Fara strategie de promovare, turismul romanesc ramane in ...

Unde ai fost, unde ai vrea sa pleci, vacante si excursii... Povesteste!

Moderatori: dragos6, paagli, 121

Fara strategie de promovare, turismul romanesc ramane in ...

Mesajde dia21 » Mar Feb 20, 2007 8:41 pm

[bddd2ad]Fara strategie de promovare, turismul romanesc ramane in degringolada si in 2007[/bddd2ad]

[iddd2ad]Slaba promovare a turismului romanesc si lipsa unei strategii clare pentru redresarea acestui sector strategic tin Romania departe de celelalte state europene. Estimarile reprezentantilor din domeniu nu sunt optimiste pentru 2007, mai ales ca anul a debutat timid, fiind anuntate doar participari la targuri internationale de profil.
Un lucru este cert: la aceasta ora nu exista un plan coerent si bine trasat pentru atragerea turistilor straini si pentru promovarea Romaniei ca destinatie turistica.
Potrivit reprezentantilor Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), strategia pentru dezvoltarea turismului in Romania, realizata impreuna cu expertii Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT), va fi gata abia la vara. Planul realizat cu OMT va fi bun mai tarziu. Situatia neclara in care s-a scaldat, in ultimul timp, ANT-ul, faptul ca fostul presedinte, Ovidiu Iuliu Marian, a finalizat vara trecuta o strategie, de care apoi nu s-a mai auzit nimic, au intarziat promovarea pentru acest an, ne-a declarat Traian Badulescu, purtator de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).
Romania nu e pregatita sa raspunda "rivalilor"
Potrivit lui Traian Badulescu, tara noastra nu are pregatit un raspuns de aparare pentru rivalii care ne ataca subtil prin diverse campanii de marketing. In fiecare primavara, apar stiri ca litoralul romanesc are probleme cu algele si cu poluarea. De curand am vazut o stire la un post de televiziune care spunea ca nu vor mai fi probleme cu algele, ci cu tantarii, care vor invada litoralul, tocmai pentru a speria turistii, a spus Badulescu.
Bani sunt, ideile vin,insa, mai greu
Presedintele ANT, Mihaela Barbuletiu, ne-a precizat ca "bugetul total de promovare al ANT pentru 2007 este de circa 23,5 milioane de lei, iar alocarea pe sectoare se va face, printre altele, in functie de cererile de finantare care se vor primi".
Potrivit sefului ANT, vor continua campaniile de promovare pentru atragerea turistilor in tara, concomitent cu participarea la targuri interne si internationale, numai pentru primul semestru din acest an fiind aprobate 47 de astfel de manifestari.
Campaniile nu sunt punctate insa clar, ci doar anuntate ca se vor realiza intr-un viitor incert.
Promovarea turismului pe termen scurt ramane o problema, considera Alin Burcea, presedintele agentiei Paralela 45. "Este nevoie de un plan foarte bine gandit pentru relansarea litoralului, care a decazut in ultimul timp. Nu trebuie sa mai existe probleme legate de licitatia plajelor sau de gripa aviara. Actuala conducere a ANT este bine intentionata, doar ca rezultatele inca nu se vad", a spus Burcea.
TUI sustine ca nu avem turism de calitate
Reprezentantul tour-operatorului german TUI in Romania, Ciprian Popescu, ne-a declarat ca "daca ar putea fi indeplinite conditiile pentru un turism de calitate, TUI ar reveni si maine pe aceasta destinatie". Popescu este dezamagit de promovarea pe plan extern a Romaniei si nu-si aminteste sa fi auzit de vreo campanie in acest sens. "Roadele unei campanii se vad in timp. Trebuie definit foarte bine un plan, nu sa anuntam azi campania si maine sa vina turistii." Acesta a analizat posibilitatea ca tour-operatorul german sa revina in Romania, dar nu a putut avansa o data precisa. World of TUI a renuntat la litoralul romanesc in 2005 din cauza calitatii proaste a serviciilor oferite turistilor. [/iddd2ad]

sursa : www.gardianul.ro
"Universul nu este constient de existenta ta. Relaxeaza-te!" (Anthony de Mello)
dia21
frappuccino

Mesajde yaluro » Mar Feb 20, 2007 8:52 pm

Nu sunt drumuri!
yaluro
frappuccino

Mesajde dia21 » Mar Feb 20, 2007 8:58 pm

si nici interes :evil: sau macar bunavointa :evil:

Uita-te in tari ca Thailanda...au ei drumuri mai bune? Nici vorba. Dar stiu ca promovandu-si in lume imaginea de tara cu potential turistic ridicat au doar de castigat cu totii.

P.S. Unde-i Dragos sa sara cu precizarea ca la ei turismul sexual e in floare, si ptr asta nu au nevoie de drumuri :twisted:
"Universul nu este constient de existenta ta. Relaxeaza-te!" (Anthony de Mello)
dia21
frappuccino

Mesajde dragos6 » Mar Feb 20, 2007 9:41 pm

pe-aproape... dar nu ma gandesc intotdeauna la ce ati vrea voi...

sa mai vorbim de drumurile din Egipt? (nu de alta, da' e mai aproape). si daca nici acolo nu e turism...

vezi tu, nu drumurile sunt prima noastra hiba in fata turistului strain. le-ar accepta si pe astea, dar macar sa poata ajunge de la [be17f42]A[/be17f42] la [be17f42]B[/be17f42] fara sa se opreasca de [be17f42]
Imagine
We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone...
dragos6
Rasnita de cafea

Mesajde yaluro » Mar Feb 20, 2007 9:49 pm

exemplu te turism civilizat: Pestera Ursilor.Drum, parcare, tarabe cu marfa artizanala inclusiv dvd-uri cu toata pestera (si cea care nu e in circuitul turistic) acces prin cladire impozanta, ..ma rog ..ghid ticnit.
yaluro
frappuccino

Mesajde yoghi » Mar Feb 20, 2007 9:59 pm

[color=bluef46b1e]Exemplu de turism "a la Romania": Ghetarul de la Scarisoara. Am crezut ca se poate ajunge usor acolo. Norocul e ca am avut o dacie papuc sanatoasa! Dar tot am coborat la ora 23 de acolo![/colorf46b1e]
yoghi
dor de duca

Mesajde anam23 » Mar Feb 20, 2007 10:06 pm

sau daca tot se cheltuie un ban sa se faca reclama in [bee5e95]strainezia[/bee5e95] sa puna si un site internet ce fucntioneaza
Imagine
anam23
frappuccino

Mesajde dragos6 » Mar Feb 20, 2007 10:10 pm

bine ca ati coborat! ala e drum de facut cu masina pick-up cu tractiunea pe spate?!? zau ati avut noroc!
Imagine
dragos6
Rasnita de cafea

Mesajde yoghi » Mar Feb 20, 2007 10:21 pm

[quotece2ae4="dragos6"]bine ca ati coborat! ala e drum de facut cu masina pick-up cu tractiunea pe spate?!? zau ati avut noroc![/quotece2ae4]

[color=bluece2ae4]Dar nimeni nu ne-a zis la ce sa ne asteptam!
Adevarul e ca e o masina... super![/colorce2ae4]
yoghi
dor de duca

Mesajde yaluro » Mar Feb 20, 2007 10:25 pm

Eu am urcat pana acolo cu Renault Clio (pe varianta de drum din dreapta, ca erau 2 sageti ambelele indicant scarisoara.....ce gluma!!!).
yaluro
frappuccino

Mesajde dragos6 » Mar Feb 20, 2007 11:07 pm

[quote58fc8e="yaluro"]... erau 2 sageti ambelele [i58fc8e]indicant [/i58fc8e]scarisoara.....ce gluma!!!).[/quote58fc8e]
exact genul de gluma de care vorbeam eu ceva mai sus!
Imagine
dragos6
Rasnita de cafea

Mesajde yaluro » Mar Feb 20, 2007 11:57 pm

musiu dragos, eu nu am lumina pe tastatura si cum d este aproape de t.....in plus nu imi verific niciodata mesajele inainte de a le posta, caci as pierde timp. :drunken:
yaluro
frappuccino

Mesajde dragos6 » Mie Feb 21, 2007 12:11 am

[quote6da796="yaluro"].... nu imi verific niciodata mesajele inainte de a le posta, caci as pierde timp. :drunken:[/quote6da796]
dar ai castiga in ceea ce priveste [b6da796]calitatea [/b6da796]si [b6da796]aspectul [/b6da796]lor. si oricum, exista buton de [[b6da796]Previzualizare[/b6da796]]; dar -culmea!- nu la acea scapare ma refeream in mesaj, ci la faptul ca informarea si marcarea (turistica/rutiera/s.a.) sunt varza.
Imagine
dragos6
Rasnita de cafea

Mesajde raluk68 » Mie Feb 21, 2007 12:23 pm

Da, tristete in turismul romanesc!
De dimineatza am citit intr-un ziar un articol ce anunta reabilitarea litoralului romanesc cu ajutorul japonezilor (!!! care ne-au ajutat si la cultura-dotarea teatrului din Sibiu si modernizarea tronsolului feroviar Buc-Cta!!!) Proiectul va dura pana in 2020!! Si inteleg eu ca vor sa innisipeze plajele, construiesc diguri noi si vor sa aduca recifuri artificiale! Plus ca s-au gandit si la minusurile spatiilor recreative.
Ei, dupa ce vor implementa cel putin jumatate de proiect, promovarea turistica are sens! Parerea mea.
raluk68
frappuccino

Mesajde soranasky » Mie Feb 21, 2007 12:29 pm

[quotefc2760="raluk68"]Da, tristete in turismul romanesc!
De dimineatza am citit intr-un ziar un articol ce anunta reabilitarea litoralului romanesc cu ajutorul japonezilor (!!! care ne-au ajutat si la cultura-dotarea teatrului din Sibiu si modernizarea tronsolului feroviar Buc-Cta!!!) Proiectul va dura pana in 2020!! Si inteleg eu ca vor sa innisipeze plajele, construiesc diguri noi si vor sa aduca recifuri artificiale! Plus ca s-au gandit si la minusurile spatiilor recreative.
Ei, dupa ce vor implementa cel putin jumatate de proiect, promovarea turistica are sens! Parerea mea.[/quotefc2760]
nuuuuu, nu japonezi! cred ca sunt printre cei mai tampiti oameni de pe planeta dupa americani. sunt in stare sa-si dea duhul la locul de munca dar nu sunt eficienti deloc.
What I've felt, what I've known
Sick and tired, I stand alone
Could you be there, 'cause I'm the one who waits for you
Or are you unforgiven, too?
soranasky
frappuccino

Următorul

Înapoi la Turism