Numele tau sau ceva ce te reprezinta
Moderatori: dragos6, Safari Sunrise
Greu de imaginat numele meu...
porecla cea mai cunoscuta..."yetti" sau "copilul copac"
(de cate ori un profesor termina de predat lectia si spunea "intrebari?" raspunsurile mele variau intre:"credeti ca exista omul zapezii", "ce parere avet despre ozn","ce ati facut aseara?")
Ma plictisesc usor si am nevoie continua de ceva nou si incitant.
porecla cea mai cunoscuta..."yetti" sau "copilul copac"
(de cate ori un profesor termina de predat lectia si spunea "intrebari?" raspunsurile mele variau intre:"credeti ca exista omul zapezii", "ce parere avet despre ozn","ce ati facut aseara?")
Ma plictisesc usor si am nevoie continua de ceva nou si incitant.
-

oana_daniela - frappuccino
Salut tuturor, ma bucur sa va cunosc virtual pe toti.
Numele meu este Mariana, nu am vazut pe nimeni cu acest nume, inca.Anena este numele ficei mele (Andreea)<asa isi spunea cind era mica.
Semnificatia numelui meu nu ma caracterizeaza(rebel, amaraciune sau copil dorit)
Ma caracterizeaza in schimb dragostea mea pt. oameni si forta interioara.
Numele meu este Mariana, nu am vazut pe nimeni cu acest nume, inca.Anena este numele ficei mele (Andreea)<asa isi spunea cind era mica.
Semnificatia numelui meu nu ma caracterizeaza(rebel, amaraciune sau copil dorit)
Ma caracterizeaza in schimb dragostea mea pt. oameni si forta interioara.
- anena
- frappuccino
buna
andreea ma numesc. trebuia sa ma cheme ada:P dar nu s-a potrivit cu numele de familie,amandoua fiind prea scurte:)
imi pare bine sa va cunosc
andreea ma numesc. trebuia sa ma cheme ada:P dar nu s-a potrivit cu numele de familie,amandoua fiind prea scurte:)
imi pare bine sa va cunosc
- superada23
- cafe-latte
Buna ziua la toti!Am cautat un topic in care sa ma prezint, dar cred ca nu am cautat destul de mult pentru ca nu am gasit nimic
.Asa ca m-am hotarat sa incerc aici.Sunt noua
si voiam sa vad care este treaba pe aici.
Tocmai am cautat si eu sa vad semnificatia numelui meu ,in incercarea de a observa daca mi se potriveste si am fost socata sa descoper ca numele meu inseamna "puternic, viguros".
Nu cred ca ma reprezinta dar mai am timp sa incerc sa ma ridic la nivelul asteptarilor.
O zi buna tuturor. :*
.Asa ca m-am hotarat sa incerc aici.Sunt noua Tocmai am cautat si eu sa vad semnificatia numelui meu ,in incercarea de a observa daca mi se potriveste si am fost socata sa descoper ca numele meu inseamna "puternic, viguros".
O zi buna tuturor. :*

- Whiterose12
- cafe-latte
numele meu
Ma numesc Mihaela Savina dar dintotdeauna mi s-a spus Michi.Despre numele trecute in actele oficiale stiu doua povesti.Prima:mama era gravida cu mine si internata in spital.La un moment dat,linistea noptii a fost strapunsa de o voce de contraalta,puternica,dramatica,de neuitat''Mihaelaaaa!Mihaelaaaa!''A fost fascinata de rezonanta numelui si s-a hotarat ca,daca va avea o fetita s-o numeasca Mihaela.A cui fusese vocea inconfundabila pe care mama n-a uitat-o toata viata?A uneia dintre cele mai mari actrite a secolului trecut Lucia Sturza Bulandra,care-si striga fata ce scapase dupa o incercare nereusita de suicid. A doua:mama era cu bunica mea din partea tatei,in relatia cea mai normala si uzuala dintre o nora si soacra,adica se aveau precum cainele cu pisica.Pentru a avea totusi simpatie in familia tatalui meu,il rasfata si alinta pe bunicul,dealtfel un om de toata stima.Se apropia nasterea mea,spre un sfarsit de noiembrie-inceput de decembrie.Cum sa-si arate pretuirea pentru tata socru?Mi-a declarat ziua de nastere pe 5 dec.de Sf.SAVA,zi onomastica a bunicului,numindu-ma si pe mine Savina.Ce mai conta ziua reala a nasterii mele? Eram in liceu cand horoscopul a inceput sa ne ghideze adolescenta.Fetele mergeau la sigur ca daca-ti cunosti ziua si ora nasterii vei afla cu cine te vei saruta si inca si mai mult,care coleg de clasa iti va deveni sot pe viata.''Mama cand m-ai nascut?'' ''Pe la pranz,la douasprezece''''Bine,in ce zi'' ''Lasa-ma draga,inaintea onomasticei bunicului cu cateva zile,de Sf.Sava.'' Au trebuit sa treaca sapte decenii ca sa-mi pot privi retrospectiv horoscopul.Daca l-as fi citit atunci,la cin'spe-sai'spe ani nu l-as fi crezut dar mi-ar fi placut. Nick name-ul meu e Michi si e ciudat cum fie el s-a pliat pe mine,fie eu pe el,pot sa spun ca mi s-a potrivit.Parintii,cand m-au strigat asa n-au avut de unde stii ca voi ramane micuta,vioaie,mobila,vesela ca Michey-Mouse.Nici acum nu pare a fi ridicol,cand copiii imi spun ''mama Michi''.Mai suportati?Hai ca va mai scriu(de ce n-are nimeni curajul sa spuna''cucoana topicurile sunt scurte si alerte,ca pasele la ping-pong,nu polologhii rasuflate si antedeluviene cum scrii dumneata )Fiti atente:la atribuirea unui nume nu contribuie imaginatia sau dorinta parintilor si a nasilor ci moda.Numele se cloneaza si pe mii de prunci nascuti in aceeasi perioada ii cheama la fel.,vezi:anii 70-80 Cristi,Bogdan,Dragos,Razvan,Andrei,Andreea,Daniela,Roxana;dupa 2000 Luca,Matei,Ana,Maria;in Transilvania de la latinisti cetire:Traian,Corneliu,Adrian,Lavinia,Iulia, apoi ecologistii:Codrut,Codrina:tiganii isi iubesc si se falesc cu copiii lor:Zambilica,Crizantema,Floricel si mai nou,atestat al averii si starii sociale:Splendorica,Merceda,Briliant.In perioada de nationalism din timpul razboiului au proliferat:Oltea,Voichita,Gelu,Vlad.Cel mai imprudenti au fost parintii care si-au numit copiii dupa crezul lor politic sau din oportunism:Ilici,Iosif Visarionovici,Laika,Sputnik,Zoia.Saracii acesti din urma copii,ajunsi astazi cu parul alb,au tarat toata viata dupa ei nume rusinoase,urate de poporul roman.
-

michi 73 - frappuccino
Schatzy="little treasure"
...Iubitul meu de acum multzi ani avea simpatii pro-germane (ca shi mine, de altfel!), iar numele a prins shi la "public". Oricum, parca mi se potriveshte mai bine decat numele meu de botez, cel mai banal posibil shi cel mai "specific romanesc" (doamne, cat am urat lipsa de imaginatzie a parintzilor mei!)
- schatzy
- espresso
cel mai minunat lucru care mi sa intamplat pe acest forum pana acum,
ce reprezinta numele meu... ( pana acum nu stiam si nici nu ma interesat )
multumesc celei care a deschis topicul
ce reprezinta numele meu... ( pana acum nu stiam si nici nu ma interesat )
multumesc celei care a deschis topicul
-

felicita40 - espresso
Si eu fac parte din categoria celor cu doua nume si imi plac amandoua: al doilea e numele mamei si bunicii si am de gand sa il pun si fetitei mele - cand a veni pe lume:)) !!! Numele meu e Camelia si sunt mandra ca e nume de floare cu toate ca putina lume stie de existenta acestie flori:)
"Daca n-am avea atatea defecte, nu ne-ar face atata placere sa le observam pe ale celorlalti." (La Rochefoucauld)
-

chuchy2000 - espresso
pe mine ma cheama luciana,dar prietenii imi zic Ana(imi place mai mult
)pt nick-name m-am inspirat din Cruel intentions..imi place actrita principala kathryn merteuil 
I love you more than everything else in the world combined. Isn’t that enough?
-

kathryn - cafe-latte
Înapoi la Totul despre forumisti