Cum iti bei cafeluta, ceaiul de dimineata....

Chiar aici!

Moderatori: dragos6, Safari Sunrise

Cum iti bei cafeluta, ceaiul de dimineata....

Mesajde anena » Lun Mar 21, 2011 11:23 am

He, am si eu o curiozitate. Pentru ca, pentru mine este foarte important cum imi incep fiecare zi din viata mea, ma gindeam ca ar fii interesant sa ne impartasim felul in care ne bem cafeluta sau ceaiul de dimineata.Avem tabieturi, obiceiuri, placeri deosebite in acest sens.
De exemplu, mie imi pace sa imi beau cafeluta singura,sa citesc o revista, sa dezleg un rebus sau sa hoinaresc pe internet.Nu imi place sa fie nimeni linga mine cind imi savurez cafeluta...
Alte persoane prefera sa aiba companie...de exemplu mama mea isi bea cafeluta in fiecare dimineata in compania vecinelor...are doua prietene, vecine, cu care comenteaza toate stirile de la tv.
Sau alta amica , isi bea cafeluta in gradina, fie iarna , fie vara...
Voi ce tabieturi aveti?
anena
frappuccino

Re: Cum iti bei cafeluta, ceaiul de dimineata....

Mesajde dargo » Lun Mar 21, 2011 11:30 am

eu nu pot sa spun ca am tabieturi dimineata, intr-o perioada beam zilnic la munca un 3 in 1, de una singura in fata calculatorului, dar am renuntat. cred ca imi place sa imi schimb in permanenta modul de a incepe dimineata!
Soulmate, dry your eye...cause soulmates never die

Cata parere-i in destin / Cata greseala-i imprejur.
Imagine
dargo
frappuccino

Mesajde turcuaz » Lun Mar 21, 2011 12:57 pm

De cand stau acasa, ceaiul sau cafeaua musai sa fie baute in fata calculatorului , altfel nu au nici un efect ...
Cand munceam , beam o cafeluta dimineata dupa micul dejun ,singura la bucatarie , sau o luam la ai mei in camera si stateam cu totii la tv la stirile de dimineata
De cand stau acasa , ma enervez daca nu urmez toate etapele si daca intervine ceva ce ma impiedica sa ma cafelesc la calculator . De exemplu azi dimineata, cum m-am dat jos din pat , a venit mama la mine sa imi dea plicul de la cablu , pt ca azi sa merg sa platesc si sa ma imbrac direct de plecare ... i-am zis ca nu se muta casieria din loc si sa astepte ca trebiue sa ma dezmeticesc intai :bounce:
Acum gata ,am terminat si cafeleala , e cazul sa ma echipez de plecare daca nu vreau sa tipe la mine :? :geek: O:-) Niu ar fi placut sa ma ia la ture asa de lunea :-|
turcuaz
irish coffee

Mesajde Busha » Lun Mar 21, 2011 1:25 pm

dimineata sunt o adormila =:) de seara imi pregatesc tot tot (mancarica, haine,bijuuri), iar dimineata fug pe usa la 15 minute dupa ce m-am trezit :-D

la serviciu imi fac tabieturile: imi fac un 3 in 1 sau un ceai verde si dau drumul la forum :compress: ma uit ce s-a mai scris, mai citesc horoscopul, si pana termin de baut, stau singurica in fata calculatorului.

in weekend, incep prin a face putina ordine in dormitor si/sau bucatarie (deschis geamuri, facut patul,spalat vase etc) si apoi ma bag la un ceiutz de hibiscus cu scortisoara, cu putina miere ( :x ), cu al meu :)
" Nu trebuie, pe cat poti, sa te lasi ispitit a vorbi despre tine. Giosuè Carducci "
Busha
irish coffee

Mesajde barboneli » Mar Mar 22, 2011 9:29 am

eu, intai si intai, o fac ! la cafea ma refer ! eu nu mai beau nes ci cafea cafea, prajita si cu hel. cat sta pe foc, e musai sa dau mancare lui Tom care sta pe pervazul de la fereastra si urla de scoala toti vecinii... ! toata lumea stie ce "coristi" buni sunt motanii... ! :D n-am grija ca da cafeaua in foc, ca e facut asa incat chiar daca fierbe, se opreste la margine. dupa ce o pun in ceasca, sting lumina in bucatarie si urc la computer. urc... vorba vine, de fapt sunt 5 trepte intre partea de zi si cea de noapte ! cum intru pe forum.... obisnuitul "neata, pic de somn"... ospetele fetelor harnice... si sunt imediat la curent cu cine spala, cine calca sau cine gateste... ! se poate incepe ziua mai frumos decat atat... ???? :-D si cafeaua o beau tare incet... se intinde cam pe 1-1,3 ora ! ;) la noi, bursa incepe la orele 10.00.
Imagine Imagine
barboneli
frappuccino

Mesajde Aurelia19 » Mie Sep 28, 2011 1:15 pm

mie imi place cafeaua neindulcita si cu putin lapte.. langa un croissant (fara cicocolata) si niste crema de smantana pe paine prajita... yam yam
Aurelia19
cafe-latte

Mesajde Night_du » Mie Sep 28, 2011 2:51 pm

Musai si obligatoriu in liniste.
Nu am nevoie de galagie in momentele alea, musai sa fiu eu cu mine si cu nimeni altcineva.
Cand eram la cabinet, ma duceam cu juma' de ora inainte, ca sa o pot sorbi incet, fara sa am pacienti care-mi cer 1100 de lucruri, si nu ma lasa sa-mi efectuez ritualul in liniste.
Acuma o beau in fata pc-ului, obligatoriu cu doua maini (ca la mine nu exista ceascuta....de cafea....ci cana).
Si la cabinet o tineam cu doua maini, cu diferenta ca nu duceam cana la gura cu amandoua maini, cum fac acum. O tineam cu dreapta, si fundul canii in mana stanga.

Si cu ceaiul care il beau la terasa fac la fel (cum faceam la cabinet). Nu mai tin minte ce inseamna asta, citisem pe undeva, si ma mirai de adevarul interpretarii. Ia sa caut, poate gasesc materialul pe undeva.
:-?
-Fereste-te de cel ce-ti cere un deget. Si nu ii da toata mana. Pt ca iti va lua tot bratul si tot impotriva ta se va rascula, atunci cand vrei sa-ti iei mana inapoi....

Night_du
simply the best

Mesajde anena » Mie Oct 19, 2011 8:38 pm

Vreau sa aflu si eu astfel de interpretari. Daca gasesti, pune aci sa citeasca si subsemnata. Mare multam. :)
anena
frappuccino

Mesajde Night_du » Mie Oct 19, 2011 9:19 pm

Draga, nu am gasit materialul ala. Nu stiu prin ce documente l-am pus.
Am gasit altceva, da' mna...asta nu ma tare multumeste, ca nu ma reflecta acurat.

Doi experţi în limbajul non-verbal, Judi James şi James Moore, dezvăluie în cartea „The you code” felul în care preferinţa pentru un tip de cafea descifrează ce fel de angajat eşti, cum stai cu respectul de sine sau cu viaţa sexuală.

Iată şapte tipuri de cafea şi trăsăturile de personalitate pe care le indică!

1. Espresso

Se pare că acest tip de cafea este echivalentul ţigării fără filtru în viziunea autorilor.

Băutorii de espresso tind să aibă schimbări de dispoziţie aşa că ai şanse să-i prinzi pe picior greşit. Sunt dedicaţi carierei şi ţintesc către poziţii de conducere. Îşi trasează ţeluri multe, dar uşoare şi lucrează eficient într-un ritm alert.

Cel mai mult detestă prostia şi sunt adepţii nopţilor pierdute, chiar dacă trag ponoasele a doua zi. Aşa că nu se vor feri de aventură în toiul nopţii la gândul că-i trezeşte ceasul deşteptător a doua zi. Oricum, pot conta pe efectul espresso-ului de dimineaţă.

2. Cafeaua neagră

Oarecum evident este că băutorii cafelei simple, fără frişcă sau îndulcitori, au un stil de viaţă minimalist şi pragmatic. Întotdeauna găsesc calea cea mai scurtă către destinaţie. Sunt în general tăcuţi, dar au explozii de extrovertism. Leagă prietenii cu greu, dar oferă multe atunci când se dau pe brazdă.

3. Cafeaua cu lapte

Sunt precupaţi de propria înfăţişare şi să fie plăcuţi de cei din jur aşa că uneori acţiunile lor au scopul precis de a-şi face publicitate pozitivă. Un şef care bea cafea cu lapte nu va folosi tonul autoritar pentru a se impune, ci va alege calea paşnică, poate chiar copilăroasă.

Luând o băutură tare şi transformând-o într-una „pentru copii”, autorii susţin că băutorii de cafea cu lapte vor să pară maturi şi stăpâni pe situaţie, dar au o doză pronunţată de imaturitate.

4. Cappuccino

Băutorii de cappucino sunt firi optimiste şi extrovertite. Plictisiţi de detalii, aceştia văd partea plină a paharului, chiar dacă el conţine băutura preferată.

Aşa cum se delectează cu aromele diferite de cappuccino, ei pun accent pe senzaţiile fizice în dormitor. Băutorii de cappucino sunt firi extrem de sexuale, care se plictisesc repede alături de un partener lipsit de imaginaţie.

5. Cafeaua instant

Băutorii de cafea instant sunt firi vesele, mereu cu zâmbetul pe buze, iar motto-ul lor în viaţă este: „De ce să repari ce nu-i stricat?”. De aceea tind să se arunce cu capul înainte, fără să se teamă de consecinţe şi să-şi pună întrebări de tipul „Dar dacă…?”.

Detestă oamenii pretenţioşi, cu tabieturi şi sunt genul de persoane care nu se obosesc să-şi dea jos şosetele în timp ce fac sex.

În carieră băutorii de cafea instant pot fi lipsiţi de iniţiativă, aşa că, pentru a fi remarcaţi, e cazul să-i observi tu cu atenţie.

6. Cafeaua decofeinizată sau cu lapte de soia

Autorii consideră că cei care se feresc de cafeină sau de lapte nu s-au acomodat încă cu o societate pătată prin definiţie.

Aşa că trăsăturile de personalitate relevă mai degrabă un om pretenţios, indecis care vrea de obicei ce nu poate obţine.

În plan sexual tinde să fie agitat dacă nu e o atmosferă imaculată şi să-şi exprime des dezgustul.

7. Frappucino

Băutorii de frappucino au printre trăsăturile de personalitate superficialitatea şi iresposabilitatea.

Potrivit autorilor, aceştia vor încerca orice măcar o dată, mai ales dacă o vedetă a testat deja acel lucru. Se răsfaţă singuri şi tind să fie trend setteri, dar lasă impresia că pun mai mult preţ pe stil decât pe substanţă.

Cei care preferă frappucino-ul menţin cu greu o relaţie de cuplu.

SURSA
-Fereste-te de cel ce-ti cere un deget. Si nu ii da toata mana. Pt ca iti va lua tot bratul si tot impotriva ta se va rascula, atunci cand vrei sa-ti iei mana inapoi....

Night_du
simply the best

Mesajde Night_du » Mie Oct 19, 2011 9:24 pm

Eu, de ex, beau 1 l-ta instant, cu 1 masura de cappuccino, cu 3 l-te zahar brun, si 2 lg de lapte.
Mna, ce personalitate am?.............
. :-?

Night_du
simply the best

Mesajde mamitza_16 » Mie Oct 19, 2011 10:26 pm

eu doar cafea neagra si simpla, fara nimic, de cand ne-am redus tutunul , am scos tigarea de dimineata asa ca o dau cam pe repede-nainte pe gat , dar la 16 o fumam, o descantam, cam 20 de minute. eu le zic minutele perfecte.atunci nimeni si nimic nu ne deranjeaza. ele au si ...istorie. cand erau copii mici , mai simteam nevoia de vorbit intre noi fara urechile, urletele ,reclamatiile, lectiile sau vesnicele"mi-e foame" ,un timp in care sa vorbim doar noi doi . si asa ca, pana venea sotul , eu ii saturam , le verificam caietele si dupa caz ii "ciufuleam" :D , sau rupeam foaia,ii potoleam intr-un cuvant,iar ei stiau ca in alea 20 de minute, nu aveau voie sa intre in bucatarie sau pe balcon depinde unde o beam , decat daca lua casa foc :)) . mai si stii ceva ? acum imi dau seama , si realizez, ca este singura regula pe care au respectat-o :) .intotdeauna... (acum nu vorbim de cazurile de exceptie...cand erau bolnavi sau mai stiu eu ce)
mamitza_16
frappuccino

Mesajde mamitza_16 » Mie Oct 19, 2011 10:44 pm

Night_du scrie:Eu, de ex, beau 1 l-ta instant, cu 1 masura de cappuccino, cu 3 l-te zahar brun, si 2 lg de lapte.
Mna, ce personalitate am?.............
. :-?

io ma intreb ce iese :-? ? si cum ii zice :D ?
mamitza_16
frappuccino

Mesajde anena » Mie Oct 19, 2011 11:22 pm

Tot cautind si eu dupa ce spusesi tu mai devreme, de felul in care tinem o cana in mina, am gasit ceva ff interesant referitor la zatul de cafea. Chiar merita retinut.
1. Tine la distanta insectele. Imprastie zatul de cafea in locurile in care banuiesti ca ar permite patrunderea insectelor in casa ta, precum si in curte si in gradina.

2. "Ingrasamant" pentru legume! Fermierii au descoperit aceasta interbuintare care le-a asigurat cele mai frumoase produse agricole: rosii, morcovi, pepeni. Zatul de cafea adauga vitamine, minerale si nitrogen solului, imbunatatind calitatea legumelor si protejandu-le de "nvazia"insectelor.

3. Nu permite raspandirea cenusii dn soba/semineu! Inainte sa evacuezi cenusa, imprastie putin zat de cafea proaspat. Acesta nu va permite cenusii sa se raspunadeasca in aer.

4. Improspateaza-ti garderoba! Daca hainele tale de toamna sunt in culori maronii te poti folosi de cafea si zat la spalare. Vei intretine mai bine materialul daca adaugi la fiecare spalare cafea si zat.

5. Brunetele isi pot clati parul cu cafea! De asemenea, acest procedeu foloseste si pentru persoanele cu parul roscat in nuante inchise, reimprospatand culoarea parului.

6. Inamic al celulitei! Nu vei reusi sa scapi de celulita fara un program de exercitii regulat si intens, insa poti sa o atenuezi folosindu-te de puterea zatul de cafea. Amesteca zatul de cafea cu un albus de ou, aplica pe coapse si fund, dupa care invelesete zona in folie de plastic. Lasa sa actioneze o jumatate de ora!

7. Pe post de exfoliant! Foloseste zatul de cafea in ritualul tau zilnic de ingrijire a pielii. Deoarece indeparteaza celulele moarte si stimuleaza productia de noi celule, zatul de cafea tonifica pielea. Amesteca ulei de masline, vitamina E uleioasa sau ulei de jojoba cu zatul de cafea si maseaza pielea.

8. Improspateaza bronzul obtinut in timpul verii! Se fierbe zatul de cafea in apa (o cana) si dupa ce s-a racit aplica pe piele. Lasa-ti pielea sa absoarba cafeaua timp de 20 de minute si apoi indeparteaza cu apa rece.

9. Odorizantul perfect pentru frigider! Este foarte simplu, trebuie doar sa pui zatul de cafea intr-un recipient si sa-l depozitezi in frigider. Va elimina mirosurile deranjante!

10. Reteta pentru body scrub! Amesteca 1/2 cana de zahar brun, 1 lingura de extract de vanilie, 1 lingurita de scortisoara, 1/8 cana ulei de aloe vera cu zat de cafea proaspat. Maseaza corpul si fata, apoi indeparteaza cu apa calduta.

11. Scrumiera ta va fi foarte curata! Daca te deranjeaza mirosul scrumierei si nu poti sa scapi nicicum de el, imprastie putin zat si foloseste un prosop pentru a curata scrumul de tigara. Apoi, se spala cu apa fierbinte.

12. Fa o coca! Daca amesteci putin zat de cafea cu 1/2 cana zahar, 1/2 cana malai si apa cat este necesar poti sa obtii o coca delicioasa. Tu decizi ce consistenta vrei sa aiba!
anena
frappuccino

Mesajde Night_du » Joi Oct 20, 2011 12:12 am

Gasit altceva. Intrebarea e...avand in vedere ca am TZ cani, cu TZ motive si desene, si in fiecare zi beau tot din alta cana...asta inseamna ca mi-s de TZ...........feluri?.... :-?

Spune-mi din ce cana bei, ca sa-ti spun ce fire esti

Uitati-va in jur si priviti in ce fel de cesti isi beau cafeaua sau ceaiul prietenii si membrii familiei. De obicei, fiecare are ceasca lui preferata si, conform psihologilor, ea arata destul de multe lucruri inedite despre posesorul ei.

Din cani sau pahare cu sticla termorezistenta beau oamenii echilibrati, care cu greu pot fi scosi din starea lor. Ei reprezinta personalitati puternice care nu ezita sa isi exprime opiniile, spunandu-le, in fata, interlocutorilor ceea ce cred despre ei cu adevarat, arata Teen Problem.

Oamenii sociabili prefera canile decorate cu desene distractive. Acestia detin un simt al umorului extrem de proaspat, au multi prieteni, dar in spatele zambetelor lor, adesea, se ascunde vulnerabilitatea determinata de un disconfort emotional.

Inima, sagetile si o declaratie de dragoste imprimate pe ceasca arata ca posesorul acesteia este un om sensibil. Astfel de persoane au tendinta de autocompatimire si, de multe ori, fac din tantar armasar. Probabil ca in copilarie au suferit din cauza lipsei dragostei si afectiunii parintesti, iar, ca oameni maturi, sunt dependenti de putinii prieteni pe care ii au.

Cana de portelan cu capac, decorata cu motive orientale, vorbeste despre perfectiune. Acesti oameni sunt increzatori in sine si tin cu tot dinadinsul la statutul lor social. Ei tind catre perfectiune, sunt foarte atenti cu lucrurile marunte care altora li se par nesemnificative, si se arata foarte exigenti cu cei din jur.

O ceasca mica de cafea si o preferinta puternica pentru espresso fara zahar si lapte ne vorbeste despre disciplina. Acesti oameni isi planuiesc minutios actiunile, isi pastreaza calmul in situatii dificile si cauta intotdeauna sa nu se abata de la reguli.

Culoarea alba a canii ne arata ca posesorul ei este un optimist, albastrul vorbeste despre o persoana cu un caracter profund, dar fara simt practic.

Daca cineva isi decoreaza cana cu imagini de familie, el nu este dispus sa ia decizii rapide si pripite, bazandu-se foarte mult pe sprijinul celor apropiati.

Imagine

Night_du
simply the best

Mesajde ioana_darius.blaj » Joi Oct 20, 2011 12:17 am

io is aia cu sagetile :-?
ioana_darius.blaj
frappuccino

Următorul

Înapoi la Totul despre forumisti