Ce masuri se impun fata de extremistii maghiari

Tot ce se intampla in jurul nostru si ne afecteaza... sau nu.

Moderatori: dargo, 121

Ce masuri se impun fata de extremistii maghiari

Mesajde Night_du » Vin Ian 28, 2011 4:44 pm

Acu vazui si eu, pe facebook (acolo ce mai sunt la zi cu stirile din tara)

Ce masuri se impun fata de extremistii maghiari de la Miercurea Ciuc, care au defaimat numele poetului Mihai Eminescu?

In dupa-amiaza zilei de 26 ianuarie, la doar cateva zile dupa aniversarea nasterii marelui poet roman, Mihai Eminescu, membrii fondatori ai Asociatiei de Cultura si Traditii Garda Secuiasca, Csibi Barna si Csiszer Lóránt, au organizat o „Actiune literara" in Miercurea Ciuc. Scopul: defaimarea numelui lui Eminescu si convingerea cetateniilor urbei ca poetul nu merita ca o strada din Miercurea Ciuc sa-i poarta numele.Care crezi ca ar trebui sa fie reactia autoritatilor fata de actiunea extremistiilor din Garda Secuiasca?

Imagine

Crap de furie. Da' cum e posibil asa ceva? Cum isi permit?
Au avut tot timpul ideea asta, ca Ardealul e al lor, au avut scoli in limba materna (nu am vazut pana acuma scoli in limba romana in Ungaria), au avut carti, au avut tot ce le-a trecut prin scafarlie...si tot nu au respect pt Romania?
Au primit prea multe, Ceausescu le-a dat prea multe, a fost prea permisiv.
Cand am dat examen la medicina, au avut pana si subiecte in limba maghiara, atata respect nu au avut sa invete limba tarii pe teritoriul careia se afla (UNDE...mai exista asa ceva?...sa dai examen intr-o institutie in limba ta materna?...si nu in limba tarii respective...)

Si pt ca au primit atatea, isi permit sa defaimeze un poet roman?
Nu conteaza daca a fost, sau nu, cel mai stralucit, dar e un poet national...si tu nu ai nici un drept sa faci asta. :evil:

Repet....nu e vb de marimea poetului, nu e vb de rasism (nu am nimic cu nimeni pana nu aduce atingere imaginii si identitatii mele de roman....si poetul roman, oricare ar fi el, face parte din identitatea mea de roman), e vb de concept in sine...cum iti permiti sa-ti iei lumea in cap, cum iti permiti sa fii atat de nerespectuos cu tara in care te afli?........... :evil:

(aici e vb de extremisti, nu de maghiarii cuminti, care-si vad de treaba...am o multime de prietene maghiare, deci faza cu rasismul cade...eu vb de extremisti...........)

Ce masuri se pot lua? Eu una le-as fi facut bagajele si i-as fi trimis in tara lor, daca tot nu le place in Romania..............
:evil:
Ultima oară modificat de Night_du pe Vin Ian 28, 2011 5:14 pm, modificat 1 dată în total.
-Fereste-te de cel ce-ti cere un deget. Si nu ii da toata mana. Pt ca iti va lua tot bratul si tot impotriva ta se va rascula, atunci cand vrei sa-ti iei mana inapoi....

Night_du
simply the best

Re: Ce masuri se impun fata de extremistii maghiari

Mesajde anena » Vin Ian 28, 2011 4:58 pm

Si eu zic la fel, sa fie expulzati din tara, daca tot nu le palce si nu se pot obisnui cu limba romana.
Este o prostie, nu poti contesta un poet recunoscut de o lume intreaga.
anena
frappuccino

Mesajde Night_du » Vin Ian 28, 2011 5:15 pm

Uite ca de draci nici sa corectez greselile nu am mai vazut. :|
-Fereste-te de cel ce-ti cere un deget. Si nu ii da toata mana. Pt ca iti va lua tot bratul si tot impotriva ta se va rascula, atunci cand vrei sa-ti iei mana inapoi....

Night_du
simply the best

Mesajde Busha » Vin Ian 28, 2011 5:19 pm

am vazut si eu mai devreme stirea asta si am ramas masca :sad: mi se pare de cacao ce au facut,pe bune...ma gandesc ca eu sunt tanara, insa ce sa zic de voi- nici nu vreau sa imi imaginez ce reactie aveti voi :|
" Nu trebuie, pe cat poti, sa te lasi ispitit a vorbi despre tine. Giosuè Carducci "
Busha
irish coffee

Înapoi la Ultima ora