Actorul Ovidiu Iuliu Moldovan a incetat din viata
Moderatori: dragos6, dia21, sweetsweet, 121
11 mesaje
• Pagina 1 din 1
Actorul Ovidiu Iuliu Moldovan a incetat din viata
Actorul a fost internat la Spitalul Universitar, in urma cu doua zile, el suferind de ciroza decompensata. Ovidiu Iuliu Moldovan avea 66 de ani.
Ovidiu Iuliu Moldovan a fost unul dintre cei mai apreciati actori romani. Personajul John Brad din filmele "Profetul, aurul si ardelenii", "Artista, aurul si ardelenii" si "Pruncul, petrolul si ardelenii", este cel care a imprimat imaginea actorului in memoria publicului de toate varstele. A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti.
Actorul a aparut in numeroase filme artistice, precum "Despre o anume fericire", regia Mihai Constantinescu (1974), "Actorul si salbaticii", regia Manole Marcus (1975), "Dincolo de pod" (1976 ), "Bietul Ioanid", regia Dan Pita (1980), "Castelul din Carpati", regia Stere Gulea (1982), "Intalnirea", regia Sergiu Nicolaescu (1983), "Punct si de la capat", regia Alexa Visarion (1986), "Cuibul de viespi", regia Horea Popescu (1988), "Craciun insangerat", regia Claudio Nasso (productie Canada, 1996).
In anul 2004, efortul depus in slujba cinematografiei i-a fost rasplatit cu Premiul Uniter pentru intreaga cariera.
sursa : www.evz.ro
D-zeu sa-l odihneasca in pace!

"Universul nu este constient de existenta ta. Relaxeaza-te!" (Anthony de Mello)
-

dia21 - frappuccino
A fost un actor extraordinar, Dumnezeu sa-l odihneasca...

nu trebuie sa fii trist ca n-ai fost remarcat. fii trist ca n-ai facut nimic remarcabil
-

danamaravela - irish coffee
Fizic de exceptie.
Expresie grava, introvertita, potrivit pt drame , nu pt.comedie.
66 de ani e putin! Dar ficatul de ce a cedat ? eu stiu ca ciroza fac in primul rand alcoolicii.
Constat ca nu mai sunt multi monstri sacri ai filmului in viata, doar Dinica, Rebengiuc, Nicolaescu.....Altii tineri nu apar, iar filmele de comedie sunt jalnice, mult sub cele realizate sub cenzura ceausista. Or lua filmele romanesti premii, dar ele sunt filme triste. Concluzia: natia asta romana se pare ce nu mai are pic de veselie.....de ce oare, ca doar ca nivel de trai lucrurile merg bine.
66 de ani e putin! Dar ficatul de ce a cedat ? eu stiu ca ciroza fac in primul rand alcoolicii.
Constat ca nu mai sunt multi monstri sacri ai filmului in viata, doar Dinica, Rebengiuc, Nicolaescu.....Altii tineri nu apar, iar filmele de comedie sunt jalnice, mult sub cele realizate sub cenzura ceausista. Or lua filmele romanesti premii, dar ele sunt filme triste. Concluzia: natia asta romana se pare ce nu mai are pic de veselie.....de ce oare, ca doar ca nivel de trai lucrurile merg bine.
Ultima oară modificat de yaluro pe Joi Mar 13, 2008 9:38 pm, modificat 1 dată în total.
-

yaluro - frappuccino
Nu auzisem inca, m-am intristat cumplit !
Dumnezeu sa-l odihneasca !
Dumnezeu sa-l odihneasca !
Gagica minca-ti-as are si ea fara numar... are motan, masina, sot si bicicleta, computere, etc etc... n-am io spatiu pe calculator cite are ea si implicit io care e a mea. Ergo, sint patron, jupin, zen la patrat.
-

ScumpiXa - mochaccino
yaluro scrie:Fizic de exceptie.
Din cele citite pe net reiese ca intr-adevar era alcoolic(se si observa pe fata).Colegul lui,George Mihaita,spunea ca de 10 ani avea probleme cu memoria si ca lucra greu devenind foarte retras(semn de delirium tremens??)
Sa-i fie tarina usoara!
-

arrom - frappuccino
arrom scrie:yaluro scrie:Fizic de exceptie.
Din cele citite pe net reiese ca intr-adevar era alcoolic(se si observa pe fata).Colegul lui,George Mihaita,spunea ca de 10 ani avea probleme cu memoria si ca lucra greu devenind foarte retras(semn de delirium tremens??)
Sa-i fie tarina usoara!
Nu a fost un actor iubit de public, fiindca nu a comunicat cu publicul. A fost un gen foarte interiorizat, mereu grav, trist (am inteles ca a avut o tinerete sau copilarie grea care l-au marcat). De aceea nici nu a fost distribuit in multe filme. S-a mentionat seria ardelenilor in america dar acolo nu a avut rol principal (nici nu avea cum intro comedie). Dupa revolultie a jucat intr-un singur film. Nu stiam ca a fost alcoolic, doar am banuit. Si Stefan Iordache (un actor mult mai mare!)a fost alcoolic (sper ca a fost!)....l-am vazut beat acum cca zece ani pe strada.
Fie-i tarana usoara !(ca scumpa e sigur, la cat costa un loc la Bellu)
-

yaluro - frappuccino
yaluro scrie:arrom scrie:yaluro scrie:Fizic de exceptie.
Sa-i fie tarina usoara!
Nu a fost un actor iubit de public, fiindca nu a comunicat cu publicul. A fost un gen foarte interiorizat, mereu grav, trist (am inteles ca a avut o tinerete sau copilarie grea care l-au marcat). De aceea nici nu a fost distribuit in multe filme. S-a mentionat seria ardelenilor in america dar acolo nu a avut rol principal (nici nu avea cum intro comedie). Dupa revolultie a jucat intr-un singur film. Nu stiam ca a fost alcoolic, doar am banuit. Si Stefan Iordache (un actor mult mai mare!)a fost alcoolic (sper ca a fost!)....l-am vazut beat acum cca zece ani pe strada.
Fie-i tarana usoara !(ca scumpa e sigur, la cat costa un loc la Bellu)
Interesant ce ai scris. Pacat ca pe siteul cinematografic international nu se pun date biografice amanuntite ale minunatilor actori romani.
O.I.Moldovan are familie,copii?
In vest sint cunoscuti Caramitru,Repan,Iures si alti citiva.
Sa inteleg c-a murit si Stefan Iordache?
De ce-i ingroapa pe toti VIP-ii tocmai la Bellu???

-

arrom - frappuccino
pai rebengiuc
e seful de comisii la IATC, sau a fost in multi multi ani dupa rascoala din 89. acolo se racoleaza actorii, si ai buni si ai ne buni. stere gulea si el e in comisii.
de ce plac mai mult cei fara personalitate decat cei cu ?
si apoi dramele e bune, ne face sa ne simtim mai putin in ....
de ce plac mai mult cei fara personalitate decat cei cu ?
si apoi dramele e bune, ne face sa ne simtim mai putin in ....
- florina1970
- cappuccino
11 mesaje
• Pagina 1 din 1