Orasele Europei - cele care v-au placut!
Moderatori: dragos6, paagli, 121
56 mesaje
• Pagina 1 din 4 • 1, 2, 3, 4
Orasele Europei - cele care v-au placut!
Am facut un topic despre cele mai frumoase orase din Romania. M-am gandit ca am putea vorbi aici si despre orasele Europei, care ne-au placut, incantat, indiferent cat de mari sau mici sunt, cat de aproape sau cat de departe. Unii calatorim mai mult sau mai putin, dar putem impartasi si altora din frumusetile pe care le-am vazut, aici, in Europa.
-

AVio - irish coffee
Kant, saracu, n-a pasit in viata lui afara din orasul Konigsberg, si asta nu l-a impiedicat sa descopere frumusetile care cu adevarat tb colindate.
unde mai pui ca pe atunci nici nu functiona netu'.
si nu sunt eu sigur ca un asemenea topic nu exista deja.
unde mai pui ca pe atunci nici nu functiona netu'.
si nu sunt eu sigur ca un asemenea topic nu exista deja.
-

mandarinuL**** - cafe-latte
am avut si eu norocul sa vad cateva. nu prea multe, dar dintre toate, as dori sa amintesc aici doar unul, si ala pentru ca [b09c48c]NU[/b09c48c] mi-a placut: Minsk. azi, capitala Belarusului. un oras reconstruit de rusi dupa ce a fost practic ras de pe fata pamantului de razboi. mai erau foarte putine cladiri, prin centru, din orasul vechi. in rest, doar blocuri si cladiri inaltate ordonat, la cate 500 m distanta una de alta (prin cartiere, ca spre centru nu mai era valabila spatierea asta enorma). stiluri - de la stalinist clasic la (aproape) ceausist.
naspa... de oameni, nu mai vorbesc. nu pot spune ca am fost dezamagit, ca oricum nu ma asteptam la cine stie ce. dar un gust amar ramane...
sa nu uit un amanunt, important poate: era in anul de gratie a destramarii URSS - 1991...
sa nu uit un amanunt, important poate: era in anul de gratie a destramarii URSS - 1991...
Ultima oară modificat de dragos6 pe Mar Apr 17, 2007 2:54 pm, modificat 1 dată în total.

We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone...
-

dragos6 - Rasnita de cafea
Am sansa sa petrec 2 zile in Barcelona.Nu e mult, nici macar suficient dar nu m-as supara sa ma sfatuiti ce ar fi obligatoriu de vazut. Gracias! 
Si totusi exista iubire / Si totusi exista blestem/Dau lumii, dau lumii de stire/Iubesc, am curaj si ma tem.
Stelele care cad ......nu pier!!!!
Stelele care cad ......nu pier!!!!
- jeannette
- cafe-latte
Pai nu trebuie sa ratezi Sagrada Familia, Parcul Gaudi si Maremagnum. Pentru magazine e o strada, Ramblas care duce pana la statuia lui Columb din port. Pe dealurile apropiate sunt 2 parcuri de distractii...nu mai stiu cum se cheama. Ar mai fi muzeele Gaudi, catedrala, Piata Catalunya, si Piata Espanya(parca). Ultima se afla in apropierea unei fantani(daca nu ma insel se numeste Montujic) si e bine sa ajungi la ea seara pentru ca ofera un spectacolo cu lumini, apa si muzica. Si undeva in apropiere e un stadion de fotbal pe care eu l-am ratat si am primit multe reprosuri de la prietenii baieti.
Eu sunt egalul tau!Trateaza-ma ca fiind mai putin si te voi detesta, trateaza-ma ca fiind mai mult si te voi dispretui.
-

mada-gabi - mochaccino
[quotefb01f5="yaluro"]Mie imi place Salzburg-ul. Atat ca oras, cat si ca asezare geografica strategica. Cred ca e un fel de Brasov occidental. [ifb01f5][bfb01f5]Din pacate ,inca nu l-am vazut personal[/bfb01f5].[/ifb01f5]
[/quotefb01f5]
...si totusi spui ca-ti place?!
[/quotefb01f5]
...si totusi spui ca-ti place?!
"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."
- Rabindranath Tagore
- Rabindranath Tagore
-

curlygirlie - irish coffee
[quote75c6dc="curlygirlie"][quote75c6dc="yaluro"]Mie imi place Salzburg-ul. Atat ca oras, cat si ca asezare geografica strategica. Cred ca e un fel de Brasov occidental. [i75c6dc][b75c6dc]Din pacate ,inca nu l-am vazut personal[/b75c6dc].[/i75c6dc]
[/quote75c6dc]
...si totusi spui ca-ti place?![/quote75c6dc]
Pai astept confirmarea....sau infirmarea...dar judecand dupa asezare (eu am multe harti), dupa planurile orasului, dupa populatie si constructiile baroce...
Eu prefer un oras mai mic, caci de capitale cu milioane de locuitori si aglomeratia pe masura m-am saturat.
P.S. O informatie recenta: vienezii de rang inalt se cam muta in Salzburg caci sunt deranjati de atmosfera din viena din cauza strainilor de calitate inferioara , balcanici.
[/quote75c6dc]
...si totusi spui ca-ti place?![/quote75c6dc]
Pai astept confirmarea....sau infirmarea...dar judecand dupa asezare (eu am multe harti), dupa planurile orasului, dupa populatie si constructiile baroce...
Eu prefer un oras mai mic, caci de capitale cu milioane de locuitori si aglomeratia pe masura m-am saturat.
P.S. O informatie recenta: vienezii de rang inalt se cam muta in Salzburg caci sunt deranjati de atmosfera din viena din cauza strainilor de calitate inferioara , balcanici.
-

yaluro - frappuccino
yaluro:
1-Mie imi place Salzburg-ul. Atat ca oras, cat si ca asezare geografica strategica. Cred ca e un fel de Brasov occidental.
2-P.S. O informatie recenta: vienezii de rang inalt se cam muta in Salzburg caci sunt deranjati de atmosfera din viena din cauza strainilor de calitate inferioara , balcanici.
..................................
1-Corect.
2-Informatie gresita!
1-Mie imi place Salzburg-ul. Atat ca oras, cat si ca asezare geografica strategica. Cred ca e un fel de Brasov occidental.
2-P.S. O informatie recenta: vienezii de rang inalt se cam muta in Salzburg caci sunt deranjati de atmosfera din viena din cauza strainilor de calitate inferioara , balcanici.
..................................
1-Corect.
2-Informatie gresita!
-

arrom - frappuccino
1. Marbella - Spania,
2. Paris - Franta,
3. Zurich - Elvetia
4. Viena - Austria
5. Florenta - Italia..
cam asta e ordinea oraselor care mi-au placut si de care m-am simtit in mod ciudat "legata".. de Paris m-am simtit atrasa inexplicabil ca un magnet... zona Ile de la Cite, Mont Martre... o frumusete..
ps: Brasovul e a copy of Salzburg, nu invers..pe mine ma enerveaza Salzburgul ca totul se inchide la 5... sunt de-a dreptul nesimtiti. Pai in Spania sau Italia, au ei pauza de masa intre 12-4, dar apoi magazinele stau deschise pana noaptea tarziu.. In Italia si la 12 poti cumpara haine sau mancare, mai rau e cu transportul.. doamne in elvetia nu am reusit sa-mi iau bilet de tramvai... au un sistem.. un fel de tonomat si tre sa il citesti, sa alegi ruta .. scrie in germana..ciuciu engleza sau franceza... o limba de circulatie internationala.. de-a dreptul ciudat pt o tara asa de dezvoltata...
2. Paris - Franta,
3. Zurich - Elvetia
4. Viena - Austria
5. Florenta - Italia..
cam asta e ordinea oraselor care mi-au placut si de care m-am simtit in mod ciudat "legata".. de Paris m-am simtit atrasa inexplicabil ca un magnet... zona Ile de la Cite, Mont Martre... o frumusete..
ps: Brasovul e a copy of Salzburg, nu invers..pe mine ma enerveaza Salzburgul ca totul se inchide la 5... sunt de-a dreptul nesimtiti. Pai in Spania sau Italia, au ei pauza de masa intre 12-4, dar apoi magazinele stau deschise pana noaptea tarziu.. In Italia si la 12 poti cumpara haine sau mancare, mai rau e cu transportul.. doamne in elvetia nu am reusit sa-mi iau bilet de tramvai... au un sistem.. un fel de tonomat si tre sa il citesti, sa alegi ruta .. scrie in germana..ciuciu engleza sau franceza... o limba de circulatie internationala.. de-a dreptul ciudat pt o tara asa de dezvoltata...
-

fan al artei - espresso
[b80f7bc]yaluro[/b80f7bc],vienezii de rang inalt,diplomatii,cei cu bani garla ,etc.se cam muta(cel putin in weekend-uri..) in Fontana ,un orasel de langa Tattendorf...dar ce orasel?toate casele sunt proiectate si facute in stil american,albe,..au terenul lor de golf,un lac imens,restaurantul lor,..si lalele cu trei flori pe o tija..(pina atunci,nu am vazut in viata mea asa ceva),paduri si verdeata cat cuprinzi cu ochii.E un oras de lux,finantat si ridicat de un fel de Becali al Austriei.Probabil mai sunt si austrieci de rang inalt sau cu sange albastru..
care cauta sa locuiasca intr-un loc mai pasnic si mai retras.
of,din pacate
,si mie imi place Salzburgul ,desi nici eu nu il cunosc decat din imagini,fotografiile altora,harti,carti...desi tare as vrea sa il vizitez intr-o zi apropiata.Am vazut insa orasul Graz si m-a impresionat pozitiv...pina acum e cel mai frumos oras pe care l-am vazut.
of,din pacate
-

ridendo - cream latte
ridendo, ma tem ca o sa vad salzburgul inaintea ta. in graz ti-a placut basica aia uriasa de muzeu de arta contemporana ?
arrom, sper sa fie cum zici tu....m-as bucura. Unde e localizat oraselul milionarilor ?
-

yaluro - frappuccino
[quote505f53="yaluro"]ridendo, ma tem ca o sa vad salzburgul inaintea ta. in graz ti-a placut basica aia uriasa de muzeu de arta contemporana ?
arrom, sper sa fie cum zici tu....m-as bucura. Unde e localizat oraselul milionarilor ?[/quote505f53]
aha,te temi,dar cu un ranjet pe buze!nu,besica aia de kunsthaus nu mi-a placut din exterior,inauntru nici nu am fost..nu imi place arta contemporana...totusi,semana mai mult cu un cimpoi cu tate;mi-au placut in schimb cladirile medievale,manastirea(?)franciscana,muzeul jucariilor,in general partea veche,dar e oricum interesanta incercarea asta de a impleti ..extrem de vechiul cu extrem de noul..(desi,eu prefer constructiile vechi);mi-as mai fi dorit sa vad lipitanii din landul Stiria,but...alta data!sau la televizor,cu ocazia concertului din seara de Craciun.
Fontana?cu vreo 40 de minute inainte de Viena,...sau..http://www.fontana.at/
aha,te temi,dar cu un ranjet pe buze!nu,besica aia de kunsthaus nu mi-a placut din exterior,inauntru nici nu am fost..nu imi place arta contemporana...totusi,semana mai mult cu un cimpoi cu tate;mi-au placut in schimb cladirile medievale,manastirea(?)franciscana,muzeul jucariilor,in general partea veche,dar e oricum interesanta incercarea asta de a impleti ..extrem de vechiul cu extrem de noul..(desi,eu prefer constructiile vechi);mi-as mai fi dorit sa vad lipitanii din landul Stiria,but...alta data!sau la televizor,cu ocazia concertului din seara de Craciun.
Fontana?cu vreo 40 de minute inainte de Viena,...sau..http://www.fontana.at/
-

ridendo - cream latte
si eu prefer constructiile vechi. de 2 ani ma pregatesc sa vad salzburgul. lipitani ? exista o herghelie de ponei langa giurgiu. am vizitat acum 10 zile timisoara. mi-a facut o impresie f. buna, iar eu sunt profesionist in domeniul oraselor. are un farmec deosebit, ceeace ii lipseste aradului , de exemplu.
-

yaluro - frappuccino
in Graz mie mi-a placut mult turnul cu ceas - cel de sus, cu limba mica care arata minutele si limba mare care arata ora - asa e la ei, e invers
plus mi-a mai placut strada principala, cea cu multe magazine de ciocolaaaaata
Timisoara e frumoasa, Aradul s-a prostit..in afara de strand, nu mai e nimic frumos. Incepe sa semene cu un oras mort odata cu disparitia fabricilor...
plus mi-a mai placut strada principala, cea cu multe magazine de ciocolaaaaata
Timisoara e frumoasa, Aradul s-a prostit..in afara de strand, nu mai e nimic frumos. Incepe sa semene cu un oras mort odata cu disparitia fabricilor...
-

fan al artei - espresso
56 mesaje
• Pagina 1 din 4 • 1, 2, 3, 4