senzationalele noastre

Aici

Moderatori: dragos6, dia21, sweetsweet, 121

Re: senzationalele noastre

Mesajde mira2010 » Lun Sep 12, 2011 12:47 pm

Laureatii Concursului International “George Enescu” 2011
Castigatorii sectiunii vioara au fost: Locul II – ex aequo Kayayzan Haik – Conunova Alexandra (n. Republica Moldova), Locul III - Szalai Antal iar locul I – nu s-a acordat.

Imagine
mira2010
frappuccino

Mesajde mira2010 » Lun Sep 19, 2011 10:24 pm

Echipajul feminin de dublu rame fără cârmaci, format din Camelia Lupaşcu şi Nicoleta Albu, a câştigat medalia de aur la Campionatele Europene de canotaj de la Plovdiv (Bulgaria).
Echipajul a dominat cursa de la un capăt la altul şi a încheiat cei 2000 de metri cu timpul de 7:29.22 minute. Pe locul secund s-a clasat Belarus (7:31.50 minute), iar medalia de bronz a revenit Italiei (7:37.79 minute).

Imagine

Echipajul feminin de 8 plus 1, format din sportivele Maria Bursuc, Ionelia Zaharia, Cristina Grigoraş, Irina Dorneanu, Adelina Cojocariu, Andreea Boghian, Roxana Cogianu, Eniko Mironcic şi Teodora Gidoiu, a încheiat cursa de 2000 de metri cu timpul de 6:14.98 minute, performanţă care i-a adus medalia de aur. Medalia de argint a revenit Belarus (6:20.52 minute), iar cea de bronz Ucrainei (6:23.82 minute).

Imagine
mira2010
frappuccino

Mesajde mira2010 » Mar Sep 20, 2011 6:43 pm

A V-a editie a Olimpiadei Internationale de Stiinte ale Pamantului (International Earth Science Olympiad – IESO) s-a desfășurat în perioada 5-14 septembrie, la Modena (Italia) si au participat 104 elevi din 34 de tari. Competitia a testat cunostintele participantilor in geologie, geofizica, meteorologie, oceanografie si astronomie.

Rezultatele obținute de Romania:

medalie de aur (David Cristian Calin, clasa a IX-a, Colegiul Costache Negruzzi din Iasi, punctaj maxim)
medalie de bronz (Ana Maria Istrate, clasa a XI-a, Colegiul National Emil Racovita din Iasi)
medalie de bronz (Petruta Chersunaru, clasa a X-a, Colegiul National Nicolae Balcescu din Braila)
medalie de bronz (Vlad Moisoiu, clasa X-a, Grupul Scolar Korosi Csoma Sandor din Covasna)
premiu special pentru proiecte (obtinut de Vlad Moisoiu).

http://www.n24plus.ro/data_files/articole-video/4027-succes-al-elevilor-rom-ni-la-olimpiada-interna-ional-de-tiin-e-ale-p-m-ntului_olimpici-geografie-n24site.flv
mira2010
frappuccino

Mesajde mira2010 » Joi Oct 13, 2011 5:40 pm

"În fiecare an sunt vreo 30 de români pe la Princeton. E o gaşcă întreagă, au comunitatea lor, site-ul lor", spune Radu Gologan (coordonator al lotului de olimpici la matematică al României). În timpul liceului, Ana Caraiani a cucerit medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Matematică de două ori, în 2002 şi 2003.
Au urmat apoi studiile universitare de la Princeton, timp în care a reuşit o performanţă interesantă: a devenit prima femeie dublu-laureată a competiţiei William Lowell Putnam, una dintre cele mai aprige competiţii matematice din Statele Unite.
După Princeton, a făcut pasul spre Harvard, pentru doctorat. Ajungem astfel în prezent şi continuăm discuţia cu Radu Gologan, care are o veste grozavă: "Ana are acum una dintre cele mai valoroase 20 de teze de doctorat din lume".

Imagine

http://www.greatnews.ro/index.php/actual/cine-sunt-matematicienii-care-tin-scoala-romaneasca-pe-locul-10-in-lume.html
mira2010
frappuccino

Mesajde mira2010 » Lun Oct 17, 2011 12:16 pm

CM Scrima Romania, campioana mondiala la spada

Echipa feminina de spada a Romaniei a invins China (27-26) in finala Campionatului Mondial de Scrima de la Catania. Ana Maria Branza, Simona Alexandru, Anca Maroiu si Loredana Dinu si-au aparat astfel succesul de anul trecut, cand au castigat de asemenea medaliile de aur ale disciplinei.

Simona Alexandru a fost sportiva care a adus punctul decisiv, la fel ca si in semifinala cu Germania, castigata de "tricolore" cu 24-23.
Disputa dintre Li Na si Simona Alexandru a fost dramatica. La epuizarea timpului, scorul era egal, 26-26, iar arbitrii au oferit un minut suplimentar, in care prioritatea era a Chinei. Simona Alexandru a reusit tusa decisiva si Romania a castigat medaliile de aur!

Imagine
Simona Alexandru, tusa decisiva!
mira2010
frappuccino

Mesajde mira2010 » Dum Noi 13, 2011 2:05 am

Nadia Comăneci, la 50 de ani

Imagine

Nu doar în România este sărbătorită Nadia Comăneci, la împlinirea vârstei de 50 de ani. Într-un interviu acordat cotidianului german „Die Welt”, Nadia vorbeşte deschis despre ce simte la împlinirea acestei frumoase vârste. „După ce mi-am încheiat cariera de gimnastă nu m-am mai urcat pe nici un aparat. Acum fac fitness şi merg mult cu bicicleta. Gimnastica s-a încheiat pentru mine, nu mai am 14 ani”, spune Nadia. Inclusa în topul celor 100 de femei care au marcat secolul al XX-lea, fosta gimnastă spune că încă îşi aduce aminte cu exactitate de ziua când a primit cele cinci note de 10, la Montreal.

Pentru Nadia, familia este şi va rămâne pe primul loc. „Fiul meu Dylan (7 ani) este cea mai mare realizare a vieţii mele. Este adevărat că am scris istorie la Montreal, însă copilul meu mi-a oferit cu totul altceva. Dragostea şi căldura sufletească necesară pentru a creşte această mica comoară. Dylan mi-a schimbat viaţa şi m-a schimbat pe mine. Am învăţat să am răbdare”, consideră Nadia.

Vârsta nu este impediment pentru fericirea fostei gimnaste. „Săptămâna trecută am întâlnit-o pe Peggy Fleming, campioană olimpică la patinaj în 1968. Ea a împlinit 63 de ani şi o întrebam ce face de arată aşa bine. Mi-a răspuns râzând că totul vine de la cariera ei în patinaj. A stat prea mult în frig şi s-a conservat. Eu vă spun sincer că la 20 de ani consideram că bătrâneţea începe cu persoanele care împlinesc 40. Acum, eu am împlinit 50 şi mă simt încă tânără. Nu mă gândesc la vârstă, mă gândesc doar la ce să fac ca să fiu zilnic fericită”, a încheiat Nadia pentru Die Welt.

http://www.jurnalul.ro/sporturi/interviu-nadia-comaneci-die-welt-596391.htm
mira2010
frappuccino

Mesajde mira2010 » Sâm Noi 19, 2011 5:35 pm

Crina Coco Popescu se afla într-o nouă expediţie lângă deşertul Atacama din America de Sud.
Sportiva încearcă să urce, în decurs de doar 40 de zile, pe cinci vârfuri situate în lanţul Cordilierilor: Ojos del Salado (6.880 m), Tre Croces Sur (6.613 m), Incahuasi (6.621m), Tre Croces Cent (6.749 m) şi Pissis (6.795 m).

În mai puţin de şase săptămâni, românca va trece prin temperaturi extreme: de la +40, 50°C, cât se înregistrează în deşertul Atacama, aflat la baza munţilor, la -25°Celsius, cât ajunge pe vârfuri.

Imagine
mira2010
frappuccino

Mesajde mira2010 » Lun Noi 21, 2011 1:52 pm

Simona Noja este, în domeniul baletului, un nume de referinţă la nivel internaţional, fiind timp de peste 10 ani, între 1995 şi 2006, prim-balerină la Opera de Stat din Viena. Din 2010 ea este directoare a Şcolii de balet a Operei vieneze. Simona Noja a revenit la Cluj la invitaţia coregrafului Vasile Solomon, noul conducător al ansamblului de balet al Operei clujene şi fost profesor al balerinei, participand la realizarea unui spectacol.
Celebra balerină a declarat că, atunci când a aflat că fostul său profesor a preluat conducerea ansamblului de balet al Operei clujene, primul său sentiment a fost bucuria că se va putea întoarce la Cluj, pentru a contribui la ridicarea nivelului baletului din capitala Transilvaniei.

Imagine

http://www.formula-as.ro/2003/592/planete-culturale-30/simona-noja-4564
mira2010
frappuccino

Mesajde michi 73 » Lun Noi 21, 2011 10:59 pm

Mai, asta e un topic de exceptie. Bravo! :-bd
"eu am fost ca tine(?),tu vei fi ca mine
michi 73
frappuccino

Mesajde mira2010 » Lun Noi 21, 2011 11:16 pm

si mie imi place! :)

bravo lor!
mira2010
frappuccino

Mesajde dia21 » Dum Noi 27, 2011 9:15 pm

nu este senzationala, dar asta nu-l face cu nimic mai senzational!!!!
http://stiri.rol.ro/un-copil-roman-i-a- ... 50868.html
"Universul nu este constient de existenta ta. Relaxeaza-te!" (Anthony de Mello)
dia21
frappuccino

Mesajde alinuta » Mar Noi 29, 2011 12:19 am

dia21 scrie:nu este senzationala, dar asta nu-l face cu nimic mai senzational!!!!

:-\
alinuta
frappuccino

Mesajde mira2010 » Mar Noi 29, 2011 12:28 am

alinuta scrie:
dia21 scrie:nu este senzationala, dar asta nu-l face cu nimic mai senzational!!!!

8-|
mira2010
frappuccino

Mesajde dia21 » Mar Noi 29, 2011 12:38 am

alinuta scrie:

scuzeeeeeeee, abia acum am vazut ca am mancat un "putin"

ar fi trebuit sa sune asa
nu este senzationala, dar asta nu-l face cu nimic mai putin senzational!!!!
"Universul nu este constient de existenta ta. Relaxeaza-te!" (Anthony de Mello)
dia21
frappuccino

Mesajde mira2010 » Mar Noi 29, 2011 12:42 am

oricum...

Stiti cine a compus “O brad frumos”? Un ungur, ca daca era român spunea “Un brad frumos”…
mira2010
frappuccino

AnteriorUrmătorul

Înapoi la VIP