIVE, miercuri, 27 ianuarie, intre 15:00 si 16:00.
INVITAT: CARLOS L'ABBATE, instructor YOGILATES
http://www.newharmonyweb.com/carlosLAbbateEN.html
-

iohannapurdea - cafe-latte
apropo de subiect, dar intrucatva paralel: ce farmec are sa traiesti o suta de ani, si sa ramai singur, fara prieteni, copii, chiar si nepoti? nu e mai bine sa traiesti doar pentru prezent, inconjurat de cei dragi?!?

We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone...
-

dragos6 - Rasnita de cafea
Dragos, e nasol sa ramai singur si sa traiesti de unul singur pana la 100 si ceva de ani... Ideea era sa traim toti peste suta...Atunci am avea cu totii prieteni, copii, familie, parinti..toti am trai mult - asa cum se intampla odata, demult... Asa, cum spui tu )si cum se mai intampla astazi, intr-adevar, nu are nici un farmec... batranii care ating suta de cele mai multe ori sunt singuri si neajutorati...din pacate.
-

iohannapurdea - cafe-latte
de-asta am si spus ca replica mea e oarecum "paralela" cu subiectul.
si totusi, daca nu toti vor sa asculte de sfaturile invitatului vostru (si a multor altora, gen "beti 2l de apa zilnic", "nu mancati zahar, sare si grasimi cu tona", "spuneti in fiecare zi o rugaciune", "cititi zilnic cel putin 20 de pagini", etc.), nu exista riscul sa ramanem la un moment dat singuri?
si totusi, daca nu toti vor sa asculte de sfaturile invitatului vostru (si a multor altora, gen "beti 2l de apa zilnic", "nu mancati zahar, sare si grasimi cu tona", "spuneti in fiecare zi o rugaciune", "cititi zilnic cel putin 20 de pagini", etc.), nu exista riscul sa ramanem la un moment dat singuri?

-

iohannapurdea scrie:Ideea era sa traim toti peste suta...Atunci am avea cu totii prieteni, copii, familie, parinti..toti am trai mult - asa cum se intampla odata, demult.
Daca traim cu totii peste suta de ani, cine ne tine ca si acum cand traim 70, populatia activa caraie ca suntem prea multi? Si nu ar deveni cam plictisitor? De iubit nu mai poti iubi sufleteste si fizic, nu mai poti procrea deci n-ai mai participa la aceste miracole ale vietii, de muncit ca sa-ti umpli timpul la o suta de ani nu mai e cazul, atunci chiar de ce? Pentru niste zile care seamana una cu alta?
"eu am fost ca tine(?),tu vei fi ca mine
-

michi 73 - frappuccino
michi 73 scrie:iohannapurdea scrie:Ideea era sa traim toti peste suta...Atunci am avea cu totii prieteni, copii, familie, parinti..toti am trai mult - asa cum se intampla odata, demult.
Daca traim cu totii peste suta de ani, cine ne tine ca si acum cand traim 70, populatia activa caraie ca suntem prea multi? Si nu ar deveni cam plictisitor? De iubit nu mai poti iubi sufleteste si fizic, nu mai poti procrea deci n-ai mai participa la aceste miracole ale vietii, de muncit ca sa-ti umpli timpul la o suta de ani nu mai e cazul, atunci chiar de ce? Pentru niste zile care seamana una cu alta?
deja la peste suta, nu cred ca vom calca pe picioare populatia activa
io as trai peste suta numai sa pap pensia statului
vara as sta sub un pom la umbra, iar iarna, langa soba la caldura, si cat timp creierul nu e mort, mi-as tine eu de urat
iar zilele si azi imi seamana una cu alta...acelasi ritual munca-casa-treaba-cumparaturi
ce se mai difera intre ele, cateva saptamani pe an cand vine concediul
- alinuta
- frappuccino
alinuta scrie:io as trai peste suta numai sa pap pensia statului![]()
Statul a facut o afacere proasta cu mine ca-i pap o pensie bunicica de 20 de ani si mai am de gand sa-l jumulesc minimum un cincinal.
-

michi 73 - frappuccino
michi 73 scrie:alinuta scrie:io as trai peste suta numai sa pap pensia statului![]()
Statul a facut o afacere proasta cu mine ca-i pap o pensie bunicica de 20 de ani si mai am de gand sa-l jumulesc minimum un cincinal.
Statul...stiti mai bine ca mine ca-s banii cotizati in aproape patruzeci de ani de munca. De dumneavoastra si altii atatia. Altii ce nu au apucat sa-si pape nici un leu de pensie poate. Asa ca nu statul pagubeste pe seama pensiei dumneavoastra.
Fara legatura cu subiectul topicului de radio tatal meu a murit la 62 de ani, nici macar nu avea varsta de pensie...si cam tot stresul l-a distrus.
In legatura cu subiectul: la ca maica sa traiesti o suta de ani daca ti-ai ingropat copilul si, asa cum spunea si Dragos, nu mai are cine-ti calca pragul sau fiecare zi e dureroasa?
Am exemplul crunt in vecina de langa mine, a sarit de nouazeci de ani, nici ea nu mai stie cati ani are, a avut trei barbati si averi destule, niciun copil si n-are rude apropiate, s-a senilizat, s-a imputit, s-a umplut de goange, pute a pisu/caca de te tii de nas cand treci pe scara, nimeni nu-i calca-n casa de duhoare si de frica(are impresia ca toti o fura si face scandal), i-a murit o pisica si-a tinut-o in frigider aproape o saptamana, uita gazul deschis, si-a dat foc la bucatarie, face inundatii...asta-i batranetea pe care sa o doresti? Ba pardon! Poate in alta tara, alt sistem de asistenta sociala unde oamenii indiferent de varsta sa fie respectati. Sunt multe de spus...dar mai bine asa cum spunea fie-mea: mai bine mor tanara si frumoasa!
viatzaerozsirozestelumeatoata
-

Karina33 - irish coffee
avea un unchi de-al meu o vorba (bine, el fiind preot, o povestea ca pe o snoava):
intreaba cineva un mos batran-batran ce mai face? si raspunde mosu':
"Ma rog la Dumnezeu sa ma ia Dracu' mai repede!!!"
intreaba cineva un mos batran-batran ce mai face? si raspunde mosu':
"Ma rog la Dumnezeu sa ma ia Dracu' mai repede!!!"

-

Karina33 scrie:In legatura cu subiectul: la ca maica sa traiesti o suta de ani daca ti-ai ingropat copilul si, asa cum spunea si Dragos, nu mai are cine-ti calca pragul sau fiecare zi e dureroasa?
Am exemplul crunt in vecina de langa mine, a sarit de nouazeci de ani....,asta-i batranetea pe care sa o doresti? Ba pardon! Poate in alta tara, alt sistem de asistenta sociala unde oamenii indiferent de varsta sa fie respectati.
Tu ai depasit jelania in care se cufunda multe femei care nu reusesc sa-si reia firul vietii, ai amintiri frumoase despre Andra si Inu, ai fotografiile lor, ti-ai impus o atitudine de o demnitate deosebita pentru care meriti cel mai mare respect... si la 90 de ani daca vei ramane OK nu vei fi singura. In legatura cu "90" eu am invatat multe ingrijindu-mi soacra. Pana la 96 de ani a fost super, ii duceam mancare pe cateva zile, si-o administra, era la curent cu politica, dirija femeea care-i venea la curatenie, ne invita la masa, asta pana cand a facut un atac cerebral. Femeea mi-a spus "n-o intoarceti doamna". Am chemat Salvarea i-a facut un furosemid intravenos si batrana, complet decerebrata a mai trait vai de blestemul ei pana la 99 ani si 10 luni. La ce bun? Sunt foarte categorica in privinta varstei in care e mai bine sa iesi din scena: atunci cand nu mai stii de tine sau devii o mare povara pentru cei din jur,dar nu depinde de noi. Esentiali nu sunt anii adunati ci calitatea vietii.
Ultima oară modificat de michi 73 pe Mie Ian 27, 2010 1:36 am, modificat de 2 ori în total.
-

michi 73 - frappuccino
Karina33 scrie:Am exemplul crunt in vecina de langa mine, a sarit de nouazeci de ani, nici ea nu mai stie cati ani are, a avut trei barbati si averi destule, niciun copil si n-are rude apropiate, s-a senilizat, s-a imputit, s-a umplut de goange, pute a pisu/caca de te tii de nas cand treci pe scara, nimeni nu-i calca-n casa de duhoare si de frica(are impresia ca toti o fura si face scandal), i-a murit o pisica si-a tinut-o in frigider aproape o saptamana, uita gazul deschis, si-a dat foc la bucatarie, face inundatii...asta-i batranetea pe care sa o doresti?
biata de ea si de voi...
asta nu-i atat batranetea cat scrinteala
sunt si care imbatranesc bine si au toate mintile pana la sfarsit
eu am facut un pact cu al meu, ca daca intr-o zi incep s-o iau razna sa ma avertizeze, ca stiu despre ce e vorba
si daca o iau si mai razna, sa nu ma lase balta, sa ma ia in tutela
e valabil si invers
normal ca e mai bine tanar, frumos si sanatos decat batran, bolnav si singur
dar daca ai toate mintile si nu esti chinuit de dureri, parca e mai bine viu decat mort
- alinuta
- frappuccino
michi 73 scrie:alinuta scrie:, parca e mai bine viu decat mort
Cu siguranta. Macar sa fi venit cineva de dincolo sa ne spuna cum e.
oare de bine ce e nu s-or fi intors?
asta daca o fi un dincolo
si dac-o fi, macar sa fie lung, sa nu se termine repede ca si dincoace
- alinuta
- frappuccino
13 mesaje
• Pagina 1 din 1