Parcul National Piatra Craiului

Unde ai fost, unde ai vrea sa pleci, vacante si excursii... Povesteste!

Moderatori: dragos6, paagli, 121

Parcul National Piatra Craiului

Mesajde Adriana » Lun Iul 05, 2010 4:47 pm

Rezervatia Piatra Craiului !!!
La 25-30 km departare de Brasov se afla orasul Zarnesti , orasel cunoscut , datorita drumului spre Plaiul Foii . Din aceeasi intersectie unde o virezi dreapta catre Plaiul Foii, daca o iei inainte , ajungi dupa vreo 5-6 km la o cabana numita Gura Raului . Acolo se termina asfaltul si intri pe un drum foarte bun dar pietruit in Parcul National Piatra Craiului . Mai ai posibilitatea sa inaintezi vreo 3 km pana la o alta bifurcatie unde , daca esti hotarat sa intri in rezervatie , o faci pe jos . Alta posibilitate ar fi sa virezi stanga si sa urci prin padure , niste serpentine destul de abrupte si stranse , drumul este totusi bun pana sus pe varf de munte unde ajungi intr-o localitate numita Magura . Parca esti rupt de lume , drumul este tot mai ingust de-acuma, casele sunt razlete , una ici si colo pe varf de deal. cateva pensiuni am vazut , multe masini de Bucuresti ...oi la pascut , caluti care zburda liber pe pajiste. Peisaj idilic ! Parca auzeai cum creste iarba ! In plus, plouase de curand si simteai mirosul reavan al ierbii umede si aburul Pamantului...un miros excelent pe care nu l-am mai simtit din copilarie.
Din localitatea aceasta se poate ajunge la o manastire Pestera , se numea. Noi am fost atrasi de pestera, ne-am gandit ca dam de vreun taram virgin si locuri misterioase :razz: ...
Drumul a devenit tot mai ingust , printre case superbe , pline cu flori si foisoare in curte ,special amenajate pentru gratare ...Am iesit din localitate si deja era destul de periculos pentru ca , de venea vreo masina din sens opus nu prea aveai mari posibilitati . Noi am intrat in brusturi , erau niste frunze de 1 mp.. Cu greu am ajuns la manastire , un loc uitat de lume, pe un platou de munte . Constructia noua si ce m-a mirat este ca au construit si o cladire care semana mai degraba a hotel. O sa postez pozele diseara de acasa. Tot acolo mai sapasera fundatia si pentru un spital. Mi s-a parut fantastic cum munceau oamenii acolo pentru ca noua ne-a fost greu sa ajungem cu masinile, d-apoi sa cari materiale de constructii cu camioanele.
La coborare ne-am mai oprit putin in rezervatie . Acolo te plimbi frumos pe un drum de tara si tot admiri versantii si padurea si paraul si florile. Am vazut dupa foarte multi ani, garofita salbatica .
Cam asta a fost . O sa mai postez diseara poze cu manastirea.
Un loc frumos , peisaje superbe si liniste !Nu se pune problema sa va ganditi la gratare . Este interzis si in general, totul este ff curat !Asa DA!
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Adriana
frappuccino

Re: Parcul National Piatra Craiului

Mesajde Adriana » Lun Iul 05, 2010 9:26 pm

Pozele cu manastirea
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Nu stiu cine se cocoata in varf de munte ca sa faca constructii de felul acesta !

Imagine

PS-rog un moderator sa stearga topicul dublu . Imi cer scuze, nu a fost cu intentie !
Adriana
frappuccino

Mesajde Karina33 » Lun Iul 05, 2010 11:28 pm

Multam Adriana! :ymhug:
Frumos si curat colt de natura! Bun de tinut minte daca ne aventuram in zona!
viatzaerozsirozestelumeatoata
Karina33
irish coffee

Mesajde mleo » Dum Iul 17, 2011 7:04 pm

Foarte frumos :)
mleo
cafe-latte

Mesajde Bucurie » Dum Iul 17, 2011 8:22 pm

Splendide privelisti! :-*
Privind fotografiile parca simt mirosul acela reavan al pamantului adevarat!
Multumesc, Adriana!
Bucurie
espresso

Mesajde Adriana » Dum Iul 17, 2011 11:13 pm

Da, este un loc exterm de frumos si curat ! Am si uitat...de obicei, mergeam in fiecare an...multumesc ca mi-ai adus aminte !
Adriana
frappuccino

Mesajde michi 73 » Lun Iul 18, 2011 10:36 pm

Bravo Adriana! Cand ai sa ajungi la varsta mea ai sa ai ce-ti aminti dar si revedea gratie pozelor exceptionale. Pe timpul meu faceam numai cateva poze bust in excursii cu aparate foto rusesti. Foarte putine peisaje sau fiind destul de scumpa tragerea pe hartie si noi plini de rate, renuntam la ele. Magura era cel mai neatins colt din partea asta de tara si acolo s-au format in anii '70 pictori de renume- imi vin in minte numele lui Horia Bernea, Serban E. Locuiau pe la tarani in sure cu fan si pictau frumusetea locurilor. Avem un tablou la care tin mult, in care razele soarelui de dimineata patrund prin crapaturile acoperisului unei asemenea sure. Efectul e deosebit.
"eu am fost ca tine(?),tu vei fi ca mine
michi 73
frappuccino

Mesajde Adriana » Mar Iul 19, 2011 10:55 pm

Parca vad tabloul si mi-aduc aminte de vremurile cand stateam in fan...tolanita , cu mainile sub cap si ma uitam la cer prin crapaturile acoperisului .
Acoperis vechi si spart pe alocuri, o sura veche care avea intr-o parte o camaruta unde locuise pe vremuri sluga ...eu ma urcam pe scara de lemn si ajungeam sus in fan...
Tin minte ca acum cum se filtra lumina si cum vedeam particulele de praf sclipitoare cum dansau si se jucau vesele prin aer, in razele calde ale soarelui ...
Sau seara cand razele deveneau rosietice si aveai impresia ca fanul din jurul tau ia foc ...si cand ma ridicam in fund vedeam soarele ca o minge de foc rotunda si incadescenta , cum imi facea cu mana prin geamul rotund de pe peretele frontal al surii...si acum pleca cuminte la culcare ...cum fanul isi schimba incet incet culoarea ...si lanul acela de aur , pictat in coraiul acela aprins se transforma usor intr-o patura intunecoasa...si apoi fugeam repede, repede de-acolo sa nu se intunece de tot si sa ma prinda duhul intunericului ...
Mi-era o fricaaaaa !!!

Ce frumos era sa stai in fan si sa visezi...
Cred si eu ca pictorii enumerati de dumneavoastra erau fericiti sa locuiasca acolo...si mie mi-ar place ! Si mi-ar place sa si pictez...
Adriana
frappuccino

Mesajde michi 73 » Mie Iul 20, 2011 12:04 am

Adriana scrie:..si mie mi-ar place ! Si mi-ar place sa si pictez...

Inseamna ca la batranete cand vei avea enorm de mult timp liber, vei avea un hobby care te va salva.
"eu am fost ca tine(?),tu vei fi ca mine
michi 73
frappuccino

Mesajde Adriana » Mie Iul 20, 2011 1:10 pm

Da, o sa ma retrag in tinuturi salbatice si voi fi o noua Georgia O’Keefe …
http://www.okeeffemuseum.org/her-art.html

Haideti ca glumesc , acuma…nu cred ca voi face vreo pasiune speciala pentru craniile de vite …dar poate ca cine stie? Imi descopar valente ascunse…
Glumeeesc….
Am valente ascunse…dar nu am timp pentru ele acum. Inca nu le-a venit timpul!
Adriana
frappuccino

Mesajde VWFAN » Mie Sep 07, 2011 3:44 am

Adriana,superbe poze..uite că și-n românia e frumos
VWFAN
cappuccino

Mesajde dragos6 » Mie Sep 07, 2011 11:07 am

Bine ca ai reusit in sfarsit sa pricepi si tu asta... :P
Imagine
We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone...
dragos6
Rasnita de cafea

Mesajde VWFAN » Mie Sep 07, 2011 3:35 pm

acum ești și ironic..nu înțeleg ura asta împotriva româniei și a tot ce are de oferit în materie de turism,peșteri,mânăstiri,munți..dacă vă e așa scârbă de ce nu închideți toate topicurile despre ro?
și deschideți topicele următoare:
MAKO-RAIUL PE PĂMÂNT
Burgas-o metropolă fascinantă
Brazaville-un oraș cosmopolit
Ruse-un oraș de vis,atât de aproape de România
Sejur prin câmpia Panoniei-o splendoare
Prin Kladovo și Negotin-două orașe pitorești
Gabrovo,orașul meu favorit
..................
Golubac-obiective turistice,help! vă rog.
VWFAN
cappuccino

Mesajde dargo » Mie Sep 07, 2011 4:04 pm

fraticule, cati ani ai? ca dupa gandire ...pari genul pensionarului care vede doar in fata!
Soulmate, dry your eye...cause soulmates never die

Cata parere-i in destin / Cata greseala-i imprejur.
Imagine
dargo
frappuccino

Mesajde dragos6 » Mie Sep 07, 2011 4:15 pm

VWFAN scrie:... nu înțeleg ura asta împotriva româniei și a tot ce are de oferit în materie de turism,peșteri,mânăstiri,munți..dacă vă e așa scârbă de ce nu închideți toate topicurile despre ro? ...

Pana la urma, unde vezi tu ura?! si scarba?! :-o esti dus rau... :sad: si din pacate, nu in excursie.
Imagine
We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone...
dragos6
Rasnita de cafea

Următorul

Înapoi la Turism