Un cuvant pe zi...

Tot ce se intampla in jurul nostru si ne afecteaza... sau nu.

Moderatori: dargo, 121

Un cuvant pe zi...

Mesajde Night_du » Mie Mar 19, 2008 12:38 am

In virtutea faptului ca-mi este aproape imposibil sa corectez fiecare din postarile mele, de la topicul omonim, am deschis un altul...
Cu riscul sa calc pe nervi cu insistenta mea, dar consider ca mintea nu ar trebui lasata in stare de amortire.
Drept pt. care invit (din nou) la invatarea unui cuvant pe zi.

INSOL'IT, -A, insoliti, -te, adj. Care surprinde prin caracterul sau neobisnuit; neuzitat. - Din fr. insolite, lat. insolitus.

INSOL'IT adj. v. aparte, deosebit, individual, neobisnuit, singular, special.

INSOL'I//T ~ta (~ti, ~te) Care este contrar obiceiului; neobisnuit. /<fr. insolite, lat. insolitus
Night_du
simply the best

Re: Un cuvant pe zi...

Mesajde barboneli » Mie Mar 19, 2008 11:46 am

Night_du scrie:In virtutea faptului ca-mi este aproape imposibil sa corectez fiecare din postarile mele, de la topicul omonim, am deschis un altul...
Cu riscul sa calc pe nervi cu insistenta mea, dar consider ca mintea nu ar trebui lasata in stare de amortire.
Drept pt. care invit (din nou) la invatarea unui cuvant pe zi.

INSOL'IT, -A, insoliti, -te, adj. Care surprinde prin caracterul sau neobisnuit; neuzitat. - Din fr. insolite, lat. insolitus.

INSOL'IT adj. v. aparte, deosebit, individual, neobisnuit, singular, special.

INSOL'I//T ~ta (~ti, ~te) Care este contrar obiceiului; neobisnuit. /<fr. insolite, lat. insolitus

Sarumana Dna. Profesoara. Pui si io o intrebare ca stau cu deshtele ridicate de mult.... :) Dumneavoastra NE invatati in fiecare zi un cuvant ? Sau fiecare NE invata in fiecare zi un cuvant... ? Si io pe asta cu insol'it-ul il stiam... Nu aveti matale un cuvant pe care nu-l stiu...? :cool:
barboneli
frappuccino

Mesajde dorina17 » Mie Mar 19, 2008 3:05 pm

si-apoi degeaba dam noi copy/paste prin zona daca in fiecare zi ne ciocnim de cool, trendy...sau si mai si, naspa, nasol, beton.. :?
Imagine
In viata exista doua tragedii. Una e sa obtii ceea ce doresti cealalta sa nu obtii(G.B.S)
dorina17
blue eyes

Mesajde Night_du » Mie Mar 19, 2008 8:36 pm

COOL s.n. Maniera retinuta, interiorizata de interpretare in jazul modern. [Pr.: cul] - Cuv.engl. :P
Night_du
simply the best

Mesajde Night_du » Mie Mar 19, 2008 8:40 pm

N-are a face, Dorina. Sant sigura ca nici cuvintele noastre folosite mai rar, nu sant cunoscute de toti. (nici eu nu le cunosc, de aia le caut)

Barbo, fiecare poate posta ce cuvant doreste. Nu santem la scoala, dar mi-se parea de bun simt civic, sa facem cunoscut celorlalti, cate un cuvant mai rar folosit.

Am gresit cu ceva?
:)
Night_du
simply the best

Mesajde barboneli » Mie Mar 19, 2008 10:23 pm

Night_du scrie:N-are a face, Dorina. Sant sigura ca nici cuvintele noastre folosite mai rar, nu sant cunoscute de toti. (nici eu nu le cunosc, de aia le caut)

Barbo, fiecare poate posta ce cuvant doreste. Nu santem la scoala, dar mi-se parea de bun simt civic, sa facem cunoscut celorlalti, cate un cuvant mai rar folosit.

Am gresit cu ceva?
:)

Nu draga, n-ai gresit cu nimic si chiar daca greseai..., ce iti dadeam cateva la poponetz ? :cool: Nu !
Dar si trei cuvinte pe zi
In engleza de-nvatat
Iar nu e de lepadat...
:idea:
barboneli
frappuccino

Mesajde Night_du » Joi Mar 20, 2008 9:07 pm

abc'ede vb. intr. a (se) transforma in abces.
Night_du
simply the best

Mesajde Night_du » Sâm Mar 22, 2008 3:11 pm

ABHOR'A, abhorez, vb. I. Tranz. (Rar) A avea ura, dezgust, aversiune fata de cineva sau de ceva. - Din fr. abhorrer, lat. abhorrere.
Night_du
simply the best

Mesajde barboneli » Sâm Mar 22, 2008 4:14 pm

Ia uite..., asta cuvant chiar ca nu l-am auzit si nu l-am citit niciodata, pe bune ! De aici vine si verbul: "a bori"...? (vomita)
barboneli
frappuccino

Mesajde Night_du » Dum Mar 23, 2008 2:38 pm

ABDUCT'OR, abductori, adj. (In sintagma) Muschi abductor = muschi care indeparteaza un membru de axul median al corpului sau doua organe unul de celalalt. - Din fr. abducteur.
Night_du
simply the best

Mesajde barboneli » Dum Mar 23, 2008 2:52 pm

Vai de mine.... si esti numai la litera "A"... :shock: :) Daca mai scri multe cuvinte din astea... ce mai, mi-am muscat limba, mi-am spart un dinte... Nasol ! :cool: Mai mult de 1,5 ore am incercat sa nu ma gandesc si sa nu fac nici o conotatie, legatura... cu: " muschi care indeparteaza un membru de axul median al corpului "..., dar pama la urma am inceput sa caut axul median al corpului meu..., sa vad daca e...la ce va-ti gandit si voi..., s-au doar unii... :D
barboneli
frappuccino

Mesajde hasse » Mar Mar 25, 2008 12:58 am

ok
eu nu stiu ce inseamna pin-up girl...
am intalnit termenul intr-un articol despre o actrita; si m-am enervat la culme pt ca a fost folosit;
hasse
irish coffee

Mesajde Night_du » Mar Mar 25, 2008 1:04 am

pin-up
(d. femei) frumoasa, nurlie, cu vino-ncoace

http://hallo.ro/
Night_du
simply the best

Mesajde hasse » Mar Mar 25, 2008 1:16 am

merci;
nu ma asteptam sa primesc un raspuns asa de repede...
cum suna!!! "nurlie" ....
hasse
irish coffee

Mesajde barboneli » Mar Mar 25, 2008 1:20 am

Mie mi se pare ca suna mai aproape de... ananas
! :cool:
barboneli
frappuccino

Următorul

Înapoi la Ultima ora