Turistul român

Unde ai fost, unde ai vrea sa pleci, vacante si excursii... Povesteste!

Moderatori: dragos6, paagli, 121

Turistul român

Mesajde VWFAN » Dum Sep 04, 2011 2:41 am

Toată lumea știe că după ruși,românii sunt cei mai bogați turiști,și risipesc cei mai mulți bani pe vacanțe scumpe.Anual,mii de români înstăriți merg în Tenerife,St.Tropez sau mai știu în ce destinații de fițe.
M-am gândit să alcătuiesc profilul tuistului român.De obicei,o vacanță în străinătate costă minim 1000 de euro,pentru o săptămână,indiferent unde stai.Dar mulți nu se uită la bani,cheltuiesc și zeci de mii de euro pentru o vacanță.
Și având în vedere că în România,puține persoane câștigă câteva mii de euro pe lună ca să-și permită concedii scumpe,mă întreb..cine exact își petrece vacanțele în străinătate?
În mod sigur nu profesorii,medicii,fie ei și buni,și care câștigă poate 2000 euro pe lună(dacă sunt să zicem,2 soți,amândoi doctori foarte buni,și cu vechime).Eu cred că oricât de mare ar fi salariul cuiva,întâi își ia o casă,o mașină,pune niște bani deoparte,abia apoi se gândește la concedii.Așa e normal,nu-și dă nimeni ultimul ban pe vacanțe,întrucât acești bani sunt băgați pe linie moartă.
De aceea presupun că acei români care își fac vacanțele(numai)în străinătate au deja toate acestea.
Ca să scurtez mesajul,aș putea spune că românii care își fac vacanțele în străinătate,femei și/sau bărbați,sunt fie aceia care au devalizat țara,primari,senatori,consilieri,politicieni,în general,bgetari cu salarii nesimțite sau pensionari cu pensii nesimțite(pe care Boc nu le-a tăiat,încă),băieți deștepți conectați la banul public,care fac afaceri cu statul,proxeneți care trimit fete la produs în Italia,traficanți de droguri/țigări,șpăgarii(fie că sunt medici sau polițiști),pristituate(de lux,gen Jasmine,Crudu,nu alea de pe marginea centurii Bucureștiului)..ăștia sunt românii care își fac vacanțele în străinătate în proporție de 90%..resul de 10% sunt cinstiți,dar care câștigă mult (mă refer la cei care lucrează în bănci,care au terminat facultăți ca ASE-ul cu note mari,doctori foarte buni etc)..
Evident,mai sunt și bișnițarii,găinarii ,patronii de mici buticuri de cartier,care își fac vacanțele la bulgari,greci,turci unde nu e chiar așa scump.
Dar majoritatea românilor își fac vacanțele în România,unde e cel mai ieftin.Așa se explică aglomerația de pe litoral din fiecare vară,și chiar când începe programul LITORALUL PT TOȚI..Pentru că unii sunt atât de săraci încât nu-și permit să meargă nici măcar la mare în România,în sezon.
V-am pupat!
VWFAN
cappuccino

Re: Turistul român

Mesajde VWFAN » Dum Sep 04, 2011 2:44 am

Știu că adevărul doare și supără pe mulți,dar asta e situația actuală.În România,e nepotism,șpagă,relații.Dacă ar veni la putere cineva incoruptibil,un fel de Vlad Țepeș,mai mult de jumătate dintre români ar intra la pârnaie o vreme.3/4 dintre români și-ar pierde slujbele,și ar muri de foame,pentru că unii ca regii asfaltului,într-o economie de piață reală,nu ar fi în stare să producă una de-un leu.
Așa că aceia dintre românii care-și fac vacanțele în străinătate,se duc în Grecia,Spania,Mexic etc,apoi,plini de aroganță și cinism,plini de aere,ifose,,se întorc acasă și scriu pe diferite forumuri cum au fost ei în străinătate,cum au dres,unde au dormit,ba mai pun și poze cu piscina hotelului,cu camera în care s-au lăfăit, mai bine ar spune ei de unde au banii,nu cumva datorită unor relații,nepotisme,pile?
VWFAN
cappuccino

Mesajde vreausieu » Dum Sep 04, 2011 9:57 am

Aoleu! Si, uite-asa vei pleca iar dintre noi (ma refer la forum, fireste). Si asta fara sa ne fi convins sa mergem in vacanta in Romania....Dragos, te-ai putea totusi arata un pic mai tolerant fata de el, uite cum activeaza forumul de turism. In plus, omul chiar are intentii bune...

Si, nu, portretul turistului roman nu este cel pe care il faci tu. Sigur ca putem sa ne contrazicem fiindca nu cred ca exista statistici care sa dovedeasca dreptatea unuia dintre noi.

Nu neg ca in Romania exista indivizii despre care tu vorbesti, nu neg ca se castiga multi bani "negri", ca exista oameni care au sume uriase de bani pe care le folosesc in moduri care pe noi, muritorii de rand, ne lasa cu gura cascata (cu ar fi zeci de mii de euro pierduti intr-o noapte la cazino).

In mesajul tau pleci de la mai multe premize care mie una mi se par gresite. Nu toti oamenii sunt la fel, nu toti au aceleasi principii si aceleasi prioritati. Si, nu, nu sunt 90 % asa cum spui tu si doar pe ici-colo apare cate o exceptie. Nu toti pun pe primul plan casa, masina si cu atat mai putin economiile. Nu sustin ca unii sunt "homeless" si se duc in vacanta in Tenerife (ce ti-a venit sa dai de exemplu tocmai Tenerife? Nu e deloc scump - poti gasi cazare mai ieftina decat pe Costa Dorada de exemplu. Pentru noi, romanii, avionul e problema...). Sunt oameni care se multumesc cu casa pe care o au, poate fi o garsoniera sau pot locui cu parintii. Isi pot dori o casa mai mare dar e posibil sa nu renunte la calatorii pentru asta. Eu nu prea am inteles ideea asta cu casa si calatoriile, mi-a spus si mie candva cineva ca mai bine mi-as cumpara o casa decat sa ma plimb. Si i-am facut atunci un calcul, i-am aratat ca ar trebui sa nu plec 20 de ani nicaieri ca sa-mi cumpar o casa cu banii de calatorii. Asta se intampla acum multi ani. M-am gandit de multe ori la discutia asta in perioada in care preturile caselor cresteau si tot cresteau. La fel, cu masina, unii au o masina veche, uneori second-hand dar calatoresc. Cat despre banii pusi de-o parte...aici chiar exista statistici, romanii nu prea pun bani de-o parte.

Nu inteleg ideea "o excursie in strainatate costa 1000 euro dar romanii cheltuiesc zeci de mii". Nu, nu cheltuiesc zeci de mii. Ca nu ii au. Nu ma refer la cei putini pe care ii vezi in presa (si la mult-citatul ProTv). Ma refer la autocarele si avioanele pline care pleaca in Grecia, Turcia, Spania. La sutele de turisti care aleg un "pachet" de 500-1000 euro si mai au in buzunar o suta sau doua din care aduc un cadou celor de acasa...

Mai este un aspect. Oamenii nu sunt la fel. E atat de greu sa intelegi? Nu iubesc acelasi lucru. Unora le plac blondele inalte, altora nu. Daca tie iti plac blondele inalte chiar nu poti sa intelegi ca unora nu le plac? Tie iti place muntele. Iti place sa te plimbi, probabil ai conditia fizica necesara. Poti sa crezi ca exista si oameni carora nu le place muntele? Chiar exista. (Mie imi place. Dar aici ma opresc. Nu este o pasiune.) Unora le place marea. Si, iata, exista oameni carora natura nu "le spune" asa mare lucru. Ii poti numi snobi sau cum vrei tu dar ei simt in fata unui tablou sau in fata unei constructii exact ceea ce simti tu in fata unui peisaj de la munte. (Nu, eu nu ma numar printre ei.) Exista oameni care dintr-un motiv sau altul au visat anumite lucruri - unii sa vada Parisul, altii sa faca o croaziera. Poate nici ei nu stiu de unde le vin visele astea, nu mai stiu cand au vazut niste poze sau au invatat la scoala, la franceza, ceva care le-a alimentat visele.

Si mai sunt unii care au, asa, un dor de duca in ei. Asa sunt ei facuti, e un soi de "boala genetica". (Uite, aici ma incadrez.) Adica vad o poza si ii apuca asa, ceva, un gand care nu le da pace, un "vreau si eu acolo". Si uneori pun totul pe hartie si constata ca nu, nu se poate. Dar gandul tot vine si "dar daca totusi..." Si oamenii aia nu vor masina (cazul nostru - o Dacia veche si cu probleme, dar nu vreau alta masina; adica as vrea alta, dar nu este prioritatea mea), unora le si ploua in casa (aici, de fata) si tot amana reparatia si tot pleaca in strainatate, nu ca sa povesteasca altora cum a fost ci fiindca "ceva" i-a chemat, acel "ceva" care te cheama pe tine la munte i-a chemat in alta parte.

(Asta nu inseamna ca am renuntat la parerile mele legate de "bubele" turismului romanesc, dar am obosit sa mai repet.)
vreausieu
cappuccino

Mesajde Bucurie » Dum Sep 04, 2011 1:11 pm

E greu probabil pentru unii sa priceapa ca nu suntem facuti pe aceeasi lungime de unda in ceea ce privește destinatiile preferate, prioritatile in viața....
Cât despre turiști(fie ei si romani) ca peste tot si.... si. Important e sa dovedim noi buna creștere si încet încet poate reusim sa-i reeducam pe necivilizati(slabeeee sperante dar merita încercat!)
Bucurie
espresso

Mesajde VWFAN » Dum Sep 04, 2011 1:56 pm

orice s-ar zice trebuie sa ai bani ca sa mergi in strainatate..am vazut recent pe realitatea un cuplu de profesori in varsta care n-au mers de10 ani in excursii,nici macar in Romania
VWFAN
cappuccino

Înapoi la Turism