senzationalele noastre

Aici

Moderatori: dragos6, dia21, sweetsweet, 121

Re: senzationalele noastre

Mesajde mira2010 » Sâm Dec 03, 2011 10:13 pm

Sportiva Andreea Chiţu a câştigat medalia de aur, la categoria 52 de kilograme, iar Vlăduţ Simionescu pe cea de bronz, la plus 100 de kilograme, la Cupa Mondială de judo de la Jeju (Coreea de Sud), 2-3 decembrie 2011.

Imagine
mira2010
frappuccino

Mesajde Karina33 » Dum Dec 04, 2011 1:58 pm

O orădeancă a descoperit secretul tinereții şi a fost medaliată cu aur la un salon internaţional de inventică

Simona Bişboacă a lucrat opt ani până a obţinut metoda cea mai bună pentru extragerea antioxidanţilor din struguri
Imagine

Orădeanca Simona Bișboacă a uimit savanții de la Salonul Internațional de Inventică de la Varșovia (3-5 noiembrie), fiind medaliată cu aur şi argint pentru două produse originale, o „bombă“ de antioxidanţi şi propolis dizolvat în apă, fără alcool. Salonul Internațional de Inventică (3-5 noiembrie) de la Varșovia a marcat împlinirea a 100 ani de la acordarea premiului Nobel pentru chimie, Mariei Sklodowska Curie. Deși s-a aflat la prima participare la un astfel de eveniment, orădeanca Simona Bişboacă, în vârstă de 32 de ani, a uimit cu produsele sale elita cercetătorilor. Pentru produsul desemnat „cel mai puternic antioxidant" denumit „Antioxi Vita", Simona Bişboacă a fost medaliată cu aur şi i s-a acordat un premiu special din partea Asociaţiei Inventatorilor din Coreea de Sud. Al doilea produs prezentat de către Simona Bişboacă a fost cel intitulat „Propolis dizolvat în apă", care i-a adus medalia de argint şi un premiu special, oferit de către Asociaţia Asiatică pentru Invenţii şi Creativitate. La salon au participat cercetători din peste 30 de țări, din Europa, Orientul Mijlociu şi Asia.
Tinereţe din reziduri de struguri
Tânăra inventatoare este doctorand şi a absovit Facultatea de Tehnologia şi Prelucrarea Produselor Alimentare, din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, în anul 2003. Încă dinainte de a termina facultatea, din 2001, când a fost la un schimb de experienţă la Bologna, Simonei i-a venit ideea realizării acestui produs antioxidant, pe bază de sâmburi, pieliţe şi rahis de struguri atent selecţionaţi. „Un flacon de 100 de ml are principii active în echivalentul a 80 de litri de vin Cabernet Sauvignon, despre care se ştie că are cel mai mare conţinut de antioxidanţi", a spus Simona Bişboacă. Aceasta a lucrat pe cont propriu, timp de opt ani, la găsirea metodei de a extrage şi a stabiliza antioxidanţii din struguri, într-o concentraţie atât de mare. „Mi-am făcut un laborator acasă, iar pentru anumite analize mergeam la laboratorul facultăţii. Am încercat foarte multe variante şi trebuie să recunosc că au fost zile întregi în care nu am ieşit din laborator", a povestit Simona, care pentru a se putea întreţine pe timpul cercetărilor, care cereau investiţii în timp, dar şi în bani, a lucrat ca designer de interior şi exterior. „Acum nu mai am timp de design, fiindcă ma axez exclusiv pe cercetare", a spus Simona, care va participa în luna decembrie la un nou salon de inventică, la Seul, alături de fratele său Adrian Timar, care a ajutat-o de altfel şi în cercetările întreprinse până acum. Cei doi lucrează împreună la noi produse, pe nişa produselor alimentare fără aditivi.

Bombă de antixodanţi şi propolis
Întrebată dacă „Antioxi Vita" este un elixir al tinereţii fără bătrâneţe, orădeanca s-a abţinut să-şi laude „marfa", însă a recunoscut că acesta are proprietăţi care reduc îmbătrânirea celulară. „Produsul te ajută să îmbătrâneşti încet, frumos şi sănătos", a spus cercetătoarea în chimie alimentară. Potrivit acesteia, cel mai în vârstă consumator al produsului creat de ea are 89 de ani şi consumă 5 ml pe zi, iar cel mai tânăr are doi ani. Pentru adulţi şi tineri, doza recomandată este de 2 ml pe zi. „Propolisul dizolvat în apă", al doilea produs cu care a impresionat în Varşovia, este deosebit prin faptul că nu conţine alcool, putând fi folosit chiar şi de către copii. Ambele invenţii au fost brevetate şi se găsesc în magazine naturiste şi farmacii din toată ţara.
Mândră că e româncă
De doi ani, Simona este membră a Asociţiei Inventatorilor din România. În ciuda faptului că a stârnit interesul unor cercetători din toată lumea, Simona nu se gândeşte să plece din ţară. Este mândră de faptul că este româncă, iar invenţiile sale poartă însemnul „produs românesc". „Deviza mea este: dacă vrei, se poate", a spus, şi chiar a demonstrat, Simona. „Există posibilitatea să încep să export în Polonia şi sunt în discuţii avansate cu reţele de distribuţie din Italia şi Germania", a mărturisit orădeanca, semn că inventica românească este pe drumul cel bun, în ciuda tuturor piedicilor.
viatzaerozsirozestelumeatoata
Karina33
irish coffee

Mesajde pitbully » Lun Dec 05, 2011 10:02 pm

toata stima
Viziune înseamna sa vezi lucrurile nu cum sunt, ci cum vor fi...

Orice vis poate deveni realitate cu conditia sa sti ce sa visezi...
pitbully
frappuccino

Mesajde mamitza_16 » Lun Dec 05, 2011 11:17 pm

asta e topicul pe care imi face muuuuulta multa placere si intru.. ...
si trebuie sa recunosc ,e meritul mirei ca ea l-a initiat ;) ! ce-i drept ,e drept ...
mamitza_16
frappuccino

Mesajde mira2010 » Mar Dec 06, 2011 2:17 pm

Irina Begu a fost numită de reprezentanţii media internaţionale "Revelaţia anului".

Interviu-fulger
O calitate? Sînt foarte ambiţioasă.
Un defect? Încă sînt destul de timidă.
Ce nu-ţi place la ceilalţi? Cînd cineva minte.
Dar ce observi cu plăcere? Dacă are un aer simpatic. Îmi plac persoanele vesele.
Ce te face să rîzi? Mă simt bine în anturajul meu de la turnee, cînd sînt cu antrenorii, ne distrăm, glumim, ne înţelegem foarte bine. Nu-mi place monotonia.
Dar să plîngi? Sînt o fire sensibilă, aşa că într-o zi mai proastă e foarte posibil să plîng.
Şi la filme? Daa, de ce nu? La Titanic am bocit rău de tot.
Oraşul favorit? New York.
Ţara în care şi-ar plăcea să trăieşti? Germania. De fapt, am şi locuit acolo la mătuşa şi unchiul meu, care sînt stabiliţi în regiunea Bayern.
Ce-ţi place cel mai mult acolo? Unii spun că germanii sînt prea stricţi, dar eu apreciez faptul că regula e regulă. Poate că noi sîntem mai inventivi, mai creativi, găsim soluţii, dar ne şi strecurăm mai mult decît alţii.
O fructă? Nectarină.
Băutură? Suc de mere cu apă minerală.
Floare? Îmi plac trandafirii şi orhideele.
Un fel de mîncare? Schweinebraten mit klosse. E ceva specific german, carne de porc tăiată felii subţiri, cu sos şi găluşti care au miez de pîine.
Dar ce mănînci de obicei? În timpul turneelor, paste, piept de pui, salate, încerc să mănînc şi peşte măcar o dată pe săptămînă.
Cel mai scump lucru pe care ţi l-ai luat? O geantă, pe care am dat 900 de euro.

CV Irina Begu
Născută pe 26 august 1990, la Bucureşti
Are 1,81 m şi 67 kg
Dreptace, rever cu două mîini
2011: 2 finale (Marbella, Budapesta), semifinale la Dallas, sferturi la Palermo. În circuitul challenger: 2 victorii (Bucureşti, Cáli), finală la Marsilia
Cel mai bun loc al carierei: 38 (pe 12.09.2011)
Cîştiguri din tenis: 339.683 dolari

Imagine
mira2010
frappuccino

Mesajde mira2010 » Vin Dec 09, 2011 3:05 pm

Cella Neamţu a primit premiul Academiei Române ION ANDREESCU în domeniul artelor plastice, pentru întreaga creaţie.
Imagine
Cela Neamtu este o maestra a artei decorative romanesti. I se spune tesatoarea de lumina. Tapiseriile sale au ajuns in peste 20 de tari. A intrat in competitiile internationale dupa ce a absolvit Institutul de arte plastice "Nicolae Grigorescu" din Bucuresti in 1966. Este o prezenta constanta la manifestarile artistice şi zeci de tapiserii ale artistei se afla in mari colectii de arta din strainatate. In lucrarile sale, Cela Neamtu combina tehnica clasica fina de haute lisse cu punctul de la Putna, un fel de broderie cu lana groasa si pas larg.
Cela Neamtu te cucereste prin modestie si naturalete. In compozitiile ei se regasesc cateva cicluri definite: Hrisoave, Ferestre, Pasarile crangului, Arheologie, Altare, Miniaturi. Un exceptional album Cela Neamtu, aparut in 2000, sub semnatura Doranei Cosoveanu, renumit critic de arta, ne introduce in lumea fascinanta si linistitoare a operelor artistei.
http://www.crestinortodox.ro/interviuri/tesatoarea-lumina-deschide-ferestre-spre-ierihon-70513.html
http://ionirimescu.wordpress.com/2011/02/23/cela-neamtu/
mira2010
frappuccino

Mesajde mira2010 » Mie Dec 14, 2011 2:26 am

Irina Petrescu a primit premiul Academiei Române ARISTIZZA ROMANESCU în domeniul artelor spectacolului pentru creaţia teatrală şi cinematografică.

Imagine
Si-a facut debutul in film la 17 ani, iar pe scena 6 ani mai tarziu, la Teatrul "Lucia Sturdza Bulandra", caruia i-a ramas fidela si pe care l-a perceput intotdeauna ca o mare familie. A jucat in filme precum "Valurile Dunarii", "Rautaciosul adolescent", "Strainul", "Duminica la ora 6", "Hotel de lux" si in nenumarate piese de teatru.
Imagine
Acum o doamna eleganta, rafina­ta, misterioasa, care, atunci cand reusesti sa o convingi sa vorbeasca, o face cu firesc si modestie, usor nostalgic, desi este o persoana ra­cordata la tot ceea ce inseamna nou si modern in societate. Ii place sa asculte muzica clasica, ii plac evenimentele - Festivalul Enescu, targu­rile de carte, calatoriile de serviciu, ii place sa citeasca, ii plac bijuteriile fantezie, ii place moda, dar nu neaparat asa cum o dicteaza jurnalele sau podiumurile. Ii place moda care nu e la moda! Ii place in general na­turaletea. Si, firesc, detesta "ipocrizia, prefacatoria, min­ciuna in general. Spusa sau jucata. Si-n viata si pe scena".

http://www.romanialibera.ro/timpul-liber/timp-liber/irina-petrescu-un-actor-de-moda-veche-care-tine-la-teatrul-de-repertoriu-175058.html
http://www.formula-as.ro/2005/662/lumea-romaneasca-24/irina-petrescu-5913
mira2010
frappuccino

Mesajde mira2010 » Vin Dec 16, 2011 1:32 am

Turneul naţional extraordinar intitulat Cele trei dive se va desfăşura la Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Bucureşti, în perioada 17 - 23 decembrie 2011, după următorul program:
Sala Filarmonicii din Iaşi, pe 17 decembrie, ora 19;
Sala Auditorium Maximum UBB din Cluj Napoca pe 19 decembrie, ora 19;
Sala Capitol din Timişoara pe 21 decembrie, ora 19;
Sala Radio, Bucureşti, pe 23 decembrie, ora 19.
Artistele vor cânta împreună cu Orchestra Naţională Radio dirijată de Iurie Florea, fiind acompaniate la pian de Horia Mihail.

Imagine

Unul dintre numele celebre ale generaţiei sale la nivel internaţional, mezzo-soprana Ruxandra Donose s-a bucurat de aprecierea criticii şi a publicului pe scenele de operă şi în sălile de concert peste tot unde a cântat în întreaga lume. Vocalitatea ei expresivă, muzicalitatea şi eleganţa prezenţei scenice i-au permis abordarea unui repertoriu larg atât de operă cât şi vocal-simfonic. De la Opera de Stat din Viena, angajamentele au condus-o în întreaga lume, de la Royal Opera House Covent Garden din Londra la Metropolitan Opera New York, de la San Francisco Opera la operele naţionale din Paris, Berlin, Los Angeles, Munchen, Madrid sau Tokyo.

Teodora Gheorghiu a cântat alături de o serie dintre cei mai importanţi dirijori din lume, precum Seiji Ozawa, Franz Welser-Möst, Marco Armiliato, Bertrand de Billy, Peter Schneider, Adam Fischer şi Christophe Rousset. În afara scenei de operă, cariera Teodorei Gheorghiu este bogată în apariţii în recitaluri şi concerte vocal-simfonice. Dintre reperele acesteia, amintim colaborările cu Academy of Ancient Music din Londra, Orchestre Symphonique de la Monnaie, Orchestre National de Belgique, Lucerne Symphony Orchestra.

Leontina Văduva, o mare soprană cu o voce lirică inconfundabilă, excelează în personajele pline de poezie precum cel al Julietei, al Violetei din Traviata sau al Margaretei din Faust, creaţii în care şi-a demonstrat măiestria artistică şi farmecul inimitabil. Din marile scene pe care a cântat amintim Paris (Opera Bastille, Châtelet, Opera Comică, Théâtre des Champs Elysées, Sala Gaveau), Londra (Covent Garden), Milano (La Scalla), Viena (Staatsoper), New York (Metropolitan).
mira2010
frappuccino

Mesajde mira2010 » Mie Dec 21, 2011 10:51 am

Elizabeta Samara a fost desemnată cea mai bună sportivă a anului de către Federaţia Romană de Tenis de Masă, după ce a devenit campioană europeană la dublu mixt, şi vicecampioană europeană la dublu feminin şi cu echipa.
Imagine
Imagine
In clasamentul pe 2011, Samara a fost urmată de Daniela Dodean, şi ea vicecampioană europeană la dublu fete şi cu echipa, şi de Adrian Crişan, medaliat cu bronz la Campionatul European de dublu mixt. Toţi trei sunt calificaţi la Jocurile Olimpice de la Londra.
Imagine
mira2010
frappuccino

Mesajde mira2010 » Joi Dec 22, 2011 10:17 am

Maria Crăciun şi-a lansat, la începutul lunii decembrie, primul ei album, intitulat "Cântec pentru mama", cu melodii dedicate atât mamei ei, cât şi admiratorilor muzicii ei. Cea care o susţine întotdeauna necondiţionat, cea care s-a zbătut mereu ca visele Mariei să se împlinească este chiar mama ei, Cătălina Lovin. Acum Maria este la Roma, la Concertul extraordinar de Crăciun transmis de la Auditorium (Vatican) şi se numără printre artiştii care vor intra în audienţă la Papa Benedict al XVI-lea.

Imagine

http://www.youtube.com/watch?v=4tzK5evNdtg&feature=related
mira2010
frappuccino

Mesajde mira2010 » Lun Dec 26, 2011 2:44 pm

Crina Coco Popescu, Horia Colibăşanu, Janos Torok şi Zsolt Torok au fost desemnaţi sportivii anului 2011 de către Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă.

La alpinism de altitudine, cea mai valoroasă reuşită a senioarelor din România în 2011 a fost considerată cea a braşovencei Crina Coco Popescu (CS Montan Altitudine - Râşnov), care a escaladat vulcanul Sidley din Antarctica încheind astfel Circuitul Seven Volcanoes, al celor mai înalţi vulcani de pe fiecare continent. Pe locul doi în topul senioarelor se află tot o braşoveancă, Felicia Enache (CS Natural High Braşov), care a urcat pe vârful Cho Oyu din Himalaya (8.201 metri).

Felicia Enache: Escaladarea masivului Himalaya a fost o dorinţă a mea de când m-am apucat de alpinism. Am ajuns recent, după mai multe vârfuri importante, pe care le-am escaladat. A fost ultima parte a unui proiect, la care au mai participat Bogdan Pintilie şi Catrinel, fiica mea. Din păcate, nu am reuşit să escaladăm împreună vârful, Bogdan şi Catrinel oprindu-se la 6300 metri. Am fost nevoită să-mi continui de una singură drumul şi am ajuns unde mi-am propus, adică pe vârful de 8201 metri. A fost greu, mai ales din cauza lipsei de oxigen, însă mi-am dozat efortul şi am adaptat ritmul de mers celui respirator. Mi-am cunoscut limitele şi am încercat să ma adaptez condiţiilor. Am avut şi noroc de vreme bună, pentru că am reuşit astfel să ma orientez perfect şi să ajung la destinaţie.
Performanţa este cu atât mai remarcabilă, cu cât Felicia Enache are 55 de ani şi a escaladat vârful fără oxigen ajutător. Din acest punct de vedere, sportiva (foto stânga, alături de fiica sa) a realizat o performanţă unică în alpinismul românesc.

Imagine
mira2010
frappuccino

Mesajde mira2010 » Joi Dec 29, 2011 2:04 pm

Elevii români participanţi la a VIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe pentru Juniori, desfăşurată în perioada 1-11 decembrie 2011, în Africa de Sud (Durban), au obţinut şase medalii: două de argint şi patru de bronz.
Cei doi olimpici medaliaţi cu argint sunt Dumitru Călugăru (clasa a VIII-a/Şcoala Generală „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu) şi Ioan Ignat (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa). Medaliile de bronz au fost cucerite de Lucica Ştefania Moroianu (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa), Camelia Diaconu (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi), Elena Oana Băran (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), respectiv Daniel Adrian Aleca (clasa a VIII-a/ Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa).
Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori este un concurs de tip integrativ în care elevii susţin trei probe (două teoretice individuale şi una practică pe echipe formate din 3 membri) la trei discipline (chimie, biologie şi fizică). La ediţia din acest an au fost prezenţi 252 de elevi din 40 de ţări.
mira2010
frappuccino

Mesajde mira2010 » Sâm Ian 07, 2012 8:45 pm

Adriana Oprea-Popescu a scris, in 4 ianuarie 2012:

Cum să furi o ţară

E mai simplu decât dacă ai fura o maşină din faţa blocului. Trebuie doar să faci parte din gaşca potrivită şi să ai sânge-n instalaţie, după cum bine spunea deunăzi un clasic în viaţă. Hoţii au mai multe metode de operare; în cazul de faţă, ele pot fi puse în practică gradat sau concomitent, în funcţie de nevoi si de oportunităţi.

Metoda şuţilor. Hoţii de buzunare umblă în haite, de câte trei-patru, fiecare membru având sarcini bine definite. Unul bagă păgubitul la înghesuială, altul îi blochează calea, în vreme ce al treilea „operează”. Ceilalţi membrii ai grupului ţin „tira” sau „stau de şase”, pe principiul „urma scapă turma”.

O ţară poate fi înghesuită la cozi, ca o turmă de oi împinsă în ocol la ora mulsului. Se ademeneşte cu baxuri de ulei, bormaşini, tigăi, mălai sau zahăr, după ce în prealabil şuţii s-au asigurat că puterea de cumpărare e la nivelul solului, iar victimele pot fi uşor ademenite. Şi-n timp ce ţara se calcă în picioare să prindă promoţiile, i se fură, os cu os, toată coloana vertebrală. Cu tot ce mai e primprejurul ei: verticalitate şi demnitate.

Metoda „somnifer pentru pasager”. E pusă în practică de cei care au tupeu şi papagal. Hoţul trebuie să interacţioneze cu victima (ea e agaţată, de obicei, într-un mijloc de transport în comun care circulă pe distanţe mari), să se facă plăcută şi să-i câştige încrederea pentru ca, la momentul oportun, să-i poată servi, galant, un pahar cu apă, suc ori cafea. Cu somniferul aferent. O dată adormită, victima e apoi deposedată de toate bunurile.

O ţară poate fi adusă în stare de inconştienţă prin consum repetat şi excesiv de baliverne, pseudo-informaţii şi circ. Spălarea creierului prin maşina mass-media e mai eficientă decât orice drog. Pe verificate, prea puţini mai ştiu astăzi câte ministere sunt în România şi cu ce se ocupă fiecare, însă toată lumea deţine informaţii despre ce incantaţii făcea Oana Zăvoreanu la vrăjitoare. Tembelizorul lucrează la capacitate maximă. Şi-n timp ce ţara stă cu sufletul la gură să vadă cum întind soţii Truică de copiii lor, i se fură, sinapsă cu sinapsă, toată bruma de creier ce i-a mai rămas. Lăsându-i-se totuşi un neuron, capabil să recunoască pătrăţelul, înainte de a pune ştampila la votare.

Metoda „tacos” e importată din Spania. Victimele care merg pe stradă sunt împroşcate de la etaj cu o substanţă dubioasă, cu aspect de vomă. Profitând de stupoarea şi de greaţa victimei, apare imediat un „binevoitor” ce se oferă să ajute cu apă şi cu şerveţele. În vreme ce atenţia victimei e concentrată numai pe operaţia de curăţare, partenerul „binevoitorului” îi subtilizează bunurile şi dispare.

O ţară poate fi împroşcată cu mizerii din toate direcţiile. Dinăuntru, cu etichete obscure lipite pe breasla poliţiştilor, a medicilor, a profesorilor sau a judecătorilor. Din afară, prin miştocăreala ce se face pe seama noastră prin alte ţări, umilinţă faţă de care noi avem întotdeauna poziţia lui „Mutulică a făcut pe el de frică”. Şi-n vreme ce ţara, dezgustată, închide ochii, să nu mai vadă mizeria, i se fură din boccele şi ultima firimitură de mândrie.

Metoda „harta”. Se lucrează în echipă. „Momeala”, o persoană bine îmbrăcată, cu un aer dezorientat, cere ajutorul şoferilor ce vin sau pleacă din parcările aglomerate, pentru a găsi o adresă pe harta ce o ţine-n mână. Pentru a-l ajuta, victima coloară din maşină. Şi-n timp ce încearcă să ajute „rătăcitul”, dându-i indicaţii, partenerul acestuia se strecoară în vehicul, de unde fură obiectele de valoare.

I se pune ţării în faţă o hartă. Şi i se aminteşte că în UE există libera circulaţie a persoanelor. Apoi, ţara e privită în ochii şi i se spune: „cui nu-i convine, poate să plece”. Iar oamenii pleacă. Şi-n vreme ce ei se duc, prea rar spre fericire şi împlinirea tuturor dorinţelor, ţării i se fură sufletul. Şi speranţa că poate-i va fi vreodată mai bine.

M-am trezit într-o dimineaţă, m-am uitat pe geam şi am văzut că ţara dispăruse. Nu asfaltul, care-i pus de firma lu' Cutare, nu bordurile sau panseluţele, care-a ale lu' Cutărescu, nu câmpiile pe care ni le cumpără străinii, nu munţii, care-s trecuţi prin declaraţiile de avere, nu aurul care-i deja arvunit. Ci România mea, România din noi toţi. România căreia-i aparţinem şi care ne aparţine, ea nu mai era. Am deschis ochii, am privit înspre oameni şi n-am mai văzut-o. A dispărut peste noapte, furată pe şest şi fără urme, mai uşor şi mai simplu decât dacă ai fura o maşină din faţa blocului.

http://www.jurnalul.ro/editorial/cum-sa-furi-o-tara-600482.htm
mira2010
frappuccino

Mesajde mira2010 » Mie Ian 18, 2012 10:01 am

Manuela Prajea este profesoară de matematică la Colegiul Naţional Traian din Drobeta Turnu Severin și se poate mândri cu o carieră impresionantă. În fiecare an, cel puţin trei elevi formaţi la clasele sale au fost acceptaţi la marile universităţi din America.
Acesteia i s-a decernat Certificatul The National Society of High School Scholars, fiind astfel printre cei zece profesori care anual primesc această distincție.
„Consiliul Director al asociaţiei NSHSS - instituţia care stabileşte acordarea distincţiilor - îl are ca preşedinte pe Mr. Claes Nobel, iar membrii ei sunt laureaţi ai Premiului Nobel în perioada 1995 - 2003 în domenii ştiinţifice diferite. Sunt încă foarte emoţionată de această nobilă recunoaştere internaţională şi cred că este unul dintre cele mai mari onoruri pe care un profesor le poate primi pentru cariera sa, acela de a fi recunoscut internaţional la un asemenea nivel“, a declarat Manuela Prajea.
Ceremonia de oferire a premiilor s-a desfăşurat în SUA, în prezenţa a numeroase oficialităţi şi personalităţi, printre care şi guvernatorul statului Georgia, reprezentanţi ai Departamentului de Stat al SUA, dar şi ai mediului academic de pe întreaga planetă.

Imagine
mira2010
frappuccino

Mesajde mira2010 » Vin Ian 20, 2012 1:43 pm

Alina Popescu, studentă în anul III la Economie la Harvard, nu şi-a uitat profesoara şi a nominalizat-o pe Manuela Prajea pentru Premiul Claes Nobel.

„În clasa a X-a, când am fost studentă la un liceu american, am reuşit să devin membră a Asociaţiei celor mai buni elevi de liceu din întreaga lume, o asociaţie fondată de familia Nobel, cu reprezentanţă în 120 de ţări. Fiecare student membru are dreptul de a nominaliza un profesor care îi este cel mai drag pentru că i-a influenţat traiectoria academică în cel mai semnificativ mod. Eu am ales-o, din toată inima, pe doamna profesoară Manuela Prajea, pentru că m-a învăţat cât de frumoasă poate fi ştiinţa matematică".

Imagine

http://www.adevarul.ro/actualitate/social/Profesoara_care_a_uimit_America_0_629937536.html#
mira2010
frappuccino

AnteriorUrmătorul

Înapoi la VIP