Chiar... a fost cineva in Montenegro ?

Unde ai fost, unde ai vrea sa pleci, vacante si excursii... Povesteste!

Moderatori: dragos6, paagli, 121

Chiar... a fost cineva in Montenegro ?

Mesajde barboneli » Mar Sep 15, 2009 3:16 pm

Daca da... astept cu nerabdare si lipsa de timp.... ceva indicatii, in cea ce priveste: CE E DE VAZUT ! Nu... stati un pic... stiu ca sunt foarte multe de vazut, dar imi trebuie "adrese", cu locuri interesante, specifice "locale", atractii speciale, etc. Mersi anticipat ! Siiii... aveti 29 de ore, pentru asta !!!!! :idea: :D :bom:
Imagine Imagine
barboneli
frappuccino

Mesajde dragos6 » Mar Sep 15, 2009 4:22 pm

unii au fost. si au scris deja, aici.
Imagine
We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone...
dragos6
Rasnita de cafea

Mesajde barboneli » Mar Sep 15, 2009 10:39 pm

dragos6 scrie:unii au fost. si au scris deja, aici.

Acest "aici" al tau... valoreaza milioane !!! Mersi !!!! :cool:
Acum ma duc sa le bat la cap, pe fetele care au fost p'aolo....!!! :twisted: :bom: :D
Imagine Imagine
barboneli
frappuccino

Re: Chiar... a fost cineva in Montenegro ?

Mesajde VWFAN » Mar Iul 26, 2011 11:40 am

știe cineva care ar fi cel mai frumos traseu din București până în Kotor?
până acum nu prea am ieșit din țară,și cum e criză,prefer să-mi fac vacanțele aproape de casă...dar am citit despre muntenegru și sunt curios.
cum sunt prețurile,și starea drumurilor(actualizată)?
VWFAN
cappuccino

Mesajde dragos6 » Mar Iul 26, 2011 1:18 pm

Uite, aici vei gasi mai multe informatii la zi despre acest loc, scrise de oameni care au fost acolo si si-au povestit impresiile.
Cu siguranta e un loc fermecator. Depinde doar de tine sa vrei sa ajungi acolo.
Imagine
dragos6
Rasnita de cafea

Mesajde barboneli » Mar Iul 26, 2011 1:19 pm

da, eu am fost si mi-a placut tare mult ! a fost de fapt intr-o esxcursie care a cuprins: aterizare la Dubrovnic (eu veneam di Asia....) plimbat putin prin Croatia, intrat in Bosnia, trecut de acolo in Montenegro, cautat mult cazare dar ioc.... doar pe riviera lor am gasit ceva care sa ne satisfaca pe noi, acolo m-am plimbat in lungul rivierei de la cap la coada, e mica.... si tot de acolo am urcat sus unde e ingropat un erou de-a lor si de acolo am coborat la Kotor ! Kotorul daca nu-l vezi, incepand de sus, coborand pe cele 36 de serpentine dure care iti muta stomacul putin la nord-vest... dar cu niste peisaje de uiti si sa respiri... pacat de timp... ! in varianta care ti-am pus-o, asa mi-a dat-o programul asta, dar poti sa-ti alegi si alt traseu, eu nu stiu cat timp si bani ai ptr. concediul tau, vi direct in portul si golful Kotor ! dar tu trebuie sa vi de sus.... asa cum am mai scris ! vezi cum, pe orice harta turistica buna ! pe care n-o gasesti in Montenegro.... ! noi am fost in octombrie.... asa ca era inca si mai frumos ! sa stii ca pe unde mergi, nu conteaza traseul.... tot e placut si frumos, salbatic si ametitor, mai ales in Montenegru ! faci febra musculara numai conducand.... ! sau filmand, ca mine.... ! din masina ! daca sunteti numai doua persoane, nu comandati doua portii la restaurante !!!! cu una se satura trei persoane !!! mai bine mai luati si altceva.... dar tot numai o portie ! in 2010 preturile erau, dupa 15 septembrie (poate si inainte....) foarte avantajoase ! la mancare ma refer si nu pe riviera lor... ! acolo erau normale ptr. europa ! succes !

https://picasaweb.google.com/1156053251 ... directlink
Imagine Imagine
barboneli
frappuccino

Mesajde VWFAN » Mar Iul 26, 2011 5:12 pm

mai am niște nelămuriri...aș vrea să intru în serbia cu câțiva litri de benzină,ca să nu rămân pe acolo fără benzină...te controlează la graniță în portbagaj?
se poate ajunge în muntenegru numai cu buletinul,ca în ungaria,de exemplu?
am citit că mulți au fost opriți de poliție aiurea,au trebuit să cotizeze..cum e pe acolo?sunt multe mașini de poliție la pândă?
drumurile sunt bune?
peisajele chiar sunt frumoase,comparabile cu Transfăgărășanul?
e vorba de mulți bani,aș avea 1000km de mers și vreau să fiu sigur,nu să cheltuiesc banii și apoi să îmi pară rău.
e adevărat că e plin de gunoaie?
VWFAN
cappuccino

Mesajde barboneli » Mar Iul 26, 2011 11:23 pm

VWFAN scrie:mai am niște nelămuriri...aș vrea să intru în serbia cu câțiva litri de benzină,ca să nu rămân pe acolo fără benzină...te controlează la graniță în portbagaj?
se poate ajunge în muntenegru numai cu buletinul,ca în ungaria,de exemplu?
am citit că mulți au fost opriți de poliție aiurea,au trebuit să cotizeze..cum e pe acolo?sunt multe mașini de poliție la pândă?
drumurile sunt bune?
peisajele chiar sunt frumoase,comparabile cu Transfăgărășanul?
e vorba de mulți bani,aș avea 1000km de mers și vreau să fiu sigur,nu să cheltuiesc banii și apoi să îmi pară rău.
e adevărat că e plin de gunoaie?

am "citat" ca sa vad multele intrebari, 3-4 cam aiurea... dar asta e. la granita... depinde de cum arati ! daca esti blond cu ochi albastrii, nu te controleaza in portbagaj. ce fel de intrebare este asta ? pe unii da, pe unii nu ii controleaza de unde vrei sa stie lumera daca pe tine o sa te controleze ? pe mine, care veneam din bosnia, dupa ce s-au uitat in acte cam 1/2 ora, m-au lasat. la 150m, m-a oprit alt politist, avea si o tablitza in mana, rosie si pe care scria "Stop." s-a mai uitat si el in acte, si la alea de masina, ca era inchiriata in croatia.... ! la pasapoarte am inteles de ce se uita ca vitzelul... ca noi veneam din Israel !!! dupa aia nu am mai vazut politisti, decat cand m-am dus eu la politie sa ma plang ca mi s-a furat aparatul de fotofrafiat ! pe drum nu m-am uitat dupa ei, pentru ca aveam multe altele de privit. dar cauta sa mergi cu viteza reglementara !!! nu prea stiu romaneste si nici engleza.... ! :D benzina ai acolo la fel de multa ca si in romania. si in serbia si in montenegro ! in montenegro drumurile sunt bune, adica nu sunt rele. nu ai gropi. dar ai prapastii cam peste tot ! cred ca ar trebui sa ajungi cu un pasaport acolo, dar asta poti sa intrebi, nu pe cineva... ci undeva unde poti sa primesti un raspuns autentic ! peisajele sunt frumoase, nu arata ca transfag. arata altfel si tot frumoase sunt ! altfel, pentru ce sa te mai duci acolo, daca ar arata ca transfagaraseanmul tau ? :cool: sunt mult mai salbatice ! mereu urci si evident, mai trebuie sa si cobori... ! daca vrei... :D nu, nu cred ca o sa-ti para rau ca iti cheltui banii ! dar ca sa fi sigur ca nu ti cheltui banii de pomana..... du-te in austria sau helvetia !!!! :ymdevil: nu, nu e adevarat, nu e plin de gunoaie, romanii nu prea ajung pe acolo, asa ca e destul de curat !!! vorbesc de montenegro, in serbia nu am fost ! ia-ti o harta buna, unele indicatoare mai sunt inca scrise cu litere slave !!! la unele ai si in latina ! cat m-am plimbat prin montenegro, nu am vazut nici un accident de circulatie. acolo se foloseste moneda "euro" ! in croatia, nu, asta daca cumva vrei sa intri si acolo, din portul-golful kotor ! drum bun !
Imagine Imagine
barboneli
frappuccino

Mesajde VWFAN » Mar Aug 02, 2011 12:37 pm

hai să vă spun câteva din experiențele mele în SERBIA ȘI MUNTENEGRU..După cum știți,ca tot românul care se respectă,mi-am făcut vacanța în...străinătate,exact.Mai întâi a fost moda cu telefoanele mobile,apoi toți ne-am luat așa ceva..apoi faza cu n-ai cont pe facebook,nu exiști..iar acum e moda cu vacanțele afară.ca să nu deviez de la subiect,să vă povestesc despre mica mea excursie de aproape7 zile în Srb și MNE.DRUMUL A FOST DESTUL DE LUNG ȘI OBOSITOR,atât la dus,cât și la întors.Am fost 2 persoane,am ales traseul TÂRGOVIȘTE-CURTEA DE ARGEȘ-RM.VÂLCEA-VOINEASA-TÂRGU JIU-BĂILE HERCULANE.Știu că am ocolit dar decât să merg prin Craiova-Drobeta,am ales cel mai frumos traseu până la ieșirea din țară.Deși unele porțiuni de drum(Câmpulung-Curtea de Argeș erau foarte proaste,unele erau perfecte,o plăcere să mergi pe astfel de drumuri,și mă refer la drumul spre Băile Herculane,dinspre Târgu Jiu,proaspăt asfaltat în mare parte.Pe drum,am întâlnit multe mașini cu numere de RO,cam una la100 de mașini,să zicem.Evident,la intrarea în România erau sute de mașini de Mehedinți,dar care cel mai probabil au fost doar în Serbia pentru cumpărături.Erau și câteva Dacii 1310,Nova,dar,În rest,toți românii cu care m-am întâlnit pe drum aveau q7,x5,exact cum mă așteptam,genul de băieții lui tata,care au bani mulți,și aruncă în stânga și-n dreapta fără să le pese.Eu am mers cam 3000 de km din Prahova până în Risan și înapoi.Am socotit că am cheltuit undeva în jur de 6-700 euro,dar am dormit5 nopți..prima dată lângă cetatea golubac,pe malul sârbesc,la o familie de vlahi,unde cu 20 euro pentru cameră dublă,aveam dvd,tv lcd,priveliște bună,dar apa caldă venea greu și curgea foarte puțin...În rest,am dormit cu 30 euro/noapte pentru 2 nopți,o dată după podgorica și altă dată undeva spre herceg novi.Ultimele 2 nopți le-am petrecut în perast cu 20 euro/camera dublă,la o casă veche.Evident,erau locuri și cu 60 euro pe noapte și cred că puteam să dau 60 euro pe noapte,dar eu aveam nevoie să dorm,nu să mă sparg în figuri.ideea e că în muntenegru nu am avut nicăieri tv în cameră,numai lângă podgorica,un tv antic,din lemn,care nu funcționa..în România,la 80 ron/noapte ai cel puțin tv clor.Asta pentru cei care se tot plâng că serviciile în România sunt proaste..vreau să le spun că dacă ar fi să compar serviciile din Ro cu cele din MNE la prețuri similare,România iese învingătoare și nu o spun din patriotism.
Oricum,cred că nu o mai merg prea curând în altă țară în vacanță.Am plecat la 9 dimineața ,luni din Risan și am mers continuu peste 1000 km,și am ajuns acasă epuizați,înțepeniți după mai mult de 24 de ore de mers aproape continuu fără pauză.Numiți-o cum vreți,dar numai distracție nu e asta.
Mai am multe,multe de povestit,și multe pozeeee....

să continui..m-am gândit la plusuri și minusuri,ale celor 2 țări..mai întâi,să încep cu plusurile..
-în serbia,dar mai ales în crna gora sunt foarte multe tuneluri,unele lungi chiar de câțiva kilometri...
-sârbii au autostrăzi destul de bune,se merge ok,și nu sunt chiar scumpe,având în vedere că nu plătești vignetă la intrare.am plătit 2 euro la dus și 1,5 euro la întors pentru a folosi 2 porțiuni de autostradă.
-în muntenegru,nimic mai spectaculos ca în România,în afara canionului care se află între graniță și podgorica,precum și faptul că au munți lângă mare,ceva ce la noi nu există,dar și orașe vechi deosebite..kotor,perast,poate chiar ulcinj
-nu știu dacă e neapărat un plus,dar și pe la sârbi și muntenegreni vezi prin sate,orașe,munți animale,tot felul..câini,pisici,oi și chiar vaci...prin muntenegru,chiar trebuie să faci slalom printre vaci..și din păcate,ca și în românia,multe animale moarte pe drumuri-iepuri,câini,pisici(de fapt astea ar fi minusuri,sau..asemănări cu România)

și,traversând o mare parte din aceste țări în traseul nostru,am făcut și o listă de minusuri:
-cred că sârbii dar mai ales muntenegrenii sunt cei mai slabi,proști,ca să nu zic tâmpiți șoferi...nu semnalizează niciodată,merg cu viteză,depășesc pe linie continuă,în curbe,nu de puține ori noi a trebuit să le facem loc ca să intre în coloană,altfel se puteau buși..
-au și ei...băieți care n-au teamă de poliție..pe un canion,un audi rs ne-a depășit și cred că avea pe puțin 200km/h
-pe lângă porțiuni perfecte de drum,au și drumuri peticite,iar sârbii,în zona unde trăiesc români au niște drumuri care lasă de dorit..pline de denivelări,gropi,ca în evul mediu..în restul țării,drumurile sunt aceptabile
-în crna gora,poliția e mereu prezentă..nu este boschet în care să nu stea pitit un echipaj de poliție ,mai ales că au niște limite idioate de viteză-10,20,30 km/h pe porțiuni unde se merge lejer cu60km/h.bineînțeles,ai lor nu respectă nimic..
-nejustificată așa zisă taxă de ecologizare pt. o țară cu o suprafață așa de mică.mai ales că te obligă să o iei pe un an
-ca și la noi,se construiește haotic,mai puțin pe litoral,unde casele au o arhitectură mai deosebită..dar în rest,se construiește peste tot,în orice colț de țară..și înghesuit,cam ca la rânca,la noi
Traseul meu,de la Porțile de Fier,a fost cam așa...Golubac-Belgrad-Cacak-Uzice-ZLATIBOR-Podgorica-Bar-Ulcinj-Bar-Budva-Kotor-Perast-Risan,și m-am întors prin altă parte,prin NIKSIK,Care e un fel de Motru(am vizitat fiecare stradă din oraș),apoi Prjepolje-Uzice-Cacak-Kragujevac-Zajecar-Bor-Kladovo-Drobeta-Craiova-Pitești-Târgoviște.
precizez că am rămas plăcut surprins de starea drumurilor de la Drobeta la Ploiești...inclusiv o porțiune din A1-PITEȘTI-GĂEȘTI.CA SĂ NU MAI ZIC că de când n-am mai fost pe aici,situația s-a îmbunătățit...am traversat Drobeta,Craiova,chiar și Slatina pe drumuri bune,oricum mai bune și mai bine semnalizate decât în yugoslavia.Giratoriile,intersecțiile,bulevardele largi,asfaltul neted...de departe,CRAIOVA mi-a plăcut cel mai mult,mai ales că a trebuit să ocolim puțin că se lucra și am văzut că în centru sunt multe clădiri faine.
Prin Yugoslavia,ca orașe,mi-a plăcut Bar,Belgrad,și probabil PODGORICA și Kragujevac(astea le-am prins pe noapte)
VWFAN
cappuccino

Mesajde VWFAN » Mar Aug 02, 2011 12:44 pm

între serbia și crna gora se lucra la un tunel așa că la dus am așteptat pe puțin o oră,iar la aceeași vamă,un vameș de acolo ne-a deschis portbagajul la mașină,s-a uitat rapid și ne-a lăsat în pace,la fel întâmplându-se și între serbia și România la întoarcere.
și ce mi-a mai atras acolo atenția a fost că ăia aveau multe sandero,logan,duster la taxi,la ambulanță chiar.de fapt,în aceste 2 țări cred că am văzut mai multe Dacii decât în România..am văzut și câteva solenza cu numere de podgorica sau beograd,chiar și dacia 1310 pick-up și berlină,zâmbetul lui Iliescu..
VWFAN
cappuccino

Mesajde VWFAN » Mar Aug 02, 2011 12:51 pm

de asemenea,în budva și bar am prins niște cozi infernale..10 kilometri îi făceai într-o oră,mergeai numai în a-ntâia,mergeai 2-3 metri,apoi stăteai 2 minute...asta pentru că acolo,în țara aia mică,vin turiști cu mașinile din toată europa.
și,cu excepția supermarketurilor mici pe care le au,în MNE e cam scumpă mâncarea și băutura,la terase.la suprmarketuri au prețuri puțin mai mari ca la noi.sucurile lor,precum și chipsurile,berea mi s-au părut bune,dar pateurile,roșiile,brânza erau necomestibile.de fapt,am și aruncat câteva roșii,de gustoase ce erau.și acolo costă și de 10 ori mai mult ca roșiile noastre,de la țărani.ai noștri au ajuns să arunce roșiile,iar alții vând niște porcării la prețuri nesimțite.apoi am mers îtr-o piați,și acolo prețuri mari,dar măcar acolo roșiile erau bune.de remarcat ca muntenegrenii vând lactate,cărnuri în piețe,le țin în soare..dar nefiind în UE nu au treabă cu normele,deși moneda lor e,ciudat,euro.
VWFAN
cappuccino

Mesajde Karina33 » Mar Aug 02, 2011 3:48 pm

VWFAN scrie:Am plecat la 9 dimineața ,luni din Risan și am mers continuu peste 1000 km,și am ajuns acasă epuizați,înțepeniți după mai mult de 24 de ore de mers aproape continuu fără pauză.Numiți-o cum vreți,dar numai distracție nu e asta.

Noi am plecat la 7 dimineata din Grecia, Katerini, si-am traversat Macedonia si Serbia ajungand in tara, la Drobeta la 16.30 cu patru pauze mari de masa, dezmortit, cafea, tigari, poze. Ca distanta ar fi vreo 700 km in opt ore si jumatate, din care pauzele au fost macar o ora si jumatate. Si apoi inca patru ore si jumatate pana acasa, Rm. Valcea, fara pauza pentru sub 250 de km.
Aaaa, nu suntem copii de bani gata si nu avem masini de fitze! Si zau ca n-am pus frane in dreapta si n-am avut inima in gat cat am fost pe soselele 'de-afara' dar era sa o patim de vreo trei ori in tara in seara aia, nu din vina noastra, si-am vazut opt echipaje de politie la panda la toate liniile continue din sate si sa dea dracii daca ti se acorda vreo prioritate prin zona Craiova-Slatina-Dragasani, parca toti si-au cumparat soseaua! Specific si ca in strainatate n-am indraznit sa depasim vitezele legale. In Ro le-am fi depasit daca am fi avut cum, asa am mesrs sub viteza legala :sad:

Lasa campania impotriva concediilor in strainatate ca nu-i frumos! Asa cum ti-a mai spus si Dragos vezi ca in fiecare padure sunt si uscaturi! Si eu nu pricep ceva. La cate informatii exista pe net chiar este greu sa cauti si sa alegi ce-ti place si ce ti se potriveste??? Si daca nu-ti place sa conduci ia avionul, e mai scump dar nu te doare spatele!
viatzaerozsirozestelumeatoata
Karina33
irish coffee

Mesajde VWFAN » Sâm Aug 06, 2011 4:11 pm

corect,dar continui să cred că românii merg în străinătate doar din snobism,de țărăneală...
și zilnic mi se confirmă teoria.muntenegru era descris ca un fel de raiul pe pământ,dar nu are peisaje mai spectaculoase ca România,dar are marea lângă munte în schimb.
VWFAN
cappuccino

Mesajde dragos6 » Sâm Aug 06, 2011 5:27 pm

VWFAN scrie:... românii merg în străinătate doar din snobism, de țărăneală...
și zilnic mi se confirmă teoria...

amice... tu ai spus-o! da' io cred în continuare că tu judeci doar din punctul tău de vedere.
=))
Imagine
dragos6
Rasnita de cafea

Mesajde sinefta » Dum Aug 07, 2011 10:35 am

VWFAN scrie:corect,dar continui să cred că românii merg în străinătate doar din snobism,de țărăneală...
și zilnic mi se confirmă teoria.muntenegru era descris ca un fel de raiul pe pământ,dar nu are peisaje mai spectaculoase ca România,dar are marea lângă munte în schimb.

si tu ai fost :))
da,si la noi sunt peisaje frumoase,dar pacat ca peste tot se vede si aude prezenta "oamenilor".
sinefta
cappuccino

Următorul

Înapoi la Turism