Egiptul - Un adevarat Paradis -

Unde ai fost, unde ai vrea sa pleci, vacante si excursii... Povesteste!

Moderatori: dragos6, paagli, 121

Egiptul - Un adevarat Paradis -

Mesajde Sharon723 » Mie Aug 17, 2005 3:15 pm

As vrea sa va impartasesc celor care se gandesc la vacanta cateceva despre un loc, care mie mi s-a parut a fi paradisul pe pamant, in ciuda a ceea ce s-a intamplat recent. Eu am fost acu un an in Egipt, in statiunea El Gouna, care e ideal pt familie sau cei ce doresc mai putin praf si aventura, sa spun asa. Imaginativa o statiune pline de lagune, unde mijlocul de transport e fie un microbuz, fie ,..o barca, unde apa e turcoaz si plaja alba, unde palmierii, gradinile iti dau impresia ca esti intr-o imensa gradina botanica, un loc unde cultura araba iti arata in toata stralucirea ei misterele, si al fiecare pas esti intrebata: "how are you today, madame?", un loc, unde cu 5 eur vizitezi orasul cu barca insotit de un ghid. Dimineata la ora 11 participam la WaterGym, iar seara de seara erau programe (balet in apa, seara orientala, etc).
Recomand oricui sa viziteze Egipul, in special la sfarsitul lui sept. cand temperaturile sunt suportabile iar preturile mult mai mici fiind extrasezon. Durata ideala e min 10zile. Am ales sejur si m-am inscris doar la cateva excursii care le-am dorit.Cateva poze din cele 500 le gasiti aici. Pe internet daca cautati cu google El Gouna veti vedea si alte poze minunate,..dar cu toate astea pozele nu reflecta suficient farmecul real al Egiptului.
Vacanta placuta.
PS Peste o luna voi pleca in Maroc, sper sa fie macar la fel de frumos ca si Egiptul.
Sharon723
cappuccino

RE: Egiptul - Un adevarat Paradis -

Mesajde sintitodavia » Mie Aug 17, 2005 3:41 pm

tot egiptul este super; l-am `batut` de la nord la sud- mancare exceenta,servicii senzationale,lumea dragutza ...atat cultural (este o alta simensiune,care merita incercata) -circuit,cat si ca sejurs...doar sa stai sub palmieri  sau sa faci scugfundari in marea rosie si sa vezi coralii,tot,absolut tot merita in fine,vorbele nu sunt de ajuns,nu pot sa exprim aici tot ce inseamna egipt,va spun doar ca merita!
sintitodavia
cappuccino

Mesajde sintitodavia » Mie Aug 17, 2005 3:44 pm

Ps scuze,mi-au scapat cateva litere gresite din tastare ( nu am ochelarii la mine azi)
sintitodavia
cappuccino

Ps scuze,mi-au scapat cateva litere gresite din tastare ( nu am ochelarii la mine azi)
sintitodavia
cappuccino

sintitodavia
cappuccino

Mesajde Sharon723 » Mie Aug 17, 2005 3:52 pm

Imi cer scuze AM UITAT DE LINKUL CU POZE ,..de aceea l-am postat inca odata,..de fapt tot din greseala,..ce mai sunt o zapacita,..<A href="http://pg.photos.yahoo.com/ph/ivanescu_sharon/album?.dir=/324f&.src=ph">http://pg.photos.yahoo.com/ph/ivanescu_sharon/album?.dir=/324f&.src=ph</A> 
Intradevar, am facut si eu scufundari,..am vazut f multi pesti colorati, corali,..e totul minunat. Serviciile sunt intradeavar de nota 10.
 Cand te gandesti ca noi ne consideram a fi mai civilizati, superiori, dar la noi la mare, niciodata nu vei avea parte de un tratament care sa te faca sa-ti doresti sa si revii,..asta e,..de peste tot putem invata..
Mi-am propus sa explorez Africa atat cat voi putea,  adica cat imi voi permite,..din zilele de concediu si mai ales financiar.
Stii cumva ceva despre Maroc? Nu stiu pe nimeni sa fi mers acolo, mi-ar prinde bine niste sfaturi

Sharon723
cappuccino

Mesajde Sharon723 » Mie Aug 17, 2005 3:53 pm

Imi cer scuze AM UITAT DE LINKUL CU POZE ,..de aceea l-am postat inca odata,..de fapt tot din greseala,..ce mai sunt o zapacita,..<A href="http://pg.photos.yahoo.com/ph/ivanescu_sharon/album?.dir=/324f&.src=ph">http://pg.photos.yahoo.com/ph/ivanescu_sharon/album?.dir=/324f&.src=ph</A> 
Intradevar, am facut si eu scufundari,..am vazut f multi pesti colorati, corali,..e totul minunat. Serviciile sunt intradeavar de nota 10.
 Cand te gandesti ca noi ne consideram a fi mai civilizati, superiori, dar la noi la mare, niciodata nu vei avea parte de un tratament care sa te faca sa-ti doresti sa si revii,..asta e,..de peste tot putem invata..
Mi-am propus sa explorez Africa atat cat voi putea,  adica cat imi voi permite,..din zilele de concediu si mai ales financiar.
Stii cumva ceva despre Maroc? Nu stiu pe nimeni sa fi mers acolo, mi-ar prinde bine niste sfaturi

Sharon723
cappuccino

Mesajde sintitodavia » Mie Aug 17, 2005 4:59 pm

eu din pacate am pierdut o excursie in maroc si banii aferenti,pt ca m-am imbolnavit si am anulat-o in ultimul moment. Aveam asigurare Storno,dar ticalosii aia mi-au schimbat incadrarea ...adica din boala acuta in boala cronica....ori bolile cronice nu sunt acoperite. Am inteles ca n-am sanse sa recuperez nimic nici in instanta,pt ca e o agentie mare ..si   cu sustinere  politica de la actualul regim...deci adio bani!  ( mi-am adus aminte involuntar de acest episod si m-am intristat,scuze!) insa oricum tot mai vreau si eu sa merg in maroc anul viitor (desigur ,cu alta agentie)...daca se mai hotaraste careva,dati-mi de stire..poate plecam impreuna!
sintitodavia
cappuccino

Mesajde sintitodavia » Mie Aug 17, 2005 5:01 pm

mi-ar place sa merg si in  sept anul acesta,dar la agentiile la care am intrebat eu ,era ultima oferta pe august. Am inteles de la altii ca-i fain. Poate mai tinem legatura..te pup
sintitodavia
cappuccino

Mesajde Sharon723 » Mie Aug 17, 2005 5:05 pm

Ce nasol, nu e corect,..ce ticalosi,...Le-ai tras macar un scandal? Eu sunt pasnica din fire, dar dc ma scot din pepeni le fac un scandal cum n-au mai vazut... Probabil ca nu facusera asigurare efectiv si si-au tinut banii de storno..

Iti spun drept eu am cautat pana mi-am tocit degetele pe tastatura dupa oferte de excursii in Maroc,  si ce am gasit in Ro mi s-a parut destul de scump, mai ales la ce oferea si am mai constatat, de ex ca in Paris, o excursie similara era la jumate de pret...nu pot intelege de ce, in fine, ideea e ca m-am orientat spre o firma din Ungaria,..eu sunt din Arad si imi convine plecarea din Budapesta, au site si in lb romana merg 2 sapt la 660eur 4* DP. Iti voi povesti cand ma intorc
Sharon723
cappuccino

Mesajde Sharon723 » Mie Aug 17, 2005 5:22 pm

Daca mai esti interesata de Maroc ofertele sunt pe <A href="http://www.bestreisen.hu">www.bestreisen.hu</A>, poate,..chiar reusim sa mergem impreuna, cine stie :)
Sharon723
cappuccino

Mesajde sintitodavia » Mie Aug 17, 2005 5:52 pm

ah,yoy,io sunt din bucuresti...uuuf..sa stii ca am mai avut ceva ghinione si vara asta...m-am inscris pt o excursie pe Elvetia pt iulie..insa nu s-au strans suficienti turisti si nu s-a facut....cea dinaugust,la fel....practic in vara n-am reusit sa plec ...astept sapt asta raspuns de la agentie...ar fi o excursie ce ma tenteaza in sept,2 sapt Iordania+Siria+ Liban   .Daca plec in asta,nu-i zic lu` mama pana la intoarcere,ca i se face tensiunea 20...oricum ,multi prieteni mi-au zis  sa stau cuminte si sa n-o iau pe urma lui adelin petrisor ( haha)...insa eu cred ca cine `n-are zile`poate sa moara si la el acasa,inecat cu o bucata de paine ,nu neaparat plecand in tarile arabe ..uite,de ex....pare halucinant... primele bombe puse la Kushadasi anul asta( de pasti) au fost amplasate exact la hotelul unde am fost eu de revelion,tot anul asta...si oricum ma bucur ca am fost acolo,e ft fain.....in rest,da a,astept sa ne povestesti la intoarcere ...eu n-am postat poze din egipt pt ca nu le-am facut cu fotodigital din pacate...
sintitodavia
cappuccino

Mesajde Sharon723 » Mie Aug 17, 2005 6:01 pm

Iordania+Siria+ Liban???
Bine ca nu te poate auzi iubitul meu,...atata ne-am certat pe subiectul asta. El vroia sa mergem in Iordania iar eu l-am luat pe NU in brate ca sa nu iau Pampersul..jos..
In fine, mi se pare o tzara destul de agitata si oricum ma uit pe harta are granitza la Irak si Israel. Nu pot sa-ti spun decat sa ai grija, mai ales Liban si Siria... I-am motivat iubitului meu ca,..obiectivele turistice nu pleaca de acolo..si ca vom ajunge intr-o zi si acolo (poate ). Cat de Turcia,..uff..ai sange in tine nu gluma,.. e drept ca si mie mi-a placut egipul in ciuda a ceea ce a fost,..dar parca n-as avea tragere de inima sa merg in Turcia sau Iordania,..dar cine stie si Marocul cat e de sigur in fond si la urma urmei..
Astept sa-mi spui daca mergi in final, si daca da,..fa poze cat pt noi toti soriceii speriati de acasa
Sharon723
cappuccino

Mesajde sintitodavia » Mie Aug 17, 2005 6:13 pm

da,e adevarat,e riscant...mai ales ca de cateva luni e conflict deschis intre siria si liban....luna trecuta a fost atentat la Beirut...etc...dar am inteles ca si in maroc si egipt au inceput sa se `joace`gruparile alea de dementi...practic nici un loc nu mai e sigur..nici anglia,nimic..iar cu israelul...ma tentase un pic,insa turistii trbuie sa-si obtina ei singuri viza si nu e simplu...si am inteles ca daca ai viza de israel,nu mai poti intra in siria de ex...si nici invers...
sintitodavia
cappuccino

Mesajde Sharon723 » Joi Aug 18, 2005 10:28 am

Salutare,
Ti-ai baut cafelutza de dimineatza? Eu incep sa-mi revin...
Chiar nu ai nici o treaba cu conflictele astea din Siria si Liban?
Ce ai auzit despre Maroc? Sa zicem ca eu nu ma prea pot imprieteni cu gandul ca...astia se oamoara pe acolo...chit ca ieri am fost sa platesc avansul deja.
Uff ...cate probleme,..chiar ca nicaieri nu mai e sigur,...desi nici Malta nu suna rau,..niste prieteni merg acolo in luna de miere.
Sharon723
cappuccino

Următorul

Înapoi la Turism