Manastirea Patrunsa
Moderatori: dragos6, paagli, 121
9 mesaje
• Pagina 1 din 1
Manastirea Patrunsa
Duminica, 5 aprilie, am fost- dupa ani de stat cu fundul pe fotoliu- in drumetie la Manastirea Patrunsa pe drumul mai greu, din drumul forestier Barbatesti urcus de-o ora si jumatate prin padure. Apoi mai sus, spre varf, am facut o pauza de masa pe-o stanca superba de unde se vede valea. Cine a putut( tineretul usurel) a urcat pana in varf la crucea mare.
Poze sunt aici: http://s124.photobucket.com/albums/p23/ ... /Patrunsa/
Pe unde am umblat e Rezervatia Buila-Vanturarita, e intr-adevar curat, paraul este potabil dupa ce se iese din vatra satului, biserica mare a manastirii e construita cu materiale urcate cu caii si magarii, e o zona unde poluarea e poveste.
Amanunte si explicatii maine, am stat mult sa se incarce pozele si ma trag treburile de maneca.
Aaaa, pozele sunt postate cumva invers, ar fi bine sa va uitati de la coada la ele.
Poze sunt aici: http://s124.photobucket.com/albums/p23/ ... /Patrunsa/
Pe unde am umblat e Rezervatia Buila-Vanturarita, e intr-adevar curat, paraul este potabil dupa ce se iese din vatra satului, biserica mare a manastirii e construita cu materiale urcate cu caii si magarii, e o zona unde poluarea e poveste.
Amanunte si explicatii maine, am stat mult sa se incarce pozele si ma trag treburile de maneca.
Aaaa, pozele sunt postate cumva invers, ar fi bine sa va uitati de la coada la ele.
viatzaerozsirozestelumeatoata
-

Karina33 - irish coffee
Se intampla si la case mai mari...am crezut ca nu intereseaza pe nimeni, asa ca am lasat-o balta! Avem in plan o iesire si la Stanisoara (Cozia) sa vedem ce weekend cu vreme buna prindem ca sa o punem in aplicare. O sa incerc sa nu uit.
-

Karina33 - irish coffee
si io m-am uitat, si io m-am uitat, da tot asa am uitat sa postez .....scuze!!! 

Fericirea este un fluture, care, atunci cand este urmarit, este intotdeauna la un pas de a fi prins, dar daca stai linistit, se poate aseza pe tine!

-

titilica - frappuccino
La Patrunsa se poate ajunge si venind de la Valcea, prin comuna Cheia. E un drum forestier, se poate merge cu masina, iar in drum se pot vizita si doua schituri, pahomie si Iezer. la Pahomie (manastire de maicute) se poate urca pe munte pe langa schit, pana la pestera Sf Antonie, sapata in munte.
la Iezer (manastire de calugari) e superb, merita vazut.
pentru a continua spre Patrunsa, se abandoneaza masina (in principiu, fara riscuri, hotii nu sunt turisti de manastiri) si se bate cu piciorul un traseu de vis pe munte pana la Patrunsa.
Nu stiu daca intre timp ai ajuns la Stanisoara, dar si acolo e foarte frumos. Cum se merge dinspre Bucuresti, se face dreapta dupa Cozia pe pod, apoi iar dreapta pe drumul pem care tirurile ocolesc statiunea. Mergi cateva sute de metrii si faci stanga spre munte la indicatorul spre Stanisoara. E un traseu forestier de vreo 6 km super frumos si destul de lin. manastirea e de calugari, iar ziua pare parasita. Slujbele se tin noaptea, nu consuma carne, au niste obiceiuri mai aparte.
la Iezer (manastire de calugari) e superb, merita vazut.
pentru a continua spre Patrunsa, se abandoneaza masina (in principiu, fara riscuri, hotii nu sunt turisti de manastiri) si se bate cu piciorul un traseu de vis pe munte pana la Patrunsa.
Nu stiu daca intre timp ai ajuns la Stanisoara, dar si acolo e foarte frumos. Cum se merge dinspre Bucuresti, se face dreapta dupa Cozia pe pod, apoi iar dreapta pe drumul pem care tirurile ocolesc statiunea. Mergi cateva sute de metrii si faci stanga spre munte la indicatorul spre Stanisoara. E un traseu forestier de vreo 6 km super frumos si destul de lin. manastirea e de calugari, iar ziua pare parasita. Slujbele se tin noaptea, nu consuma carne, au niste obiceiuri mai aparte.
-

maseurladomiciliu - cafe-latte
Corectie: Manastirea Iezer este de maici si Pahomie de calugari (si asa sunt de cand le stiu...), iar spre Patrunsa se merge pe jos sau cu motoare, carute inguste(asta au calugarii de la Patrunsa).
La Manastirea Stanisoara e pacat sa urci cu masina. Se lasa masina la Manastirea Turnu si se urca o ora, maxim o ora si jumatate pe jos, traseul e bine marcat si usor de facut chiar si de copii de 4-5 ani.
Legat de slujbe, in general manastirile au slujbele de noapte, ziua se fac muncile obstei (de-asta pare pustiu), odina, masa de seara si apoi de la 9-10 seara se intra la rugaciune. In manastirile cu mult personal se pot vedea stand degeaba, in rest fiecare are sarcini bine stabilite.
La Manastirea Stanisoara e pacat sa urci cu masina. Se lasa masina la Manastirea Turnu si se urca o ora, maxim o ora si jumatate pe jos, traseul e bine marcat si usor de facut chiar si de copii de 4-5 ani.
Legat de slujbe, in general manastirile au slujbele de noapte, ziua se fac muncile obstei (de-asta pare pustiu), odina, masa de seara si apoi de la 9-10 seara se intra la rugaciune. In manastirile cu mult personal se pot vedea stand degeaba, in rest fiecare are sarcini bine stabilite.
-

Karina33 - irish coffee
Re: Manastirea Patrunsa
e așa de greu să puneți și poze când vorbiți despre o locație frumoasă?
- VWFAN
- cappuccino
9 mesaje
• Pagina 1 din 1