Cum poti sa schimbi un bilet de avion?

scris de Dental Touring Services, 24.10.2012   

V-ati facut planuri de vacanta, ati realizat toate rezervarile pentru bilete de avion si hotel, dar peste noapte s-a intamplat ceva care v-a dat planurile peste cap si nu mai puteti pleca. Exista atat de multe lucruri de rearanjat si nu sunteti siguri de unde sa incepeti? Cu siguranta, nu este un scenariu rar intalnit. Totusi, nu trebuie sa va ganditi ca vacanta dumneavoastra nu mai poate fi salvata. Incepeti prin a va schimba biletul de avion.

de Dental Touring Services


Primul pas pe care trebuie sa il faceti este sa revedeti termenii si conditiile biletului de avion pe care l-ati achizitionat. Pentru multe companii aeriene, schimbarea biletului implica plata anumitor penalitati. Daca ati cumparat un bilet low-cost, perceperea unei taxe este aproape obligatorie, exceptii existand doar in circumstante speciale. Totusi, accesati website-ul transportatorului aerian pentru informatii exacte despre procedura specifica de schimbare sau sunati unul dintre operatorii companiei aeriane pentru informatii.

Explicati situatia dumneavoastra, dati numarul de confirmare al biletului, verificati identitatea, daca este necesar, apoi informati agentul de modificarile privind ora si locurile dorite. Daca permiteti date flexibile de plecare si intoarcere, atunci agentul ar putea sa va gaseasca bilete la un tarif mai mic. Daca noul pret, plus penalizarea sunt mai mici decat pretul vechi, compania aeriana va trimite un voucher pentru diferenta de pret, care poate fi utilizat timp de un an de la data la care ati cumparat biletul original.

Daca ati cumparat biletul printr-o agentie de turism, lucrurile se simplifica, in sensul in care nu trebuie sa mai pierdeti timp sau sa mai depuneti efort pentru a obtine un nou bilet de avion. Agentul de turism pe care l-ati contactat va face toate demersurile in locul dumneavoastra.

Daca doriti sa evitati plata de penalitati in cazul unor modificari, ar trebui sa luati in considerare cumpararea unui bilet rambursabil sau nerestrictionat, la achizitia initiala. Astfel de bilete pot fi schimbate sau returnate la orice moment inainte de plecarea zborului fara nicio taxa. Cu toate acestea, aceste tipuri de bilete sunt extrem de scumpe si sunt, de obicei, achizitionate de catre cei care calatoresc in scopuri de afaceri. Daca aveti un bilet rambursabil, sunati compania aeriana sau vizitati site-ul sau si urmati instructiunile pentru a schimba biletul sau pentru o rambursare.

Cele mai multe companii aeriene vor permite sa faceti schimbul de bilet fara costuri, daca motivul modificarii intervenite este o situatie de urgenta in familie, cum ar fi un deces sau o boala grava a unui membru al familiei. In cele mai multe cazuri, compania aeriana va solicita sa furnizati dovada urgentei, cum ar fi un certificat de deces sau o nota a medicului pentru membrul de familie afectat. Procedura este aceeasi: sunati compania aeriana, explicati circumstantele si asteptati o solutie la problema dumneavoastra.

Sursa foto: www.freedigitalphotos.net

 
Ti-a placut acest articol?

Da LIKE paginii 121.ro de Facebook!

0 Comentarii
Spune-ti si tu parerea

Stiai ca daca esti logat poti castiga puncte pentru comentarii?

(nu va fi publicat)
Castiga puncte! 1 comentariu
=
10 puncte

Parteneri

  • Gett's
  • Green Revolution
  • Casa mea
  • World class
  • Radio lyns
  • Fashion beauty
  • Art Hub
  • Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane
  • Centrul National al Dansului
  • National Photografic
Aboneaza-te